Inici Actualitat Dinou detinguts a l'operatiu contra un grup que traficava amb drogues a...

Dinou detinguts a l’operatiu contra un grup que traficava amb drogues a les comarques gironines

Els Mossos d’Esquadra han fet dotze escorcolls i dinou detinguts en l’operatiu contra l’organització criminal dedicada al tràfic de drogues -sobretot, marihuana- i que operava a les comarques gironines. És el balanç del dispositiu, que ha començat a les sis del matí, i que s’ha acabat a quarts de tres de la tarda. El cas es troba sota secret de sumari. La policia ha fet entrades i escorcolls a GironaSalt (Gironès) i a diverses localitats de la Costa Brava Centre. En concret, a Calonge i Sant Antoni, a Santa Cristina d’Aro i a Sant Feliu de Guíxols. L’operatiu mobilitza agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), efectius de la Brigada Mòbil (Brimo), la unitat canina del cos i mossos de seguretat ciutadana, entre d’altres.

L’operatiu policial amb epicentre al Gironès i al Baix Empordà ha començat a primera hora del matí. Els Mossos d’Esquadra han fet dotze entrades i escorcolls en habitatges i locals de Girona, Salt, Calonge i Sant Antoni, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.

El dispositiu, que ha mobilitzat efectius de diferents unitats del cos, té per objectiu desmantellar una organització criminal que es dedica a traficar amb drogues i que actuava principalment a les comarques gironines. La banda, sobretot, se centrava en la distribució de marihuana.

Entre els llocs on els Mossos d’Esquadra han fet escorcolls hi ha una nau situada al polígon Mas Xirgu. L’empresa, Bio Green Planet, fabrica i distribueix productes per a horticultura. La companyia, amb matriu holandesa, té presència a una vintena de països d’Europa.

En aquesta nau, els Mossos d’Esquadra han fet un escorcoll en presència d’un dels detinguts. Hi han pres part efectius de l’àrea d’investigació, de la Brigada Mòbil (Brimo) i de la unitat canina. La policia ha arribat a l’empresa aquest matí i l’escorcoll s’ha allargat fins més enllà de quarts de dues del migdia.

De moment, han transcendit pocs detalls al voltant de l’operatiu i de l’activitat de la banda. El Jutjat d’Instrucció Número 2 de Sant Feliu de Guíxols, que és el que instrueix el cas, ha decretat secret de sumari. El dispositiu policial s’ha donat per acabat a dos quarts de tres de la tarda. En total, hi ha dinou detinguts.

Pocs dies després

L’operatiu contra la banda criminal arriba pocs després que els Mossos d’Esquadra en portessin a terme un altre, també centrat en el tràfic de marihuana. Va ser divendres passat. La policia va fer tres entrades i escorcolls a Girona i Quart (Gironès) i va detenir set persones, que integrarien una organització dedicada a traficar amb drogues.Set detinguts, entre ells un mosso, en un operatiu de tràfic de marihuana a Girona.

Entre els arrestats hi havia un mosso. L’agent, que treballava a l’àrea de seguretat ciutadana de la comissaria de Girona, hauria utilitzat la seva condició de policia per filtrar informació confidencial als membres de la xarxa. Dissabte, el jutjat va deixar tots set detinguts en llibertat sense fiança. La causa està oberta pels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Al mosso arrestat també se l’investiga per revelació de secrets.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS