Inici Actualitat Sant Feliu comptarà amb una zona de Baixes Emissions

Sant Feliu comptarà amb una zona de Baixes Emissions

Les Zones de Baixes Emissions, que ve a ser la restricció de circulació de vehicles antics contaminants, s’estendrà a tots els municipis de Catalunya de més de 20.000 habitants a partir de l’any 2025. Al Baix Empordà això afecta Palafrugell i a Sant Feliu de Guíxols.

L’aplicació de la Zona de Baixes Emissions arribarà als municipis i ciutats de més de 20.000 habitants com a màxim, l’any 2025. Entre el 2023 i 2024 s’establirà l’àmbit d’aplicació i el 25 s’aplicarà la mesura de manera efectiva.

Això afecta un total de 67 municipis catalans, dels quals dos són baix-empordanesos: Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.

Aquestes dues poblacions hauran de gestionar aquesta nova àrea de restricció de la circulació a vehicles antics contaminants.

En el cas de Palafrugell, ja tenen molt clar quina serà aquesta zona, ja que ja fa temps que estan treballant en la pacificació del centre del municipi, per la zona que engloba la muralla.

Els vehicles contaminants als quals afectarà aquesta mesura són aquells als quals no els correspon un distintiu ambiental de la DGT. És a dir, cotxes de benzina matriculats abans del 2000 i de dièsel matriculats abans del 2005, així com motocicletes i ciclomotors matriculats abans del 2003.

Els que sí que hi podran accedir són els vehicles elèctrics, matriculats en dates posteriors a les que acabem de citar, o que tinguin un alt índex de carbonització.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

“MADDOX EXPERIENCE”: UNA EXPOSICIÓ INTERACTIVA, UN TAULA RODONA I UNA MOSTRA AL METAVERS RECORDEN LA HISTÒRIA DE LA DISCOTECA DE PLATJA D’ARO

Del 7 al 9 d’octubre al Centre Cultural Il Faro-Spazio d’Atre e Cultura Italiana de Platja d’Aro Aquest cap...

L’ajuntament de Cassà comença la renovació del 10% de punts de llum per millorar l’eficiència energética

El proper dilluns dia 10 d'octubre s'iniciaran les obres descrites al Projecte simplificat de substitució de punts de llum a diferents carrers...

AGRUPACIÓ AMICS DE LA SARDANAL,activitats mes d’octubre

Dissabte 8 12 migdia: Ballada a l'Espai de la Sardana. Cobla Ciutat de Granollers 2/4 de 5 tarda: Trobada...

TERCERA EDICIÓ DE “LES NITS DE CAFÈ-TEATRE” A L’ANTIC CASINO A CASTELL D’ARO AMB REPRESENTACIONS CADA DIVENDRES DEL 7 D’OCTUBRE AL 25 DE NOVEMBRE

Vuit sessions gratuïtes i amb refrigeri final en el marc de la Xarxa Gironina de Cafè-Teatre Castell d’Aro recupera...

COMENTARIS