- Publicitat -
Inici Clubs i Associacions ASSOCIACIÓ CULTS INQUIETS (Tossa de Mar)

ASSOCIACIÓ CULTS INQUIETS (Tossa de Mar)

Presidenta:  Sra. KARMA BOADA

OBJECTIUS


Divulgar, afavorir i dinamitzar accions d’educació ambiental i de sostenibilitat, model econòmic i de vida. Encara que inicialment estem a Tossa de Mar, l’idea es aglutinar gent d’altres poblacions si ho desitgen. Estem definits com a associació de sostenibilitat ambiental, entesa com a natura i cultura. Models diferents de vida en general.

QUANTITAT D’ASSOCIATS

Estem inscrits al registre d’associacions des del Setembre. Vàrem començar a ajuntar-nos a la primavera uns pocs amics per decidir com gestionar les nostres idees i problemàtiques locals, ja que a la nostre joventut havíem format un grup ecologista. De junta som només 4, ja que som una associació molt recent. De moment estem parlant amb els actors referents locals, com ara el tècnic de l’Ajuntament de medi ambient, el responsable dels casals d’estiu de joventut, etc., que ens puguin orientar de forma tècnica una mica mes enllà de les opinions pròpies.

COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

L’aparició del Covid ha fet despertar en certa manera la gent, de ser mes conscient a l’hora de valoritzar la natura i l’entorn, i això és una oportunitat i una amenaça. Això ens enforteix com a associació en un moment donat per batallar certes coses, com ara les aglomeracions puntuals en certs espais (rurals principalment). Per la nostre joventut com a associació, la pandèmia clarament ens ha motivat. Ha sigut un detonador, ja que ens ha fet reflexionar sobre els canvis d’hàbits de la gent que ens visita, del model turístic que tenim a la vila, que sigui un model mes ecològic i responsable, que en definitiva sigui la ciutadania qui decideixi com ho vol, per evitar que d’alguna manera es polititzi aquest model.

HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?

De moment no. Les nostres primeres activitats han estat uns tallers amb els de quart i cinquè de l´Escola Municipal. Són projectes amb una finalitat socioeducativa específica. En principi estem funcionant fent xarxa, ajuntant esforços amb altres associacions i amics que també tenen una visió social i ecològica. Aquests tallers (Ecolabs), els vam fer per celebrar la setmana de la ciència a l´escola, que aquest any estava dedicada al tema de la sostenibilitat. La Txell, de Som com Som ens va parlar d´alimentació i l´Elena, de Pypa.eu, de la importància dels fongs en el dia a dia. Va ser engrescador veure l´entusiasme dels petits per aprendre i respondre preguntes.
Ara mateix tenim un problema amb el tema de transport. Cada cop que ve algú de fora genera un cost i com que som pocs anem fent com podem.

QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

Encara estem en bolquers com a associació. De moment funcionem de forma solidària, amb ordinadors personals, sense local on trobar-nos, ho fem des de casa. Tenim pensat fer tallers a escoles. Estem rebent ajuda en coneixement s d’una associació amiga similar de Malgrat. Aquesta seria una de les necessitats, gent que ens ajudi a tirar endavant amb l’experiència que nosaltres encara no tenim, gent mes experimentada. Una altra idea que tenim es dinamitzar l’espai de Sant Grau. El lloc es meravellós i de propietat municipal, per tant creiem que serà factible. Voldríem créixer en volum, de gent principalment i que cada cop puguem tenir mes força, per actuar en principi a Tossa i després es veuria, ja que moltes poblacions veïnes tenim problemes comuns.

ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

Voldríem començar fent consciència a les escoles. No serviria de res inculcar-los una educació ambiental correcta per quan siguin a bosc i que després anessin a la platja i hi deixessin llaunes, o al revés, que participin d´una activitat per recollir papers a la natura i no reciclin els residus que generen a casa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS