Inici Actualitat L’escriptora guixolenca Pilar Francès s’emporta el Vè Premi de novel·la Empordà

L’escriptora guixolenca Pilar Francès s’emporta el Vè Premi de novel·la Empordà

L’escriptora guixolenca Pilar Francès ha guanyat el Vè Premi de novel·la Empordà amb la seva ‘Tot passa dues vegades’.

És el primer premi que es dona des del Consell Comarcal del Baix Empordà i que potencia la creació literària a la comarca. Alhora, compta amb la participació de tots els ajuntaments de la comarca, amb l’objectiu de cohesionar el territori, la cultura i la llengua, i de crear vincles i teixir xarxes entre els municipis.
El premi consisteix en 7000 € i la publicació del llibre, que arribarà aquest mes de setembre per Brau edicions.
L’autora del llibre afirma “estar pletòrica amb la notícia, ja que és un somni fet realitat”.

Després de l’èxit de ‘Quan calmin els mals vents, tornaré’, en el que explicava la història del seu avi, i revivia la memòria de la Guerra Civil, de l’exili del 1939, dels camps de refugiats, i de la lluita per la supervivència, Francès torna amb una nova obra, ‘Tot passa dues vegades’.

Un llibre que segons Pilar Francès, “és la història de dues dones que es troben casualment, una escriptora i una galerista, unides per un fet que passa uns anys enrere. La trama anirà evolucionant fins arribar a un desenllaç veritablement inesperat”.

‘Tot passa dues vegades’, és una novel·la que tracta tot allò que ens fa grans com a persones: l’art, les lletres, les converses o la cultura en general. Aquesta ha sigut la primera vegada que una dona guanya el Vè Premi de novel·la Empordà. “Empordanesa i dona”, com ella diu, Francès s’ha endut un premi al qual s’hi ha presentat 109 novel·les.

L’acte va comptar amb la participació de Laia Cañigueral, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Girona; Josep Calataiud, director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona; Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i Agnès Gasull, consellera comarcal de Cultura, Patrimoni i Joventut.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

El GREC ha completat la recerca de les peces de l’antiga portalada de l’església romànica

El resultat del treball de recuperació de les peces de l'antiga portalada romànica de l'església ha superat les expectatives del Grup de...

S’Agaró serà la seu central del Medcruise

S'Agaró serà la seu central del Medcruise que se celebrarà del 24 al 27 de maig. Durant aquests dies es faran diverses...

La Trailwalker 2022, una de les més dures dels últims anys

La Trailwalker va tornar a ser el centre d'atenció en l'àmbit esportiu a la província de Girona aquest cap de setmana. Una edició amb més de...

OLGA ANDRINO EXPOSA LA SEVA PROPOSTA “ABSÈNCIES I MULTITUDS” AL CASTELL DE BENEDORMIENS

Olga Andrino (Àvila, 1959) exposa el conjunt multidisciplinari Absències i multituds -dibuix, pintura, escultura i instal·lacions-, al Castell de Benedormiens de Castell...

COMENTARIS