- Advertisement -
Inici Actualitat Les exportacions catalanes han augmentat fins a l’octubre

Les exportacions catalanes han augmentat fins a l’octubre

El mes d’octubre de 2021, les exportacions catalanes de mercaderies van augmentar un 8,8% respecte a la xifra del mateix mes de l’any anterior, aconseguint els 7.135,0 milions d’euros,4,8 punts inferior a la taxa de variació anual (tva) del conjunt d’exportacions espanyoles (13,6%) sent la tercera regió amb una major contribució (2,3 punts). El pes de Catalunya respecte del volum total d’exportacions espanyoles (28.719,6 milions d’euros) va ser del 24,8%.

Les importacions catalanes a l’octubre de 2021 van suposar 8.025,0 milions d’euros, amb un augment de 10,6% respecte a la xifra del mateix mes de l’any anterior. Van representar el 26,0% del total de les importacions espanyoles (32.081,0 milions d’euros, amb taxa de variació anual de 23,7%).
El saldo comercial de Catalunya va registrar a l’octubre de 2021 un dèficit de -890,0 milions d’euros, un 27% superior al del mateix mes de 2020. La taxa de cobertura es va situar en el 88,9%, 1,4 punts percentuals menys que a l’octubre de 2020 (90,3%, segons dades provisionals).

Pel que fa a les dades acumulades en el període gener-octubre de 2021, les exportacions de Catalunya van créixer un 22,9% respecte del mateix període en 2020 fins a aconseguir 66.247.8 milions d’euros, (25,6% del total de les exportacions espanyoles). Per part seva, les importacions acumulades de Catalunya van suposar 73.353,7 milions d’euros (26,6% del total d’Espanya), amb un augment de 17,8% respecte del mateix període de l’any anterior, per sota de les importacions de tota Espanya (22,1%).

El saldo comercial de Catalunya en l’acumulat gener-octubre 2021 va aconseguir la xifra de -7.106,0 milions d’euros, amb una taxa de cobertura de 90,3%, amb una millora de 3,7 punts percentuals respecte al mateix període de 2020 (86,6%, dades provisionals).

Aquest darrer mes d’octubre, Lleida i Tarragona han estat els dos principals impulsors de les exportacions a Catalunya. Les comarques tarragonines han exportat productes per 1.009,6 milions d’euros, un 27,2%. Barcelona, amb una pujada més discreta (+6,9%) es manté com la demarcació més exportadora, tant de Catalunya com del conjunt de l’Estat. Girona, per la seva banda, és l’única demarcació on el volum d’exportacions decreix a l’octubre, amb uns ingressos de 519,5 milions d’euros (-2,4%). Pel que fa a l’acumulat de l’any, totes les demarcacions catalanes milloren els seus volums exportadors, sent Tarragona la més destacada (+32,5%). A continuació apareixen Barcelona (+22,9%), Lleida (+15,5%) i Girona (+13,3%).

Les importacions a Catalunya durant l’octubre creixen un 10,6% en termes interanuals i se situen en els 8.025 milions d’euros. Si bé la xifra és superior a l’any passat, aquest darrer mes no s’han assolit els nivells previs a l’esclat de la pandèmia –a l’octubre de 2019 es van importar productes per 8.177,1 milions d’euros-. Entre gener i octubre, la compra de productes procedents de l’exterior suma 73.353,7 milions d’euros, un 17,8% més que l’any passat. En aquest cas, el volum d’importacions és superior als deu primers mesos de 2019, quan es van comprar productes per 78.521,7 milions d’euros.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

TOLEDO, GESTIÓ IMMOBILIÀRIA, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

Toledo Gestió Immobiliària 1966, SL. neix fa més de 50 anys amb la vocació d'oferir un servei integral dins del sector immobiliari.Va...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ ESTRENA CAMPANYA COMERCIAL DE PRIMAVERA AMB LA POSSIBILITAT DE GUANYAR UN FIAT PANDA HÍBRID

Butlletes de participació amb la compra mínima de 20 euros en els establiments adherits Amb l’arribada de l’època primaveral...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ RENOVA EL CONTRACTE D’ADJUCACIÓ DEL SERVEI D’ABASTAMENT D’AIGUA AMB AQUALIA PER ALS PROPERS 25 ANYS

En els primers 6 anys es realitzaran inversions de millora valorades en 7 milions d’euros L'Ajuntament de Castell d’Aro,...

L’associació Cocogat ha esterilitzat prop de 400 gats a Tossa en els darrers 3 anys

Les colònies felines de la població tenen quasi el 100% de gats esterilitzats gràcies a la col·laboració entre aquesta entitat...

COMENTARIS