- Publicitat -
Inici Actualitat CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ COMMEMORA EL 8M AMB UNA ATURADA...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ COMMEMORA EL 8M AMB UNA ATURADA FEMINISTA

El projecte Dones il·lustres. Dones il·lustradores continua creixent amb dos nous retrats

Commemoració del 8M Dia Internacional de les Dones a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb diverses propostes en jornades diverses. Avui dimarts 8 de març a les 12 del migdia a la Plaça de l’Ajuntament a Platja d’Aro, s’ha fet una aturada feminista, concentració i lectura col·lectiva del manifest Totes sumem, juntes avancem. Els actes però, havien començat dissabte passat 5 de març amb la cinquena edició de la Marxa de la Igualtat, organitzada pels serveis d’Igualtat dels ajuntaments de la Vall d’Aro, amb la participació de gairebé 400 persones i que va transcórrer per 7 km de la Via Verda del Carrilet des de Santa Cristina d’Aro fins a Sant Feliu de Guíxols, passant per Castell d’Aro, on es va oferir un esmorzar saludable i s’exposava la iniciativa Dones Il·lustres. Dones Il·lustradores.

Els actes continuaran dijous 10 de març (17 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, on s’hi farà la presentació del Pla d’Igualtat de Gènere 2020-2024, que inclourà també el col·loqui-taula rodona Les veus de les dones de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró on compartiran les seves experiències; i també les actuacions musicals i teatrals de Finestral Teatre, Grup de Teatre Social i Gospel d’Aro. El Pla, és un document que parteix d’un anàlisi del present per detectar i abordar l’arrel dels missatges, les creences i els motius que perpetuen una societat androcentrista, masclista i patriarcal. Llavors planteja un full de ruta amb línies de treball analitzades des de la seva potencialitat i amb propostes d’accions clarament identificades acompanyades per indicadors, calendari i àmbit de responsabilitat. L’endemà divendres 11 de març (17-19 h) també al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro s’hi farà la projecció del documental Breathle sobre la presó de dones Brians 1; i el mateix dia a l’Espai Jove (17-19 h), taller de defensa personal femení a càrrec d’Aro Boxing Club (inscripció prèvia, places limitades).

Alhora el projecte artístic Dones il·lustres. Dones il·lustradores continua creixent: a les 10 primeres imatges creades el 2020 per 10 artistes sobre dones referents; l’any passat se n’hi van afegir dues més; i aquest 2022 la col·lecció s’amplia a l’escriptora afganesa establerta a Catalunya, Nadia Ghulam; i a les nord-americanes Marsha P. Johnson i Sylvia Rivera, considerades dues de les activistes més importants del moviment LGTBI; il·lustrades per Amaia Arrazola i Arantxa Recio Parra HARSA, respectivament. El conjunt del projecte va ser guardonat com a la millor iniciativa institucional en els Premis Carles Rahola 2021, i l’exposició que en formava part és ara una mostra itinerant que ajuntaments, institucions i entitats poden sol·licitar a la Diputació de Girona. Es va reestrenar a Girona dins els actes de La Setmana dels Rahola, i actualment és a Olot, i després serà a Maçanet de la Selva, Salt, Campdevànol, La Vall d’en Bas, Tossa de Mar o Vilafant Actualment un 50’6% de la població del municipi són dones. A l’Ajuntament hi ha 8 regidores sobre un màxim de 17, si bé en tota la història només hi ha hagut una alcaldessa, Dolors Padilla (2009-2011); i en la seva plantilla hi ha un 51% de treballadores públiques, però menys d’una vintena de carrers duen el nom d’una dona, el més recent el de la mestra Rosa Sensat a Castell d’Aro.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS