Inici Actualitat Enxampen una banda de lladres de domicilis després de cometre tres robatoris...

Enxampen una banda de lladres de domicilis després de cometre tres robatoris en una nit a Platja d’Aro

Els Mossos han desmantellat el grup criminal a qui atribueixen 8 casos en habitatges entre la província de Barcelona i Platja d'Aro · En el municipi del Baix Empordà també haurien actuat en un establiment

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una banda de lladres de domicilis després de cometre tres robatoris  en una nit a Platja d’Aro.

Es tracta d’un grup criminal especialitzat en aquest tipus de fets i a qui se’ls atribueixen vuit robatoris amb força en habitatges de Platja d’Aro, el Maresme, Baix Llobregat, Barcelona.

El 12 de maig els investigadors van detenir els tres membres del grup a Castell-Platja d’Aro, quan sortien d’una urbanització on havien comès tres robatoris en una sola nit.

Als tres homes se’ls atribueixen vuit delictes de robatori amb força a casa habitada, un delicte de robatori amb força a establiment i pertinença a organització criminal. Els tres arrestats van passar disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols que va ordenar el seu ingrés a presó provisional.

Les detencions han anat a càrrec dels agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN), assignats als equips OIKOS. Els equips OIKOS de la RPMN són equips conjunts de treball integrats per membres de l’Àrea d’investigació Criminal, als quals s’hi afegeixen tant policies d’unitats investigadores com de seguretat ciutadana de diverses comissaries de la Regió Metropolitana Nord.

Segons informa el cos policial, en aquests equips de treball s’hi aboca tota l’expertesa i coneixement que tenen els seus integrants així com les eines d’investigació avançada de què disposen. L’objectiu principal és sumar efectius a la temàtica delictiva dels robatoris amb força en domicilis de casa habitada i aconseguir, d’aquesta manera, augmentar la sensació de seguretat a la ciutadania.

L’inici: el febrer

Els fets es remunten al mes de febrer d’aquest any quan els investigadors van detectar la presència del grup criminal a la demarcació de Barcelona. Davant les sospites que el grup estava actiu i operatiu es va iniciar una investigació en la qual es va detectar com els investigats es desplaçaven en vehicles de lloguer, principalment en horari de tarda nit fins a urbanitzacions de l’extraradi de Barcelona, on consumaven els fets delictius.

Es desplaçaven en vehicles de lloguer, principalment en horari de tarda nit fins a urbanitzacions

Els lladres seleccionaven cases a quatre vents i unifamiliars, accedien als domicilis escalant a les plantes superiors, on forçaven les portes corredores o finestres per accedir a l’interior. Un cop dins, s’enduien objectes de valor, prioritzant joies diners en efectiu.

Dispositiu a Platja d’Aro

Un cop confirmada la identitat dels investigats i davant de l’escalada en la seva activitat delictiva, el dia 12 de maig es va organitzar un dispositiu policial a la localitat de Castell-Platja d’Aro per localitzar-los i poder-los detenir. Els agents els van arrestar quan sortien d’una urbanització on havien comès tres robatoris en una nit.

A l’escorcoll se’ls va localitzar i intervenir una gran quantitat d’eines per forçar les portes i finestres (tornavisos, mall, una radial, etc.) walkie-talkies que utilitzaven per comunicar-se i guants, gorres i tapaboques. També es va recuperar una bossa amb diners procedents d’un dels robatoris.

els van arrestar quan sortien d’una urbanització on havien comès tres robatoris en una nit.

Arran de la detenció els investigadors van realitzar una entrada i escorcoll en un domicili que els autors havien llogat el mateix dia, on s’hi va trobar material informàtic, diverses peces de roba de marques conegudes, claus de diversos vehicles i diners en efectiu.

Els detinguts són tres homes als quals se’ls atribueixen vuit robatoris amb força a interior de cases de Platja d’Aro, Alella, Cabrils i Masnou (Maresme), Begues (Baix Llobregat), Barcelona. A banda, també se’ls relaciona amb un robatori amb força a un establiment en aquest municipi del Baix Empordà.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

En marxa el Pla de Sostenibilitat Turística que invertirà 1,2 milions d’euros a Tossa

Es signarà un conveni entre la Secretaría de Estado de Turismo del govern espanyol, el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat i l'Ajuntament...

LA PROPOSTA “EL NAIXEMENT DE PLATJA D’ARO. EL MAR S’EMPASSA AL CASTELL” D’ALBERT LÓPEZ GUARDONADA AMB L’11è PREMI DE RECERCA LOCAL JORDI COMAS

S’anuncia nova modalitat per al Millor Treball de Recerca de Batxillerat sobre el municipi El projecte d’investigació, El naixement...

COMENTARIS