Inici Actualitat Els Universos de l’Albert Monteys a Cassà de la Selva

Els Universos de l’Albert Monteys a Cassà de la Selva

Aquest dissabte, en el marc de la Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà (MACCA), s’han inaugurat les exposicions “Els Universos de l’Albert Monteys i Somnis de Robot” .
És una ocasió excepcional per conèixer un dels autors de còmic més destacats dels darrers anys a casa nostra.
Monteys és el protagonista de la mostra monogràfica organitzada i produïda per Ficòmic. Aquesta exposició ha estat exposada al Museu d’Art de Catalunya, (MNAC).
La mostra es complementa amb el treball que Albert Monteys va fer per a l’exposició “Somnis de Robot” del Festival 42 de Barcelona.
És la primera vegada que les dues exposicions es poden veure juntes, gràcies a la col·laboració de Ficomic i de l’Institut de Cultura de Barcelona.
Les dues exposicions es podran visitar fins al 22 de març a Can Trinxeria de Cassà de la Selva.  L’horari de les exposicions és de dilluns a dissabte, de les 10 fins a les 13 h.

Les exposicions
“Els Universos de l’Albert Monteys” recull un total de 44 peces originals d’aquestes obres a les qual s’afegeixen reproduccions d’algunes de les seves pàgines en color. Els visitants també podran gaudir d’una selecció d’objectes i publicacions que han estat una important influència a l’hora de la dedicació de Monteys a aquest gèneres, (ninots, còmics, llibres i novel·les) i que estan situats a una vitrina.
Aquesta exposició, tal com ens ha presentat avui l’Albert Monteys, és una mostra molt personal de la seva visió dels universos de fantasia i ciència ficció, que deixa palesa l’evolució de l’artista i com es pot comprovar, que gaudeix d’una gran qualitat artística i grafisme personal.
Les obres estan ambientades en els gèneres de la fantasia i la ciència-ficció, temes molt importants per a ell, en ser un gran afeccionat a aquests gèneres. A la mostra es poden veure obres com Calavera Lunar, Carlitos Fax, ¡Universo!, Solid State i Matadero Cinco entre d’altres.

Els “Somnis de Robot” es tracta d’un espectacular recorregut pels robots més emblemàtics de la literatura i el còmic que l’artista ha recreat en grans figures que s’acompanyen amb textos dels especialistes en ciència-ficció Sergi Viciana i Susana Vallejo. És una exposició sobre robots literaris que permetrà als assistents reconèixer figures de mida humana, tan emblemàtiques com Mazinger Z, Marvin de Douglas Adams, Astroboy, i alhora posar per primer cop cos i rostre a d’altres de tan recents com els personatges de Ted Chiang.

Qui és l’Albert Monteys
Els seus inici professionals van ser el 1990 mentre estudiava el primer any de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, quan va presentar unes mostres a l’editorial barcelonina, Joc Internacional i també a llibres de jocs de rol.
Monteys és un autor de còmic català conegut pel seus treballs al seminari El Jueves, revista de la qual en va ser director durant cinc anys. També ha estat guanyador de diversos premis importants com: autor revelació el 1997 en el Saló del Còmic de Barcelona per Calavera Lunar; millor guió del 2006 en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona; i millor obra del 2019 en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

L’ajuntament de Cassà comença la renovació del 10% de punts de llum per millorar l’eficiència energética

El proper dilluns dia 10 d'octubre s'iniciaran les obres descrites al Projecte simplificat de substitució de punts de llum a diferents carrers...

AGRUPACIÓ AMICS DE LA SARDANAL,activitats mes d’octubre

Dissabte 8 12 migdia: Ballada a l'Espai de la Sardana. Cobla Ciutat de Granollers 2/4 de 5 tarda: Trobada...

TERCERA EDICIÓ DE “LES NITS DE CAFÈ-TEATRE” A L’ANTIC CASINO A CASTELL D’ARO AMB REPRESENTACIONS CADA DIVENDRES DEL 7 D’OCTUBRE AL 25 DE NOVEMBRE

Vuit sessions gratuïtes i amb refrigeri final en el marc de la Xarxa Gironina de Cafè-Teatre Castell d’Aro recupera...

La Fira de Santa Tecla tanca el segon cap de setmana d’activitats

Aquest dissabte es van celebrar una desena d'activitats de Santa Tecla, després dels canvis que es van produir al programa el cap...

COMENTARIS