Inici Actualitat Inaugurada la pista de Pumptrack de Cassà de la Selva

Inaugurada la pista de Pumptrack de Cassà de la Selva

Aquesta pista va ser la proposta guanyadora del procés dels pressupostos participatius que Cassà de la Selva organitza cada any des del 2016. Aquest projecte va obtenir 270 vots, un 34.35% del total.
La instal·lació s’ha inaugurat aquest dissabte amb la presencia de l’alcalde Robert Mundet la regidora de Comunicació, Carla Matilla i la d’Esports, Lourdes Martin.
Durant l’acte, hi ha hagut una demostració a càrrec de Manel Ibars de l’empresa Pumptrack Park, SL, que ha estat la constructora de la instal·lació.
L’adjudicació de l’obra ha tingut un cost de 56.749 €. La pista té una amplada de 2 metres, i una capa d’asfalt de 10 cms amb un traçat ràpid per als més exigents i adaptables per als més novells.

Què és el Pumptrack?
Un Pumptrack, és un circuït tancat amb diferents traçades, corbes i desnivells, per a la utilització de tot tipus de vehicles de rodes no motoritzats (bicicletes, patinets, patins en línia, etc). La instal·lació està enfocada per a la pràctica esportiva de forma no competitiva, i oberta a persones de totes les edats. Les menors de 12 anys han d’anar acompanyades d’un adult que supervisi l’activitat.

Ubicació
La pista, que ocupa una superfície de 1.200 metres quadrats, s’ha ubicat a la zona esportiva, al costat de la Piscina Coberta Municipal de Cassà. En aquest punt, hi passa la Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols i també és un lloc molt concorregut pels esportistes del municipi. Al mateix lloc, també hi ha la zona d’autocaravanes, que atrau molts turistes amants de la natura i l’esport.

Disseny de dubbies i corbes
El disseny de la instal·lació s’ha pensat i dissenyat de tal forma que permet fer voltes al circuït mitjançant una tècnica que aprofita la inèrcia del cos.  Els dubbies impulsen a l’usuari sense pràcticament necessitat de pedalar i que les corbes no disminueixin la velocitat.
Amb aquest disseny, el circuit té una inèrcia intrínseca i seguretat adients que permet realitzar l’activitat còmodament i sense perill.
A la zona central de la pista s’ha col·locat gespa artificial, per evitar l’entrada de sorra a la pista.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

COMENTARIS