Inici Actualitat Comunicat del Consell General de Cambres de Catalunya pel que fa al...

Comunicat del Consell General de Cambres de Catalunya pel que fa al conflicte entre Rússia i Ucraïna

Les 13 cambres catalanes, a través del Consell General de Cambres de Catalunya, volem mostrar la nostra preocupació i la del teixit socioeconòmic català pel que fa a la invasió d’Ucraïna. Són hores difícils pel poble ucraïnès, sobretot pel que fa a aquelles persones que es troben en les zones afectades per l’acció militar russa, on malauradament hi ha hagut pèrdues humanes que lamentem profundament.

Considerem que està en joc la seguretat i l’estabilitat a nivell mundial. I volem fer arribar el nostre escalf i solidaritat amb la societat civil ucraïnesa i el seu teixit empresarial, en una acció que suposa clarament una violació del dret internacional, que considerem totalment injustificada i que és una amenaça per a la pau i la seguretat tant a nivell europeu com global.

Així, les 13 cambres catalanes condemnem amb fermesa l’actual invasió militar d’Ucraïna per part de l’exèrcit de Rússia i compartim la preocupació creixent de la comunitat internacional pel que fa a aquest conflicte. A més del factor humà, i tal com ha declarat John Denton, secretari general de la International Chamber of Commerce (ICC): “la invasió de Rússia a Ucraïna tindrà, sens dubte, importants repercussions en les cadenes global de subministrament en les properes setmanes i mesos, així com un probable impacte en el mercat energètic i alimentari, però també veiem un risc més profund d’interrupció de la producció a nivell mundial en una àmplia gamma de sectors”.

Considerem que la Unió Europea i els seus estats membres han de fer un pas endavant per defensar els ciutadans i les empreses de la Unió Europea que es troben actualment a Rússia, Ucraïna i Bielorússia.

No hem d’oblidar que estem experimentant una crisi energètica que s’accentua dia rere dia i que aquesta situació és un nou element disruptiu que pot afectar negativament en aquest sentit. Cal una aposta ferma per l’economia circular i les energies renovables, com a font alternativa d’energia.

Per tot això, el Consell General de Cambres de Catalunya, es suma al manifest de la International Chamber of Commerce (ICC) i d’Eurochambres i demanem a les autoritats russes el cessament immediat de l’activitat bèl·lica per part de l’exèrcit de Rússia i optar pel diàleg com a via de sortida de tots els conflictes.

Per a més informació, contacteu a través del Tel: 972 32 08 84 o al Mail: comunicacio@cambrastfeliu.com

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS