Inici Actualitat Sant Feliu comptarà amb una zona de Baixes Emissions

Sant Feliu comptarà amb una zona de Baixes Emissions

Les Zones de Baixes Emissions, que ve a ser la restricció de circulació de vehicles antics contaminants, s’estendrà a tots els municipis de Catalunya de més de 20.000 habitants a partir de l’any 2025. Al Baix Empordà això afecta Palafrugell i a Sant Feliu de Guíxols.

L’aplicació de la Zona de Baixes Emissions arribarà als municipis i ciutats de més de 20.000 habitants com a màxim, l’any 2025. Entre el 2023 i 2024 s’establirà l’àmbit d’aplicació i el 25 s’aplicarà la mesura de manera efectiva.

Això afecta un total de 67 municipis catalans, dels quals dos són baix-empordanesos: Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.

Aquestes dues poblacions hauran de gestionar aquesta nova àrea de restricció de la circulació a vehicles antics contaminants.

En el cas de Palafrugell, ja tenen molt clar quina serà aquesta zona, ja que ja fa temps que estan treballant en la pacificació del centre del municipi, per la zona que engloba la muralla.

Els vehicles contaminants als quals afectarà aquesta mesura són aquells als quals no els correspon un distintiu ambiental de la DGT. És a dir, cotxes de benzina matriculats abans del 2000 i de dièsel matriculats abans del 2005, així com motocicletes i ciclomotors matriculats abans del 2003.

Els que sí que hi podran accedir són els vehicles elèctrics, matriculats en dates posteriors a les que acabem de citar, o que tinguin un alt índex de carbonització.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

COMENTARIS