Inici Actualitat Sant Feliu de Guíxols podrà construir un aparcament de 300 places a...

Sant Feliu de Guíxols podrà construir un aparcament de 300 places a l’entrada del municipi per descongestionar el Passeig del Mar

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat definitivament avui la modificació del planejament municipal de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) que permetrà la construcció d’un edifici d’aparcament amb 300 places i la configuració d’una nova entrada a la ciutat pel nou traçat de la carretera de Tossa.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té la voluntat d’habilitar dues àrees d’aparcament públic per contenir els vehicles abans que arribin al Passeig del Mar: una a l’entorn de la carretera de Palamós i l’altra, a l’entorn de l’estació d’autobusos i de la carretera de Tossa. Per aquest motiu, va encarregar la redacció d’un avantprojecte a la zona que ja es fa servir com a aparcament a l’aire lliure en aquesta darrera zona. Segons aquest avantprojecte, la millor solució seria la construcció d’un edifici d’aparcament en superfície, en soterrani i amb diferents plantes d’alçada, connectat mitjançant un túnel sota la ronda de Narcís Massanas.

La modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Sant Feliu aprovat avui resol l’encaix d’aquesta edificació. L’àmbit de la modificació se situa entre l’estació de busos, la piscina municipal de la Corxera, el Club Tennis Guíxols i la carretera GI-682, abastant una superfície d’uns 11.800 m2.

Situació de l'àmbit

A més de la construcció del nou aparcament, la modificació del POUM té com a objectiu urbanitzar una nova arribada per la carretera de Tossa que la connecti amb la Ronda de Ponent per la ronda de Narcís Massanes, enlloc de desembocar a la Porta Ferrada.

També es busca ordenar les edificacions al llarg d’aquest carrer per configurar la nova entrada al municipi i consolidar un dels principals pols d’equipaments de la ciutat. Així, pel que fa al nou habitatge, es concreta directament l’ordenació i les condicions d’edificació de 29 nous pisos, de planta baixa i dues plantes d’alçada. Finalment, la modificació del POUM incorpora un estudi d’impacte i integració paisatgística de la proposta de nova edificació.

La Comissió ha aprovat definitivament avui la modificació del POUM de Sant Feliu però ha condicionat la seva entrada en vigor a la presentació per part de l’Ajuntament d’un text refós que reculli una sèrie de precisions tècniques.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

COMENTARIS