- Publicitat -
Inici Actualitat Comunicat del Consell General de Cambres de Catalunya pel que fa al...

Comunicat del Consell General de Cambres de Catalunya pel que fa al conflicte entre Rússia i Ucraïna

Les 13 cambres catalanes, a través del Consell General de Cambres de Catalunya, volem mostrar la nostra preocupació i la del teixit socioeconòmic català pel que fa a la invasió d’Ucraïna. Són hores difícils pel poble ucraïnès, sobretot pel que fa a aquelles persones que es troben en les zones afectades per l’acció militar russa, on malauradament hi ha hagut pèrdues humanes que lamentem profundament.

Considerem que està en joc la seguretat i l’estabilitat a nivell mundial. I volem fer arribar el nostre escalf i solidaritat amb la societat civil ucraïnesa i el seu teixit empresarial, en una acció que suposa clarament una violació del dret internacional, que considerem totalment injustificada i que és una amenaça per a la pau i la seguretat tant a nivell europeu com global.

Així, les 13 cambres catalanes condemnem amb fermesa l’actual invasió militar d’Ucraïna per part de l’exèrcit de Rússia i compartim la preocupació creixent de la comunitat internacional pel que fa a aquest conflicte. A més del factor humà, i tal com ha declarat John Denton, secretari general de la International Chamber of Commerce (ICC): “la invasió de Rússia a Ucraïna tindrà, sens dubte, importants repercussions en les cadenes global de subministrament en les properes setmanes i mesos, així com un probable impacte en el mercat energètic i alimentari, però també veiem un risc més profund d’interrupció de la producció a nivell mundial en una àmplia gamma de sectors”.

Considerem que la Unió Europea i els seus estats membres han de fer un pas endavant per defensar els ciutadans i les empreses de la Unió Europea que es troben actualment a Rússia, Ucraïna i Bielorússia.

No hem d’oblidar que estem experimentant una crisi energètica que s’accentua dia rere dia i que aquesta situació és un nou element disruptiu que pot afectar negativament en aquest sentit. Cal una aposta ferma per l’economia circular i les energies renovables, com a font alternativa d’energia.

Per tot això, el Consell General de Cambres de Catalunya, es suma al manifest de la International Chamber of Commerce (ICC) i d’Eurochambres i demanem a les autoritats russes el cessament immediat de l’activitat bèl·lica per part de l’exèrcit de Rússia i optar pel diàleg com a via de sortida de tots els conflictes.

Per a més informació, contacteu a través del Tel: 972 32 08 84 o al Mail: comunicacio@cambrastfeliu.com

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Toni Carrión liderarà l’oposició de forma constructiva i exigent des del primer dia

En un entorn d'abstenció generalitzada, la candidatura de Junts a Sant Feliu de Guíxols ha estat l’opció que més ha crescut a...

Obertura d’un nou establiment al mercat municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Jam ibèricos és un projecte familiar ple d'ilusió i passió, amb idees originals on combinem els anys d'experiéncies d'atenció a públic amb...

LOPD Montoliu, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

LOPD Montoliu és una empresa amb més de 15 anys d’experiència en l’àmbit legal a la llei de protecció de dades, implantant...

El pregó de la Festa Major de Cassà recorda els vint anys d’història del Centre Cultural Sala Galà

Ara fa un mes que el Centre Cultural Sala Galà va celebrar el 20è aniversari, i el pregó de la Festa Major...

COMENTARIS