Inici Actualitat Moltes famílies aprofiten el cap de setmana de Nadal per visitar el...

Moltes famílies aprofiten el cap de setmana de Nadal per visitar el Pessebre Vivent de Castell d’Aro

Encara estan previstes dues representacions més els dies 1 i 2 de gener

Moltes famílies han aprofitat les celebracions de Nadal per complementar-les amb activitats en família. A la Vall d’Aro, una de les activitats estrella d’aquest cap de setmana nadalenc ha estat el Pessebre Vivent de Castell d’Aro, una tradició ben arrelada en aquestes dates ben especials.

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro, el més antic de Catalunya, es va posar en marxa el cap de setmana abans de Nadal, els dies 18 i 19 de desembre.

L’any passat es va suspendre per les restriccions de la pandèmia. El president del pessebre vivent de Castell d’Aro, Josep Genís, ha explicat que han tornat “amb moltes ganes” i es mostra satisfet de l’acollida que està tenint. El dia de la inauguració van visitar-lo 1.300 persones, bona mostra de les ganes que tenen les famílies d’intentar mantenir una certa normalitat dins la sisena onada de la Covid, extremant al màxim les precaucions.

El calendari d’aquest any inclou sis representacions. Els dies 18 i 19, Nadal i Sant Esteve, i els dies 1 i 2 de gener (el pròxim cap de setmana).

Genís reconeix que el fet de ser el més antic de Catalunya –data del 1959- els dóna “un cert atractiu” respecte d’altres, però destaca que l’entorn que els ofereix el poble “és idoni” per poder fer la representació.

A propòsit d’això, el president del pessebre vivent de Castell d’Aro recorda que els preparatius del pessebre comencen cap a l’octubre i agraeix la “feinada” que fan totes les persones que intervenen. “Aquí és una tradició. La gent surt del dinar de Nadal ràpid per preparar la representació. Per a nosaltres és molt important”, explica Genís.

Per poder visitar el pessebre vivent cal anar amb mascareta i mantenir les distàncies de seguretat per evitar contagis. L’objectiu, explica Genís, és evitar grans aglomeracions de persones i, per això, hi ha un control de l’aforament. “Evitem grans grups de gent i també demanem i estem al cas que la gent no s’aturi”, ha remarcat. En el cas dels figurants, Josep Genís ha explicat que han de guardar la distància de seguretat en cas que no siguin del mateix bloc familiar.

L’any 2019, el Pessebre castellarenc va rebre 9.000 visitants. El pessebre vivent de Castell d’Aro és reconegut com el més antic de Catalunya i va ser creat pel mossèn Gurmesind l’any 1959. Inclou més de 300 figurants que representen escenes de l’antic testament i d’altres clàssiques que es poden veure en altres pessebres i que estan, moltes d’elles, dedicades a professions i oficis.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

9è DESEMBOCA ROCK’N’ROLL FESTIVAL DISSABTE 2 DE JULIOL A LA SALA POLIVALENT DE CASTELL D’ARO AMB LES RENCARDS, LOS MALINCHES, THE ODDBALLS I LES...

Quatre concerts gratuïts nocturns i l’endemà concert-vermut matinal amb Rusted Novena edició del Desemboca Rock’n’Roll Festival (www.desemboca.com), dissabte 2...

Llagostera i Cassà de la Selva estrenen el un nou cicle conjunt de música JAZZ C-65

Tindrà lloc els dies 8 i 22 de juliol amb les actuacions d'Àlex Cassanyes i Seven Sides, i al finalitzar les actuacions...

El 93% de les famílies amb fills a escoles públiques de Sant Feliu de Guíxols volen la jornada contínua

L'Ajuntament tornarà a demanar al Departament d'Educació que se'ls concedeixi per evitar "greuges comparatius" amb pobles propers L'Ajuntament de...

Se celebra el dia de l’Orgull LGBTI a Platja d’aro

Torna un any més la celebració del dia de l'Orgull LGBTIQ+ a Platja d'aro, aquest cop amb un seguit d'activitats variades per...

COMENTARIS