Inici Clubs i Associacions UNIÓ ATLÈTICA TOSSA

UNIÓ ATLÈTICA TOSSA

President:  Sr. JOAN MANUEL CÓRDOBA

OBJECTIUS

Com a club de bàsquet i futbol sala, principalment aglutinar gent jove d’ambdós sexes. Es una mica complicat perquè la majoria de la mainada juga a futbol 11, però tot i no ser el bàsquet ni el futbol sala esports minoritaris, ens costa formar equips en un poble de poca població com el nostre. Tenim seccions sènior de bàsquet, tant masculina com femenina, la infantil, i la escoleta que vàrem començar amb bàsquet però quasi tots els petits es decanten pel futbol sala. Aquesta temporada vàrem començar amb noies joves que volien fer un equip de voleibol, però al final per diversos motius, principalment de disponibilitat, i de moment aquesta temporada l’hem aparcat. També pertany al club l’equip sènior de futbol-sala, tot i que son ells mateixos qui s’autogestionen. Així mateix, tenim també equip de futbol-sala femení, però de moment només entrenen i de tant en tant fan algun partit amistós.

QUANTITAT D’ASSOCIATS

Portem uns 6 anys com a junta de forma completament altruista. Tenim la sort que tots els jugadors son socis que paguen la seva quota. Actualment rondem la cinquantena. Desprès tenim entitats col·laboradores que aporten el seu gra de sorra, totes pertanyent a l’empresariat local.

COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

Alguna entitat col·laboradora, degut a no tenir ingressos durant la pandèmia, obligadament ha hagut de parar la seva col·laboració, i ja portem dues temporades amb lo just. Aquesta temporada alguna empresa comença a ajudar, però encara no estem al nivell d’abans. De 30-40 sponsors de quan vàrem començar, ara estem lluny. La temporada 20-21 va començar molt bé però el novembre passat es va suspendre la competició fins el març d’aquest 2021, però vàrem decidir no competir per manca de jugadors, tot i que es varen mantenir els entrenaments seguit totes les normes de seguretat.

HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?

Específicament pel Covid, cap. Sembla ser que degut a la pandèmia, la Generalitat donava cert tipus d’ajuda als clubs. Potser per desinformació no vàrem optar a cap d’elles. La regidoria d’esports de Tossa i l’Ajuntament es cedeix completament el pavelló municipal, a part d’una aportació mensual que tenim com totes les entitats esportives de la vila. Al menys amb això i amb l’ajuda de la Diputació arribem a cobrir despeses.

QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

Totes les federacions dels esports que practiquem ens demanen un mínim de jugadors per poder competir. Ens trobem, excepte l’equip sènior de bàsquet, que ens costa amb els altres confeccionar plantilles. La federació de bàsquet se’ns ha ofert a fer gestions a les escoles per promocionar el bàsquet. Ells mateixos s’oferien a posar entrenadors, però de moment està la cosa una mica parada. La pandèmia té molta culpa. La temporada 18-19 ens vàrem associar amb el Vidreres-Caulés per poder mantenir l’equip femení, però la distància entre les dues viles també ens va fer abandonar. La falta de jugadors seria la nostra principal mancança, al marge dels sponsors.

ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

Estem intentant regentar el bar del pavelló. La entrada als partits sempre és gratuïta, i amb això podríem quadrar una mica el balanç. El futur que ens depara és incert amb aquesta nova variant del virus. Com a junta seguim amb la mateixa il·lusió que el primer dia, però es just dir que amb aquestes traves et cremes. Tenim la sort de comptar com a coordinador entre nosaltres i l’Ajuntament amb en Lluis Carrillo, i la seva gestió sempre ha sigut impecable per apropar-nos al consistori. A final de temporada acostumem a fer alguna festa per recaptar alguns diners i l’Ajuntament fa un parell d’anys ens va cedir la gestió d’un parking local, però l’administració ens demanava certs requisits empresarials (altes a la S.S., comptabilitat, etc.) i al final era que el que ingressàvem ho havíem de pagar i es va decidir no continuar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Edicte d’aprovació definitiva d’un projecte d’obres

Expedient núm. 66102018000002 / aps Per acord de Ple, adoptat en la sessió del dia 26 de gener de...

Domini nord-americà en l’edició més internacional dela VolCAT Platja d’Aro

Una jornada on es decidia tot. Cames cansades del primer esforç de l´any. Haver-se recuperat era clau per rendir al màxim a...

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

COMENTARIS