- Advertisement -
Inici Actualitat Ajudes per a la generació de coneixement científic aplicat al turisme

Ajudes per a la generació de coneixement científic aplicat al turisme

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme llança un nou programa d’ajudes dirigit a promoure la generació de coneixement científic aplicat al turisme i, especialment, a la cerca de solucions als principals reptes mediambientals, econòmics i tecnològics als quals s’enfronten les destinacions turístiques a Espanya, amb la finalitat de millorar la seva capacitat competitiva i resiliència a llarg termini.

El sector turístic està immers en un procés de transformació profunda que es desenvolupa a gran velocitat i a escala global, marcat per dues tendències clares: la digitalització i la transició ecològica. Per a continuar oferint una proposta que ens distingeixi dels nostres competidors, Espanya ha de comptar amb la millor recerca que permeti el desenvolupament de noves capacitats orientades als grans reptes presents i futurs.

Com a part del pla de modernització i competitivitat del sector turístic que incorpora el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, s’ha inclòs un programa d’ajudes destinat a organismes de recerca i de difusió de coneixement que manquin d’ànim de lucre i tinguin residència fiscal o comptin amb un establiment permanent a Espanya.

Les ajudes seran d’un mínim de 20.000 euros i un màxim de 150.000 euros, sempre que els projectes es trobin en l’àmbit de la I+D i el destí d’aquests no impliqui directament una activitat econòmica.

Les propostes que es presentin a la convocatòria hauran de perseguir com a fi última la digitalització de les destinacions turístiques i atendre alguns dels següents reptes:

a) Recuperació i resiliència del destí: gestió de crisi, simulació d’escenaris, estratègies de resposta primerenca, regulació, normativa, protocols, mercat de treball i condicions laborals, empresa turística i capacitat competitiva, etc.

b) Mobilitat sostenible, intel·ligent, connectada i integrada en el destí.

c) Canvi climàtic, estratègies i mesures d’adaptació i mitigació en el destí; petjada de carboni, modelització d’impactes, estratègies públiques i privades, etc.

d) Sostenibilitat, transició ecològica i economia circular en el destí.

e) Mesurament, modelització i anàlisi de l’activitat turística en el destí: gestió de fluxos turístics, capacitat de càrrega, massificació, impactes econòmics, desenvolupament d’indicadors, anàlisi predictiva, etc.

f) Innovació de producte o procés en el destí: innovació turística, nous productes i experiències turístiques diferencials, nous segments de mercat, nous processos de negoci, etc.

g) Digitalització: infraestructures i plataformes, promoció i comercialització, interacció amb el turista en el destí, turisme sense “friccions”, gestió de la informació, intel·ligència turística i Big Data, Intel·ligència Artificial, bessó digital, etc.

El termini per a la presentació de sol·licituds estarà obert a partir del pròxim 15 de febrer de 2022 i fins al 15 de març de 2022, romandrà obert el termini per a concórrer a aquesta primera convocatòria d’ajudes i les bases reguladores de les quals ha publicat el Boletín Oficial del Estado.

Podran concórrer a la convocatòria els següents sol·licitants:
-Associacions o Federacions legalment inscrites en el Registre Nacional d’Associacions regulat en el Reial decret 949/2015, de 23 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament del Registre Nacional d’Associacions o equivalent en les comunitats autònomes.

-Fundacions, legalment inscrites en els Registres corresponents.

-Agrupacions d’interès econòmic, regulades per la llei 12/1991 i legalment inscrites en el Registre Mercantil que els correspongui.

-Empreses turístiques o pimes, establertes en qualsevol comunitat autònoma, sempre que es trobin inscrits en el Registre de Turisme de la comunitat autònoma on tingui el seu domicili fiscal i estiguin en actiu en la data de sol·licitud.

-Entitats públiques que actuïn com a ens de cooperació turística municipal, comarcal o provincial, i societats públiques amb personalitat jurídica pròpia vinculades o dependents d’aquestes.

-Entitats públiques que actuïn com a ens de cooperació turística d’àmbit autonòmic, i societats públiques amb personalitat jurídica pròpia vinculades o dependents de comunitats autònomes.

Els beneficiaris podran presentar-se a títol individual o com a part d’un projecte de cooperació, ja que les actuacions han d’afectar el territori de, almenys, tres comunitats autònomes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS