Inici Actualitat Projecte de reforma i millora de l'aparcament de la Plaça d'Europa de...

Projecte de reforma i millora de l’aparcament de la Plaça d’Europa de Platja d’Aro

Les obres s’iniciaran el mes de març i s’enllestiran abans de l’estiu i sempre estarà obert

Acord entre Saba i l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró per a la reforma i millora de l’aparcament de la Plaça d’Europa de Platja d’Aro. L’empresa és la concessionària de l’espai -amb un miler de places de pagament, 700 en superfície i 300 en subterrani repartides en 35.000 m2- fins a 25 de novembre de 2031. Ara, com a gestora invertirà 1’85 milions d’euros per convertir la instal·lació en un aparcament de referència a la Costa Brava, amb innovacions tecnològiques i la remodelació general de l’espai. Una acció que es reequilibra amb un ampliació la concessió 15 anys més, fins al 2046. L’acord també inclou un increment de 21 cèntim/hora per a la tarifa d’estiu (de l’1 de juny al 30 de setembre), però es mantenen els avantatges actuals per a residents i visitants ocasionals: 24 hores d’aparcament gratuït per als primers i els 30 primers minuts gratuïts per a qualsevol usuari.

L’acció s’emmarca en el context d’un projecte més ampli de millora del tot l’entorn de l’aparcament, com preveu el Pla de Comerç, i que també es visualitzarà a la tardor d’aquest any 2022 amb les obres de reforma l’Av. Doctor Fleming per convertiren una en un espai prioritari per passejar-hi o fer-hi estades a les terrasses dels establiments de restauració, que connecti de manera natural l’aparcament amb la zona comercial del nucli urbà de Platja d’Aro, que s’inicia a les galeries. Les obres a l’aparcament s’iniciaran aquest mes de març, per enllestir-se abans de l’estiu. Totes les actuacions es desenvoluparan per fases o zones i per tant sempre es mantindrà la possibilitat d’aparcar-hi. D’aquesta manera es vol minimitzant l’impacte sobre els usuaris i alhora respectar al màxim dates assenyales com la Setmana Santa.

Un primer gruix d’accions són per a la redefinició i millora dels accessos i sortides per a un major flux en temporada alta: s’anul·len les entrades i sortides de l’Av. Doctor Fleming -només es manté una sortida al sud de l’aparcament per als vehicles procedents de la planta subterrània-; alhora que es potencia l’entrada i sortida per l’Av. Juli Garreta i es mantenen les entrades i sortida per Av. de Castell d’Aro. S’instal·la un nou sistema de control amb reconeixement de matrícules dels vehicles (QR, App, Productes i VIA T). Un segon grup d’intervencions se centren en obres exteriors: reforç de la senyalització i millora de la il·luminació amb tecnologia LED; reparació i pavimentació de la totalitat de l’aparcament en superfície i reposició de la totes les jardineres (canvi dels elements actuals de formigó per nous d’acer) i nou col·lector d’aigües pluvials. També es crea una àrea d’aparcament per a 20 bicicletes (a la zona subterrània amb tancament perquè sigui més segura), 8 places per a la càrrega de vehicles elèctrics -la zona més àmplia del municipi per aquest objectiu- i la instal·lació estarà preparada per ampliar amb facilitat el nombre de places a futur (carregadors semiràpids amb potències entre 7,4 i 22 kWh, que cobreixen les necessitats i requeriments dels nous models de vehicles elèctrics). Darrerament en relació a l’eficiència energètica, tot l’enllumenat exterior serà substituït per tecnologia LED; i s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la marquesina de vianants exterior amb transformadors i acumuladors d’energia elèctrica, per al consum dels carregadors de vehicles elèctrics i pel propi aparcament

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

COMENTARIS