Inici Actualitat Inaugurada la pista de Pumptrack de Cassà de la Selva

Inaugurada la pista de Pumptrack de Cassà de la Selva

Aquesta pista va ser la proposta guanyadora del procés dels pressupostos participatius que Cassà de la Selva organitza cada any des del 2016. Aquest projecte va obtenir 270 vots, un 34.35% del total.
La instal·lació s’ha inaugurat aquest dissabte amb la presencia de l’alcalde Robert Mundet la regidora de Comunicació, Carla Matilla i la d’Esports, Lourdes Martin.
Durant l’acte, hi ha hagut una demostració a càrrec de Manel Ibars de l’empresa Pumptrack Park, SL, que ha estat la constructora de la instal·lació.
L’adjudicació de l’obra ha tingut un cost de 56.749 €. La pista té una amplada de 2 metres, i una capa d’asfalt de 10 cms amb un traçat ràpid per als més exigents i adaptables per als més novells.

Què és el Pumptrack?
Un Pumptrack, és un circuït tancat amb diferents traçades, corbes i desnivells, per a la utilització de tot tipus de vehicles de rodes no motoritzats (bicicletes, patinets, patins en línia, etc). La instal·lació està enfocada per a la pràctica esportiva de forma no competitiva, i oberta a persones de totes les edats. Les menors de 12 anys han d’anar acompanyades d’un adult que supervisi l’activitat.

Ubicació
La pista, que ocupa una superfície de 1.200 metres quadrats, s’ha ubicat a la zona esportiva, al costat de la Piscina Coberta Municipal de Cassà. En aquest punt, hi passa la Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols i també és un lloc molt concorregut pels esportistes del municipi. Al mateix lloc, també hi ha la zona d’autocaravanes, que atrau molts turistes amants de la natura i l’esport.

Disseny de dubbies i corbes
El disseny de la instal·lació s’ha pensat i dissenyat de tal forma que permet fer voltes al circuït mitjançant una tècnica que aprofita la inèrcia del cos.  Els dubbies impulsen a l’usuari sense pràcticament necessitat de pedalar i que les corbes no disminueixin la velocitat.
Amb aquest disseny, el circuit té una inèrcia intrínseca i seguretat adients que permet realitzar l’activitat còmodament i sense perill.
A la zona central de la pista s’ha col·locat gespa artificial, per evitar l’entrada de sorra a la pista.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

El GREC ha completat la recerca de les peces de l’antiga portalada de l’església romànica

El resultat del treball de recuperació de les peces de l'antiga portalada romànica de l'església ha superat les expectatives del Grup de...

S’Agaró serà la seu central del Medcruise

S'Agaró serà la seu central del Medcruise que se celebrarà del 24 al 27 de maig. Durant aquests dies es faran diverses...

La Trailwalker 2022, una de les més dures dels últims anys

La Trailwalker va tornar a ser el centre d'atenció en l'àmbit esportiu a la província de Girona aquest cap de setmana. Una edició amb més de...

OLGA ANDRINO EXPOSA LA SEVA PROPOSTA “ABSÈNCIES I MULTITUDS” AL CASTELL DE BENEDORMIENS

Olga Andrino (Àvila, 1959) exposa el conjunt multidisciplinari Absències i multituds -dibuix, pintura, escultura i instal·lacions-, al Castell de Benedormiens de Castell...

COMENTARIS