Inici Actualitat AGRUPACIÓ TEATRAL BENET ESCRIBA

AGRUPACIÓ TEATRAL BENET ESCRIBA

Presidenta:  Sra. ROSER DESCAYRE

OBJECTIUS

La Benet Escriba es va fundar, el maig de 1986, amb la intenció d’omplir un buit existent en l’activitat teatral a Sant Feliu, però, sobretot, com a eina per la formació teatral de la nostra joventut, que va ser des de un principi la màxima raó de la seva constitució.

QUANTITAT D’ASSOCIATS

Impossible dir-ne la quantitat ja que, al llarg dels anys, han passat molta gent, alguns s’han quedat, altres només han fet Pastorets. Quan vam celebrar els 20 anys els vam comptar i passaven dels 500. Ara, el dia 1 de maig de 2022,  estem a punt de fer els nostres 36 anys… Als 30 anys hi va haver qui es va entretenir a comptar els kms. recorreguts fent teatre, gairebé 25.000 amb 450 hores de desplaçament. Les hores d’assaig son incomptables .

COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA

Ha afectat principalment als nostres actors i actrius ja que ,des de fa dos anys, hem hagut de suspendre Els Pastorets, que son la millor base per ampliar el nostre actiu. Però, per altre banda,  hem pogut continuar amb el nostre Concurs de Teatre Amateur, això sí, suspenent de tant en tant, alguna vetllada. Enguany el XVIIè. I de moment, només se n’ha suspès una. Creuem els dits

HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?

Si. L’Ajuntament s’ha implicat en la nostra feina i, apart d’ajudes per pagaments de lloguer de magatzem, també en la organització del Concurs que d’altre manera seria inviable.

QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

Per nosaltres, un magatzem gran i econòmic de lloguer. Sembla mentida que desprès de 36 anys encara trobem que el més important que necessitem és un magatzem. Des de la seva fundació, la Benet Escriba, ha acumulat una gran quantitat de material i attrezzo, aconseguit gràcies a que els seus membres, treballen sense cobrar, i han pagat de la seva butxaca, els desplaçaments per anar a fer teatre per tot Catalunya.

ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

El teatre, per la Benet Escriba, és una eina magnífica per educar als nostres fills i nets. Trobem a faltar aquesta assignatura en moltes escoles. Nosaltres, amb els Pastorets, intentem pal·liar una mica aquesta mancança, però no perdem l’esperança que algun dia arribarà a totes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS