Inici Actualitat CUINA DEL BACALLÀ I EL PEIXOPALO

CUINA DEL BACALLÀ I EL PEIXOPALO

Un any més, arriba el bacallà i el peixopalo!

En arribar la Quaresma, s’incorpora a les nostres taules el bacallà, un aliment molt important durant segles, que ho continua essent a l’actualitat.

A través del port de Sant Feliu de Guíxols, es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec). Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX. Així, va ser ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.

Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida, que ens desperta els sentits.

PARTICIPANTS

BAR CASA IRLA

C/ Algavira, 65-69

972 68 55 40/ 652 463 266

Primer plat

Amanida de capellanes, tomata, ceba morada, ous de guatlla i melmelada d’oliva kalamata

Segon plat a escollir

Llom de bacallà amb reducció de piquillo, porros i cremós de romesco blanc

o

Llom de bacallà amb cremós de celerí i allioli de pera

Postres a escollir

Trufes negres amb sal i gingebre

o

Rocs blancs amb gerds i llima

Pa, aigua i copa de vi inclòs

28,00 € IVA inclòs

CA L’ISERN

C/ Especiers, 27

972 82 28 21

www.restaurant-isern.com

Primer plat a escollir

Pasta fresca amb cremós de bacallà

o

Xató

Segon plat a escollir

Llom de bacallà amb parmentier de patata, confitura de tomàquet i oli de cibulet

o

Bacallà amb samfaina

Postres de la casa

Beguda i cafès NO inclosos

28,00 € IVA inclòs

CAU DEL PESCADOR

C/ Sant Domènec, 11

972 32 40 52

www.caudelpescador.com

Menú degustació

Taula Completa

 Amanida d’escarola, carpaccio de bacallà, ceba de Figueres al cop de puny i vinagreta de romesco

Brunyols de bacallà

Caneló de bacallà amb crema de piquillos

Llom de bacallà amb tomata natural

Peixopalo amb patates, tripes de bacallà i allioli negat

Postres a escollir

Beguda i cafès NO inclosos

35,00 € IVA inclòs

EL TINGLADO

Escullera del Port

972 82 26 05 / 605 930 373

www.eltinglado.cat

Primer plat

Amanida de taronja i ceba al cop de puny, amb bacallà esqueixat

Segon plat

Bacallà amb hummus i xerris confitats

Postres de la casa a escollir

Aigua i vi  inclòs

26,00 € IVA inclòs

FRANKFURT CAL VICENS

C/ d’en Cúbias, 5-17, local 7

972 32 49 69 / 665 953 761

Primer plat a escollir

Empedrat de bacallà

o

Croquetes de bacallà “elaboració pròpia”

Segon plat

Bacallà a la mussolina amb salsa de pebrots del piquillo

Postres a escollir

Flam de la iaia Consu

o

Pastís de formatge

Pa, aigua mineral i una copa de vi de la casa inclòs

17,95 € IVA inclòs

LA BODEGA DE SANT FELIU

La Rambla, 15

972 43 99 96

Menú degustació

Taula completa

(amb reserva prèvia)

Copa de benvinguda

Brandada de bacallà cruixent i compota de carbassa

Tàrtar de bacallà, hummus de judiones i torrada de romesco

Pil-pil de bacallà, espàrrecs verds i cansalada curada de porc

Dau de bacallà a la Porrusalda

Postres

Panna cota de fruita de la passió amb sorbet de mandarina

Pa, aigua i copa de vi inclòs

31,50 € IVA inclòs

LA PANSA

C/ Lluna, 99

972 82 06 08

Primer plat a escollir

Xató amb romesco

o

Carpaccio de bacallà amb confitura de figa

Segon plat a escollir

Arròs amb bacallà i carxofes (mínim 2 persones)

o

Estofat de peixopalo i tripa de bacallà amb patates o cigrons

Postres de la casa

Vins: Celler Jardins de Perelada

24,00 € IVA inclòs

LA PROA

C/ Colon, s/n

872 02 75 32

www.restaurantlaproa.es

Menú degustació

Taula completa

Carpaccio de bacallà amb tocs de romesco

Tronc de bacallà amb pil-pil de pebrots del piquillo

Peixopalo guisat amb patates, tripes de bacallà, ou dur i olives negres

Postres

Escuma de crema catalana cremada

Pa, aigües minerals, vi, cafè o infusió

Vi Sàtirs blanc o negre (D.O. Empordà)

40 € IVA inclòs

LA SALADA

Ronda Narcís Massanas, 70

872 00 16 47 / 665 953 761

lasalada.cat/restaurant

Primer plat a escollir

Empedrat de bacallà

o

Croquetes de bacallà “elaboració pròpia”

Segon plat

Bacallà a la mussolina amb salsa de pebrots del piquillo

Postres a escollir

Flam de la iaia Consu

o

Pastís de formatge

Pa, aigua mineral i una copa de vi de la casa inclòs

17,95 € IVA inclòs

LES DUNES – HOTEL BARCAROLA

C/ Pablo Picasso, 1-19

972 32 69 32

www.hotelbarcarola.es

Entrant

Amanida xató d’hivern

Segon plat

Arròs de bacallà amb calçots i pebrot del piquillo

Postres

Macedònia cítrica amb gelat de llimona

Aigua, refresc, copa de vi o canya

20,00 € IVA inclòs

MARABÚ

Passeig del Mar, 35

972 32 10 23

restaurantmarabu.es

Primer plat a compartir

Coca de pa amb tomata

i

Tellines saltades amb all i julivert

i

Croquetes de bacallà

Segon plat

Peixopalo a l’estil ganxó

Aigua i postres

28,00 € IVA inclòs

SABORS

Passeig dels Guíxols, 21

972 04 97 57

Aperitiu

Xarrup de crema de carbassó amb xip de col kale

Entrants a escollir

Esqueixada de bacallà al nostre estil

o

Brandada de bacallà amb  pil-pil de ceps, salsa de moscatell i panses i pinyons

Plat principal a escollir

Arròs de bacallà i verdures (mínim 2 persones)  

o

Bacallà al pil-pil amb gaudí de verdures

Postres

Pastís del dia

Aigua amb gas o sense gas, vi blanc, negre o rosat inclòs

Vi Indispensable Oliver Conti (D.O. Empordà)

35,00 € IVA inclòs

 Restaurants participants a la campanya: Bar Casa Irla, Ca L’Isern, Cau del Pescador, El Tinglado, Frankfurt Cal Vicens, La Bodega de Sant Feliu, La Pansa, La Proa, La Salada, Les Dunes- Hotel Barcarola, Marabú i Sabors.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

El GREC ha completat la recerca de les peces de l’antiga portalada de l’església romànica

El resultat del treball de recuperació de les peces de l'antiga portalada romànica de l'església ha superat les expectatives del Grup de...

S’Agaró serà la seu central del Medcruise

S'Agaró serà la seu central del Medcruise que se celebrarà del 24 al 27 de maig. Durant aquests dies es faran diverses...

La Trailwalker 2022, una de les més dures dels últims anys

La Trailwalker va tornar a ser el centre d'atenció en l'àmbit esportiu a la província de Girona aquest cap de setmana. Una edició amb més de...

OLGA ANDRINO EXPOSA LA SEVA PROPOSTA “ABSÈNCIES I MULTITUDS” AL CASTELL DE BENEDORMIENS

Olga Andrino (Àvila, 1959) exposa el conjunt multidisciplinari Absències i multituds -dibuix, pintura, escultura i instal·lacions-, al Castell de Benedormiens de Castell...

COMENTARIS