Inici Actualitat L'escriptor Matthew Tree farà una conferència divendres vinent a Sant Feliu de...

L’escriptor Matthew Tree farà una conferència divendres vinent a Sant Feliu de Guíxols

L’escriptor Matthew Tree farà una conferència divendres vinent a Sant Feliu de Guíxols per homenatjar John Langdon-Davies durant el lliurament de les borses d’estada lingüística de l’Escola Oficial d’Idiomes

L’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament de la ciutat celebren aquest divendres, 6 de maig, la segona convocatòria de l’atorgament de Borses d’Estada Lingüística que porten el nom de l’escriptor i periodista John Langdon-Davies.
En aquesta ocasió s’ha convidat l’escriptor Matthew Tree, el qual farà una conferència on tractarà la figura de Langdon-Davies. És la segona edició d’aquestes borses d’estudi, orientades a satisfer part dels diners de l’estada a l’estranger per aprendre un idioma. En el decurs d’aquest acte es coneixerà els noms dels guanyadors d’enguany i es relataran les experiències de l’any passat.  L’acte es farà a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, aquest divendres 6 de maig (entrada lliure), hi haurà la conferència de Matthew Tree, i s’acabarà amb un taller de sardanes de l’Agrupació Amics de la Sardana.  Entre els objectius d’aquestes borses hi ha el fet de potenciar estades lingüístiques en un país estranger per facilitar l’aprenentatge i la pràctica de llengües així com l’adquisició de coneixements culturals, alhora que també es persegueix compartir les experiències de l’estada lingüística amb la comunitat educativa de l’EOISFG i per extensió amb la de Sant Feliu de Guíxols.
Des de l’Escola Oficial d’Idiomes guixolenca es va decidir que el nom d’aquestes borses portés el nom del periodista i escriptor John Langdon-Davies (1897-1971). La seva figura va estretament lligada a Sant Feliu de Guíxols. Un cop va deixar la tasca periodística més intensa, com a prolífic autor de textos periodístics, reportatges, i corresponsal de guerra, va residir durant molts anys a la nostra ciutat. El fet de triar Sant Feliu no el va apartar de seguir escrivint, i va seguir fent conferències, llibres, alhora que desenvolupava una gran tasca humanitària amb programes d’apadrinaments internacionals. Langdon-Davies va ser amic personal d’escriptors com Josep Pla, Marià Manent, Carles Riba o Ventura Gassol. En els seus llibres es demostra un gran amor cap a Catalunya i el seu poble i costums, com els titulats “Darrere les barricades”, una obra imprescindible per sobre la Guerra Civil o el llibre “Dancing catalans”, el millor dedicat a la sardana, en paraules de Josep Pla.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

COMENTARIS