Inici Oci i Cultura Art L'Antic Hospital acull una exposició fotogràfica de Valentí Fargnoli

L’Antic Hospital acull una exposició fotogràfica de Valentí Fargnoli

Centenars d’espais culturals d’arreu del món treuen múscul, la setmana del 14 al 22 de maig, amb motiu de la Diada dels Museus. N’és una mostra Sant Feliu de Guíxols, que aquest cap de setmana, ha organitzat tres propostes artístiques amb l’Antic Hospital i l’església com a punts neuràlgics.

L’arc de Sant Benet, que s’ha conservat gairebé intacte fins a l’actualitat, contrasta amb un irreconeixible litoral, que es mostra nu d’edificacions. Dues estampes, que capturen les primeres dècades del segle XX, i que Valentí Fargnoli va immortalitzar amb la seva càmera. Part de l’obra del barceloní es pot visitar, des d’aquest dissabte i fins a l’11 de setembre, al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, en concret, a l’Espai Capella a l’Antic Hospital. De fet, l’exposició de caràcter itinerant de la Diputació de Girona es va inaugurar al municipi amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

Fargnoli fou un dels fotògrafs més importants de la primera meitat del segle passat. A través del visor presentava un interès especial per a les activitats quotidianes, així com per un paisatge orfe de turisme i grans edificacions. El pas fronterer de la Jonquera sota la mirada de dos guàrdies, la ciutat de Girona assenyalada pel riu Onyar o una banda de músics de jazz preparats per actuar ressegueixen la mostra anomenada “El paisatge revelat”.

Durant la seva inauguració, l’Antic Hospital també va acollir un concert a càrrec de Jazz Expres Trio. Unes propostes culturals que, segons el consistori, s’emmarquen dins el projecte de ciutat.

L’activitat d’aquest dissabte es va realitzar de forma gratuïta i va comptar amb el suport dels Amics del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS