- Publicitat -
Inici Actualitat Tossa inverteix prop de 100.000 euros en la reforma exterior de Ca...

Tossa inverteix prop de 100.000 euros en la reforma exterior de Ca l’Acerbi

• Es vol que l’edifici sigui un espai d’alt contingut cultural

L’Ajuntament de Tossa està impulsant la reforma de l’edifici de Ca l’Acerbi, situat al costat de la Vil·la Romana del Ametllers i de la Casa de Cultura, per convertir-lo en un nou espai cultural a la població. De moment, s’invertirà prop de 100.000 euros en la reforma exterior de l’edifici, que inclou, entre d’altres coses, obres a la façana i de reparació de coberta i baranes. 

I és que s’han plantejat diverses opcions culturals per a Ca l’Acerbi. Per una banda, hi havia la proposta de convertir l’edifici en la seu d’una futura ruta de les avantguardes artístiques de Catalunya. Aquesta ruta establiria un lligam geogràfic entre aquelles poblacions que, per un motiu o per un altre, van acollir pintors, cineastes o arquitectes d’avantguarda. Seria el cas, per exemple, de Cadaqués (Dalí), Ceret (Picasso), Mont-roig (Miró), o Tossa (Boelitz, Chagall, Benet, etc). La seu d’aquesta ruta podria ser l’edifici de Ca l’Acerbi, ja que el propi edifici representa l’avantguarda arquitectònica del moviment modern europeu. L’edifici, construït l’any 1945, és d’estil Bauhaus, arquitectura racionalista centre europea. Ca l’Acerbi és un dels pocs exemples d’aquesta arquitectura en el nostre territori.

Per altra banda, també hi ha la proposta de convertir l’edifici en un espai de trobada amb alt contingut històric i artístic per escoltar música en viu o conversar envoltat de cultura, art i un entorn enjardinat. Aquesta proposta permetria utilitzar el propi edifici com a protagonista, aprofitar el seu estil i particularitat arquitectònica per, un cop restaurat, crear un espai que, gràcies a la decoració i mobiliari, recuperaria els seus orígens.

El fet que l’edifici estigui al costat de la Vil·la Romana dels Ametllers i de la Casa de Cultura -ubicada en un antic edifici d’origen indià fundat com a hospital de pobres l’any 1773- permetria abraçar tres elements patrimonials de tres èpoques històriques que han influït extraordinàriament en el desenvolupament de la població i que expliquen la Tossa d’avui. Tots ells formarien un nou centre cultural a l’abast dels ciutadans i com atracció de turisme cultural de qualitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Toni Carrión liderarà l’oposició de forma constructiva i exigent des del primer dia

En un entorn d'abstenció generalitzada, la candidatura de Junts a Sant Feliu de Guíxols ha estat l’opció que més ha crescut a...

Obertura d’un nou establiment al mercat municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Jam ibèricos és un projecte familiar ple d'ilusió i passió, amb idees originals on combinem els anys d'experiéncies d'atenció a públic amb...

LOPD Montoliu, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

LOPD Montoliu és una empresa amb més de 15 anys d’experiència en l’àmbit legal a la llei de protecció de dades, implantant...

El pregó de la Festa Major de Cassà recorda els vint anys d’història del Centre Cultural Sala Galà

Ara fa un mes que el Centre Cultural Sala Galà va celebrar el 20è aniversari, i el pregó de la Festa Major...

COMENTARIS