Inici Actualitat Platja d'Aro rep les noves reines del Carnaval

Platja d’Aro rep les noves reines del Carnaval

En el cas concret de Platja d’Aro, aquest dissabte es van iniciar els actes de Carnaval. Un dels esdeveniments més esperats fou la presentació de les reines del carnestoltes. Amb la formalització del canvi d’atributs, l’esperit festiu recau ara en mans de la Colla No Me’n Recordo.

Dos anys després, la vara de la gresca canvia de propietari i ho fa a través d’un triumvirat. Són Sa Carnestoltes Estrellada, Sa Reina Il·luminada i Sa Reina Guspira, de la Colla No Me’n Recordo, les noves majestats del Carnaval de Platja d’Aro. Han fet entrega de tal distinció, l’últim rei i reina de la Colla Anem de Conya. La formalització del canvi d’atributs s’ha emprès aquest diumenge, a través d’un parlament que anticipava les ganes de celebrar la festivitat.

Un Carnaval d’un altre planeta
Per tal d’oferir el millor carnaval de l’univers, les reines d’enguany llueixen una temàtica d’un altre planeta. La carrossa, de fet, ha estat presidida per Saturn i en les vestimentes han destacat les guspires estel·lars. La voluntat, doncs, és “tornar la llibertat” a través de la festa.

Del 26 de març al 6 d’abril
La presentació ha vingut amenitzada per la cercavila de la Banda Caliu. Així és com la població s’ha bolcat de nou al carrer, per retornar la xerinola. La gresca, però, no s’ha aturat aquest cap de setmana, ja que la programació continua fins al 6 d’abril amb l’enterrament de la sardina.

A Platja d’Aro, en concret, seran 14 les colles locals que participaran en la rua de dissabte. Tot i això, s’esperen un total de 68 carrosses provinents d’arreu del territori.

Una festa d’orígens pagans
Amb el tret de sortida d’aquest cap de setmana, els carnestoltes han arribat a la Vall d’Aro. La festa pagana gaudeix de gran popularitat a la comarca, i en els seus orígens, pretenia lliurar a la població de les privacions que arribaven amb el posterior període de Quaresma.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

El GREC ha completat la recerca de les peces de l’antiga portalada de l’església romànica

El resultat del treball de recuperació de les peces de l'antiga portalada romànica de l'església ha superat les expectatives del Grup de...

S’Agaró serà la seu central del Medcruise

S'Agaró serà la seu central del Medcruise que se celebrarà del 24 al 27 de maig. Durant aquests dies es faran diverses...

La Trailwalker 2022, una de les més dures dels últims anys

La Trailwalker va tornar a ser el centre d'atenció en l'àmbit esportiu a la província de Girona aquest cap de setmana. Una edició amb més de...

OLGA ANDRINO EXPOSA LA SEVA PROPOSTA “ABSÈNCIES I MULTITUDS” AL CASTELL DE BENEDORMIENS

Olga Andrino (Àvila, 1959) exposa el conjunt multidisciplinari Absències i multituds -dibuix, pintura, escultura i instal·lacions-, al Castell de Benedormiens de Castell...

COMENTARIS