Inici Actualitat L'escriptor Matthew Tree farà una conferència divendres vinent a Sant Feliu de...

L’escriptor Matthew Tree farà una conferència divendres vinent a Sant Feliu de Guíxols

L’escriptor Matthew Tree farà una conferència divendres vinent a Sant Feliu de Guíxols per homenatjar John Langdon-Davies durant el lliurament de les borses d’estada lingüística de l’Escola Oficial d’Idiomes

L’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament de la ciutat celebren aquest divendres, 6 de maig, la segona convocatòria de l’atorgament de Borses d’Estada Lingüística que porten el nom de l’escriptor i periodista John Langdon-Davies.
En aquesta ocasió s’ha convidat l’escriptor Matthew Tree, el qual farà una conferència on tractarà la figura de Langdon-Davies. És la segona edició d’aquestes borses d’estudi, orientades a satisfer part dels diners de l’estada a l’estranger per aprendre un idioma. En el decurs d’aquest acte es coneixerà els noms dels guanyadors d’enguany i es relataran les experiències de l’any passat.  L’acte es farà a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, aquest divendres 6 de maig (entrada lliure), hi haurà la conferència de Matthew Tree, i s’acabarà amb un taller de sardanes de l’Agrupació Amics de la Sardana.  Entre els objectius d’aquestes borses hi ha el fet de potenciar estades lingüístiques en un país estranger per facilitar l’aprenentatge i la pràctica de llengües així com l’adquisició de coneixements culturals, alhora que també es persegueix compartir les experiències de l’estada lingüística amb la comunitat educativa de l’EOISFG i per extensió amb la de Sant Feliu de Guíxols.
Des de l’Escola Oficial d’Idiomes guixolenca es va decidir que el nom d’aquestes borses portés el nom del periodista i escriptor John Langdon-Davies (1897-1971). La seva figura va estretament lligada a Sant Feliu de Guíxols. Un cop va deixar la tasca periodística més intensa, com a prolífic autor de textos periodístics, reportatges, i corresponsal de guerra, va residir durant molts anys a la nostra ciutat. El fet de triar Sant Feliu no el va apartar de seguir escrivint, i va seguir fent conferències, llibres, alhora que desenvolupava una gran tasca humanitària amb programes d’apadrinaments internacionals. Langdon-Davies va ser amic personal d’escriptors com Josep Pla, Marià Manent, Carles Riba o Ventura Gassol. En els seus llibres es demostra un gran amor cap a Catalunya i el seu poble i costums, com els titulats “Darrere les barricades”, una obra imprescindible per sobre la Guerra Civil o el llibre “Dancing catalans”, el millor dedicat a la sardana, en paraules de Josep Pla.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

El GREC ha completat la recerca de les peces de l’antiga portalada de l’església romànica

El resultat del treball de recuperació de les peces de l'antiga portalada romànica de l'església ha superat les expectatives del Grup de...

S’Agaró serà la seu central del Medcruise

S'Agaró serà la seu central del Medcruise que se celebrarà del 24 al 27 de maig. Durant aquests dies es faran diverses...

La Trailwalker 2022, una de les més dures dels últims anys

La Trailwalker va tornar a ser el centre d'atenció en l'àmbit esportiu a la província de Girona aquest cap de setmana. Una edició amb més de...

OLGA ANDRINO EXPOSA LA SEVA PROPOSTA “ABSÈNCIES I MULTITUDS” AL CASTELL DE BENEDORMIENS

Olga Andrino (Àvila, 1959) exposa el conjunt multidisciplinari Absències i multituds -dibuix, pintura, escultura i instal·lacions-, al Castell de Benedormiens de Castell...

COMENTARIS