Inici Actualitat La segona Jornada de Turisme Inclusiu introdueix una ponència dedicada a l'autisme

La segona Jornada de Turisme Inclusiu introdueix una ponència dedicada a l’autisme

Santa Cristina d’Aro ha acollit aquest dimecres al matí, la segona edició de la Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà. Durant la trobada, s’han efectuat diferents conferències adreçades als operadors turístics, i com a novetat, s’ha introduït una ponència dedicada a l’autisme.

Des del Consell Comarcal treballen perquè l’oferta turística de la demarcació sigui inclusiva. Una voluntat política, que es materialitza en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i que, entre altres accions, preveu la formació dels professionals del sector. Aquest dimecres, en concret, s’ha emprès la segona edició d’una jornada farcida de conferències, les quals anaven adreçades als operadors turístics.

Durant la trobada de Santa Cristina d’Aro, s’han exposat les iniciatives de TOTHOMweb, una empresa dedicada a l’accessibilitat de pàgines web, o de l’Associació de Lectura Fàcil per tractar temes de llenguatge i contingut. Com a novetat, Viu Autisme ha parlat d’espais inclusius per persones amb TEA. En el tram final, s’han exposat exemples de bones pràctiques. N’és una mostra, el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Ullastret. 

La Jornada de Turisme Inclusiu s’engloba dins el Pla d’Accessibilitat comarcal. Document pioner a les comarques gironines, des del Consell constaten l’adhesió de noves empreses i institucions, així com remarquen el conveni que recentment han signat amb el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona. Ara, presenten entre cella i cella arribar en major mesura el sector comercial, alhora que estenen l’experiència més enllà de la comarca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

COMENTARIS