- Advertisement -
Inici Actualitat Més de 1.020 persones de la demarcació de Girona rebran la prestació...

Més de 1.020 persones de la demarcació de Girona rebran la prestació de persona cuidadora no professional a partir de març

Un total de 7.836 persones ja es beneficien de la prestació a les comarques gironines

Drets Socials  
Un total de 1.022 persones de la demarcació de Girona podran rebre la prestació per a persones cuidadores no professionals, després que el Departament de Drets Socials ha eliminat el termini suspensiu de 18 mesos. A partir del mes de març, la prestació es podrà cobrar un cop aprovada, el que afectarà també a les persones que actualment es trobaven en espera d’aquests 18 mesos. Els nous usuaris i usuàries de la prestació se sumaran a les 7.836 persones que ja la reben actualment en aquest territori, amb el que es superaran els 8.850 beneficiaris de la prestació a les comarques gironines.
S’anomena cuidador o cuidadora no professional aquell familiar, fins a tercer grau de parentiu, que conviu amb la persona en situació de dependència i l’atén de forma continuada. L’ajut promou el manteniment a la pròpia llar de les persones amb grau de dependència reconegut que, en optar a ser ateses al seu entorn familiar, reben una prestació econòmica per a cures en l’entorn familiar i de suport a persones cuidadores.
El 2012 el Govern de l’Estat va establir que, un cop aprovada la resolució favorable, el cobrament d’aquestes prestacions econòmiques se suspenia durant un termini màxim de dos anys. El 2017 el Departament va aplicar una millora d’aquest termini suspensiu, passant dels 2 anys als 18 mesos. Cervera ha considerat que “esperar 18 mesos per a cobrar és un temps massa llarg per a la persona amb dependència i per a les seves famílies”.
La nova mesura beneficiarà a 6.400 persones a tota Catalunya i compta amb una inversió mensual d’1,4 milions d’euros, que pot variar en funció dels beneficiaris que es vagin incorporant al sistema, i que serà d’uns 17 milions anuals. Durant el 2022, el Departament preveu invertir 255 milions d’euros –davant els 234 de l’any passat– per arribar a les 88.000 persones cuidadores no professionals a Catalunya.
 “Un dels nostres principals objectius és el de treballar per la reducció dels terminis de gestió de les sol·licituds de la dependència i per la reducció de la llista d’espera per accedir a prestacions i serveis”, explica la consellera de Drets Socials, Violant Cervera.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS