Inici Actualitat Catalunya impulsa les exportacions fins als 73.844 milions del gener al novembre

Catalunya impulsa les exportacions fins als 73.844 milions del gener al novembre

A Girona que va exportar productes per valor de 559,6 milions d’euros, ​un 3,2% més que el mateix mes del 2020. Les exportacions a Catalunya van créixer un 15,4% al novembre fins als 7.596,5 milions, un 21,7% per sobre del 2019.

Si ens fixem en les dades del novembre de les quatre demarcacions catalanes: a Girona que va exportar productes per valor de 559,6 milions d’euros, ​un 3,2% més que el mateix mes del 2020, i per últim hi ha Lleida amb una suma tota de 242,5 milions en total, que suposa un espectacular augment del 31,5%, respecte a l’any passat. A Barcelona segueix liderant 5.823,8 milions i un increment del 14,6% en comparació el novembre del 2020 i que representen un 19,2% del total de l’Estat. A Tarragona 970,6 milions, un 25,7% més que l’any passat.

Catalunya és el motor de les exportacions arreu de l’Estat. Així ho confirmen les dades publicades pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme publicades aquest dijous. Concretament, si agafem les dades del gener al novembre del 2021 Catalunya va exportar productes per valor de 73.844 milions d’euros que representen un 25,6% de les del total de l’Estat i un augment del 22% amb relació a les del 2020. Si ens fixem només en el mes de novembre passat, les exportacions catalanes van sumar 7.596,5 milions d’euros un augment del 15,4% respecte al 2020 i del 21,7 respecte a les últimes dades prèvies a la pandèmia de la Covid. De fet, aquestes dades fan pensar que Catalunya va tancar el 2021 amb un nou rècord anual d’exportacions, tal com ja va vaticinar el conseller Roger Torrent fa uns mesos. Com ja hem dit, les exportacions catalanes van representar més del 25% de les de total de l’Estat fins al novembre, que en conjunt van sumar un total de 288.990,9 milions d’euros que suposa un augment del 21,2% respecte a les dades de l’any passat.

A falta de conèixer encara les dades d’exportacions del desembre on podrem veure les de tot l’any 2021, els 73.844,3 milions d’euros registrats per Catalunya fins al novembre s’acosten als 78.000 milions d’euros previstos per al Govern al tancament de l’any, però vista l’evolució segurament se superaran i això farà que el país torni a marcar un nou rècord en exportacions, tal com ja va vaticinar el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, fa uns mesos. Segons les prediccions de finals d’any, les exportacions del 2021 se situaran un 6% per sobre les xifres del 2019 i recuperar i superar així els nivells anteriors a la pandèmia.

En el cas de les importacions, Catalunya va importar productes per valor de 82.239,5 milions del gener al novembre, un 18,8% més que l’any passat i que representen un 26,5% del total. Aquestes dades deixen una balança negativa de 8.395,3 milions entre les importacions i les exportacions fins al novembre. Només en el mes de novembre, aquest dèficit va fregar els 1.300 milions amb una suma total de 1.289,3 milions.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

COMENTARIS