Inici Actualitat Els Premis Literaris de Cassà baten rècord de participació amb gairebé 400...

Els Premis Literaris de Cassà baten rècord de participació amb gairebé 400 inscrits al Correlletres

Els Premis Literaris de Cassà són dels més antics de la província de Girona i mantenen la voluntat amb què es van crear, però han sabut renovar-se amb força i aquest any han batut rècord de participants.

El Correlletres és un concurs que es fa en línia i, per tant, ha permès la participació de gent d’arreu dels Països Catalans, que enguany ha arribat a gairebé 400 inscrits.
Aquest concurs d’escriptura ràpida que compta amb les categories de narrativa i poesia gira al voltant d’una paraula clau que ha d’estar inclosa en el text presentat i que els participants no coneixen fins al dia del concurs.


Aquest any la paraula clau ha estat “Reientinc”, que és com s’anomena al pit-roig a Cassà, i els participants han tingut 48 hores per preparar i enviar les seves obres.


L’èxit de participants evidencia la bona salut d’aquests premis literaris, que van néixer a Cassà l’any 1967, organitzats en els seus orígens per la Colla Excursionista amb la voluntat de promoure la cultura popular catalana i que s’han consolidat com un puntal de la literatura i la cultura catalanes a les nostres comarques.


Dins l’àmbit dels premis literaris hi ha els Premis Literaris Escolars, amb dues categories, la “Manel Tolosà” per a alumnes de 5è i 6è de primària, i la categoria “Joan Codolà” per a alumnes de 3r i 4t d’ESO.

Els alumnes del cicle superior de primària a més han fet tallers de motivació a l’escriptura creativa amb l’escriptora Assum Guardiola, els dies 1 i 2 d’abril podran presentar les seves redaccions per participar en els premis escolars.


La tradició literària a Cassà ha mantingut la seva essència a la vegada que ha sabut arribar arreu del territori català adoptant la forma del concurs en línia. En les darreres edicions s’han premiat obres de les Illes Balears o les terres de ponent, aquesta és una bona mostra del lligam ha teixit la difusió i la promoció de la llengua catalana.


Els guardons dels Premis Literaris de Cassà s’entregaran per Sant Jordi, a una cerimònia que tindrà lloc a la Sala del Centre Recreatiu a les 17 h, la cerimònia també es podrà seguir en línia per tots aquells participants que no hi puguin assistir.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

DARRERA EXPOSICIÓ DE L’ANY AL CASTELL DE BENEDORIENS DE CASTELL D’ARO AMB UNA COL.LECTIVA D’ARTISTES LOCALS DE L’1 D’OCTUBRE AL 27 DE NOVEMBRE

Inauguració de la mostra i presentació del catàleg commemoratiu dissabte 1 d’octubre Darrera exposició de l’any a les sales...

Edicte d’aprovació de la modificació (actualització de preus) d’un projecte d’obres Expedient núm. 66102021000016 / aps

Expedient núm. 66102021000016 / aps Edicte d’aprovació de la modificació (actualització de preus) d’un projecte d’obres

L’OPERATIU D’ESTIU 2022 DE LA POLICIA LOCAL DE CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ REALITZA 4.000 ACTUACIONS ENTRE EL 23 DE JUNY I L’11...

Es redueix el nombre de robatoris tant a domicilis com en establiments comercials Un cop finalitzat l’operatiu especial d’estiu...

Èxit de convocatòria al segon Festival “D’Aquí” de Sant Feliu de Guíxols

El Festival aposta pel talent de casa, i tots els participants (música, gastronomia, comerç) han de ser de Sant FeliuTots els dies,...

COMENTARIS