Inici Actualitat Sant Feliu comptarà amb una zona de Baixes Emissions

Sant Feliu comptarà amb una zona de Baixes Emissions

Les Zones de Baixes Emissions, que ve a ser la restricció de circulació de vehicles antics contaminants, s’estendrà a tots els municipis de Catalunya de més de 20.000 habitants a partir de l’any 2025. Al Baix Empordà això afecta Palafrugell i a Sant Feliu de Guíxols.

L’aplicació de la Zona de Baixes Emissions arribarà als municipis i ciutats de més de 20.000 habitants com a màxim, l’any 2025. Entre el 2023 i 2024 s’establirà l’àmbit d’aplicació i el 25 s’aplicarà la mesura de manera efectiva.

Això afecta un total de 67 municipis catalans, dels quals dos són baix-empordanesos: Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.

Aquestes dues poblacions hauran de gestionar aquesta nova àrea de restricció de la circulació a vehicles antics contaminants.

En el cas de Palafrugell, ja tenen molt clar quina serà aquesta zona, ja que ja fa temps que estan treballant en la pacificació del centre del municipi, per la zona que engloba la muralla.

Els vehicles contaminants als quals afectarà aquesta mesura són aquells als quals no els correspon un distintiu ambiental de la DGT. És a dir, cotxes de benzina matriculats abans del 2000 i de dièsel matriculats abans del 2005, així com motocicletes i ciclomotors matriculats abans del 2003.

Els que sí que hi podran accedir són els vehicles elèctrics, matriculats en dates posteriors a les que acabem de citar, o que tinguin un alt índex de carbonització.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

El GREC ha completat la recerca de les peces de l’antiga portalada de l’església romànica

El resultat del treball de recuperació de les peces de l'antiga portalada romànica de l'església ha superat les expectatives del Grup de...

S’Agaró serà la seu central del Medcruise

S'Agaró serà la seu central del Medcruise que se celebrarà del 24 al 27 de maig. Durant aquests dies es faran diverses...

La Trailwalker 2022, una de les més dures dels últims anys

La Trailwalker va tornar a ser el centre d'atenció en l'àmbit esportiu a la província de Girona aquest cap de setmana. Una edició amb més de...

OLGA ANDRINO EXPOSA LA SEVA PROPOSTA “ABSÈNCIES I MULTITUDS” AL CASTELL DE BENEDORMIENS

Olga Andrino (Àvila, 1959) exposa el conjunt multidisciplinari Absències i multituds -dibuix, pintura, escultura i instal·lacions-, al Castell de Benedormiens de Castell...

COMENTARIS