Inici Actualitat El ple de Sant Feliu de Guíxols porta a aprovació el Pla...

El ple de Sant Feliu de Guíxols porta a aprovació el Pla Local d’Habitatge

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols porta a aprovació inicial en el plenari del 28 d’abril el Pla Local d’Habitatge, un document que aporta una radiografia i una visió del parc d’habitatges de la ciutat per als propers sis anys, i on es plantegen també les opcions estratègiques de futur. En aquest pla s’hi contempla tot el ventall de possibilitats relacionades amb l’habitatge en totes les seves modalitats (lloguer, habitatge de compra/venda, habitatges d’ús turístic i altres). Aquest document aporta una visió estratègica de les possibilitats de l’habitatge a Sant Feliu de Guíxols, i alhora fa un inventari detallat dels recursos existents.
A més, el Pla Local aporta també una visió a llarg termini, proposant solucions futures amb diferents modalitats relacionades en aquest àmbit. La idea és donar solució a diferents casuístiques, com els col·lectius vulnerables, o els joves, o gent gran.

Aquest document s’entén com a “instrument marc”, i es fa des del municipi d’acord amb la Generalitat, organisme que té la competència en l’àmbit. La visió local permet aprofundir en l’anàlisi, redacció, implementació i execució.

  • Nou local per atendre la ciutadania en matèria d’habitatge

Per tota la gestió d’aquest pla, així com tramitar noves possibilitats en forma d’ajuts i tràmits relacionats amb l’habitatge (remodelació d’espais, subvencions, ajuts, fons europeus…) i per atendre la ciutadania en totes les consultes relacionades amb el món de l’habitatge, l’Ajuntament habilitarà en breu un espai d’atenció ciutadana al carrer de la Rutlla (oficina de l’antiga entitat bancària Banesto), per tenir un local a la zona comercial, propera a la ciutadania.
Des de l’Ajuntament, el regidor Josep Saballs considera que l’obertura d’aquesta oficina facilitarà molt la tramitació i gestió d’aquesta matèria.

  • Algunes dades i propostes del Pla

Entre les dades que recull la diagnosi d’aquest pla hi ha el fet que Sant Feliu de Guíxols presenta un 54% d’habitatges principals, un 34.6% de secundaris (per sota de la mitjana del Baix Empordà) i un 10.8% de buits. Les dades són del 2011. El 35% dels habitatges són de propietat amb la compra ja pagada, junt amb 35% amb modalitat de propietat però amb pagaments pendents. Un 17.5% l’ocupa el mercat del lloguer, entre altres formes. La majoria d’habitatges tenen entre 61 a 90 metres quadrats. Al 2020 hi havia registrats 814 habitatges d’ús turístic.
El pla suggereix també actuacions en diferents àmibts, com la promoció del parc d’habitatges, la rehabilitació, mesures per a l’eficiència energètica, mesures per mobilitzar el parc d’habitatges buit o la creació de nous registres i inventaris.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

DARRERA EXPOSICIÓ DE L’ANY AL CASTELL DE BENEDORIENS DE CASTELL D’ARO AMB UNA COL.LECTIVA D’ARTISTES LOCALS DE L’1 D’OCTUBRE AL 27 DE NOVEMBRE

Inauguració de la mostra i presentació del catàleg commemoratiu dissabte 1 d’octubre Darrera exposició de l’any a les sales...

Edicte d’aprovació de la modificació (actualització de preus) d’un projecte d’obres Expedient núm. 66102021000016 / aps

Expedient núm. 66102021000016 / aps Edicte d’aprovació de la modificació (actualització de preus) d’un projecte d’obres

L’OPERATIU D’ESTIU 2022 DE LA POLICIA LOCAL DE CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ REALITZA 4.000 ACTUACIONS ENTRE EL 23 DE JUNY I L’11...

Es redueix el nombre de robatoris tant a domicilis com en establiments comercials Un cop finalitzat l’operatiu especial d’estiu...

Èxit de convocatòria al segon Festival “D’Aquí” de Sant Feliu de Guíxols

El Festival aposta pel talent de casa, i tots els participants (música, gastronomia, comerç) han de ser de Sant FeliuTots els dies,...

COMENTARIS