Inici Actualitat CORAL CYPSELLA

CORAL CYPSELLA


President: Sr. ANTONI ESCOBAR


• OBJECTIUS
Som una coral nascuda l’any 1984 al C.E. Montclar, com a continuació de la coral infantil del centre, amb l’objectiu primordial de reunir gent que li agradi cantar en edat diguem adulta. Fomentar el cant coral en definitiva. La gran majoria som guixolencs, tot i que tenim algun membre que ve de Calonge, Llagostera o Girona, com és el cas del director Claudio Sucín.


• QUANTITAT D’ASSOCIATS
No som associació, els associats pertanyen al C.E. Montclar. Nosaltres som una coral amb 42 membres o cantaires, tot i que demanem a tothom que forma part que es faci soci del centre com a deferència a la seva prestació de l’espai d’assaig.


• COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?
Tradicionalment, assajàvem a l’Escola de Música, i ara ens hem hagut de traslladar al Montclar per motius d’espai a causa de la Covid. Ens ha afectat al 100 %, ja que com a cantants, el nostre risc és extrem per raons òbvies. Estem obligats a cantar amb mascareta i a respectar la normativa respecte a distància entre els membres. Ara ja es poden fer concerts en públic, sempre sota les mesures del Procicat, una cosa que esperem en candeletes, ja que des de desembre de 2019 i coincidint amb el 35è aniversari de la Coral, que no hem tornat a actuar en públic. El passat setembre ens vàrem retrobar per reprendre les activitats d’assaig, ja que el proper 3 de desembre hi anem a Girona a fer un concert solidari de corals gironines.


• HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?
Actualment no. La Coral es nodreix de les quotes que paguem els propis cantaires per la manutenció de la mateixa (cartells, desplaçaments, director, etc.) tot i que no paguem lloguer. Sí que de tant en tant algun any fem algun tipus de conveni amb l’Ajuntament a canvi de diversos concerts a St. Feliu. De fet, qui rep les ajudes consistorials és el C.E. Montclar i aquest les distribueix a les seves branques. Suposem que ara que en teoria podrem reprendre les activitats, tornarem a fer concerts a la ciutat i rebrem algun ajut d’aquests.


• QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?
Necessitats pròpiament dites les tenim pràcticament cobertes. Tenim director, tenim el local a l’Escola de Música, ja que es va arribar a un acord amb la seva direcció i tenim un piano.


• ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?
Que tenim moltíssimes ganes de poder tornar a cantar en públic, ja sigui que ens convidin altres corals, és a dir intercanvi de corals amigues, o els concerts que puguem organitzar nosaltres, com ara els de Nadal, que convidem a totes les corals locals, un acte que se sol fer el divendres abans de Nadal, tot i que per aquest any hem convidat a la coral de Castell d’Aro.
Dir des d’aquí que estem oberts a tothom que vulgui cantar i vulgui venir amb nosaltres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

L’Antic Hospital acull una exposició fotogràfica de Valentí Fargnoli

Centenars d'espais culturals d'arreu del món treuen múscul, la setmana del 14 al 22 de maig, amb motiu de la Diada dels...

Els metges gironins premien els doctors Sans i Beltran i el servei de neurologia del Trueta i Santa Caterina

El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) ha lliurat aquesta tarda els setens premis Bonastruc ça Porta a la trajectòria professional mèdica en un acte...

Bericaldista! Una nova pel·lícula de l’Escola d’Adults CFA Sant Feliu de Guíxols

Tal com ens té acostumats per aquestes dates l’Escola d’Adults CFA Sant Feliu de Guíxols es prepara per estrenar una nova producció...

La segona Jornada de Turisme Inclusiu introdueix una ponència dedicada a l’autisme

Santa Cristina d'Aro ha acollit aquest dimecres al matí, la segona edició de la Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà. Durant...

COMENTARIS