Inici Actualitat El SOC obre dues línies d’ajuts per fomentar la contractació de més...

El SOC obre dues línies d’ajuts per fomentar la contractació de més de 7.000 joves

Són ajuts a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat per a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys durant un any i a jornada completa.

En total s’hi destinaran 125 milions d’euros que, segons les estimacions del Departament d’Empresa i Treball, permetran la contractació de més de 7.000 joves. La meitat del pressupost (62,5 milions d’euros) s’utilitzarà per subvencionar contractes en pràctiques per a joves amb titulació, mentre que la resta servirà per subvencionar contractes laborals. En aquest sentit, el SOC oferirà a les empreses, autònoms i cooperatives de treball associat un ajut de 17.684 euros per cada jove contractat un any a jornada completa.

Els requisits per ser contractat dins d’aquests programes són tenir entre 16 i 29 anys i estar inscrit al SOC com a demandant d’ocupació no ocupat. En el cas dels contractes de treball en pràctiques, cal complir els requisits que exigeix aquesta modalitat contractual, segons ha detallat aquest dijous el Departament d’Empresa i Treball en un comunicat. Pel que fa a les empreses, el nombre de contractes subvencionats no pot ser superior a cinc ni superar el 50% de la plantilla de l’entitat contractant. En aquells casos en què una persona física o jurídica tingui fins a una persona contractada, la subvenció es podrà sol·licitar únicament per a un contracte. Les empreses i autònoms interessats poden presentar les sol·licituds a partir d’aquest divendres 31 de desembre i fins al 31 de març de 2022 a través de l’espai ‘Tràmits’ de la seu electrònica de la Generalitat o bé a través del Canal Empresa, buscant ‘Foment de l’ocupació i la contractació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya’ en el cercador de tràmits.

Ajudes de fins a 216 milions d’euros. Les dues convocatòries obertes aquesta setmana formen part d’un paquet d’ajudes de 216 milions d’euros i que tenen com a objectiu impulsar polítiques actives d’ocupació adreçades únicament a persones joves.

Pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, es tracta d’una inversió “rècord que té un enorme retorn”. “Cada jove que rep una bona formació ocupacional i que aconsegueix un lloc de treball digne és un èxit que reforça el teixit empresarial i reverteix en la millora de la nostra societat”, ha expressat. Les mesures de suport a l’ocupació s’engloben en el pla de xoc per a l’ocupació, un pla que disposa de 917 milions d’euros i que se centra a ajudar els col·lectius més vulnerables –dones, joves i majors de 52 anys- a trobar feina després de la crisi de la covid-19. La Generalitat atorgarà a les empreses una subvenció de 17.684 euros per cada jove contractat un any a jornada completa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

COMENTARIS