Inici Actualitat Moltes famílies aprofiten el cap de setmana de Nadal per visitar el...

Moltes famílies aprofiten el cap de setmana de Nadal per visitar el Pessebre Vivent de Castell d’Aro

Encara estan previstes dues representacions més els dies 1 i 2 de gener

Moltes famílies han aprofitat les celebracions de Nadal per complementar-les amb activitats en família. A la Vall d’Aro, una de les activitats estrella d’aquest cap de setmana nadalenc ha estat el Pessebre Vivent de Castell d’Aro, una tradició ben arrelada en aquestes dates ben especials.

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro, el més antic de Catalunya, es va posar en marxa el cap de setmana abans de Nadal, els dies 18 i 19 de desembre.

L’any passat es va suspendre per les restriccions de la pandèmia. El president del pessebre vivent de Castell d’Aro, Josep Genís, ha explicat que han tornat “amb moltes ganes” i es mostra satisfet de l’acollida que està tenint. El dia de la inauguració van visitar-lo 1.300 persones, bona mostra de les ganes que tenen les famílies d’intentar mantenir una certa normalitat dins la sisena onada de la Covid, extremant al màxim les precaucions.

El calendari d’aquest any inclou sis representacions. Els dies 18 i 19, Nadal i Sant Esteve, i els dies 1 i 2 de gener (el pròxim cap de setmana).

Genís reconeix que el fet de ser el més antic de Catalunya –data del 1959- els dóna “un cert atractiu” respecte d’altres, però destaca que l’entorn que els ofereix el poble “és idoni” per poder fer la representació.

A propòsit d’això, el president del pessebre vivent de Castell d’Aro recorda que els preparatius del pessebre comencen cap a l’octubre i agraeix la “feinada” que fan totes les persones que intervenen. “Aquí és una tradició. La gent surt del dinar de Nadal ràpid per preparar la representació. Per a nosaltres és molt important”, explica Genís.

Per poder visitar el pessebre vivent cal anar amb mascareta i mantenir les distàncies de seguretat per evitar contagis. L’objectiu, explica Genís, és evitar grans aglomeracions de persones i, per això, hi ha un control de l’aforament. “Evitem grans grups de gent i també demanem i estem al cas que la gent no s’aturi”, ha remarcat. En el cas dels figurants, Josep Genís ha explicat que han de guardar la distància de seguretat en cas que no siguin del mateix bloc familiar.

L’any 2019, el Pessebre castellarenc va rebre 9.000 visitants. El pessebre vivent de Castell d’Aro és reconegut com el més antic de Catalunya i va ser creat pel mossèn Gurmesind l’any 1959. Inclou més de 300 figurants que representen escenes de l’antic testament i d’altres clàssiques que es poden veure en altres pessebres i que estan, moltes d’elles, dedicades a professions i oficis.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

El carnaval de la Costa Brava Centre segueix endavant

25, 26 i 27 de febrer. Aquestes són les dates que es van anunciar fa uns mesos per la celebració del carnaval de...

La Diputació de Girona subvenciona l’Ajuntament de Sant Feliu amb 8.900€ per lluitar contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha rebut una subvenció de 8.900€ de la Diputació de Girona per combatre la pobresa energètica....

Noves mesures antiCovid a partir de la matinada de dijous a divendres

El Govern elimina la limitació de la mobilitat nocturna, però prorroga set dies més la resta de mesures per contenir la Covid-19...

Enxampen dues persones amb productes farmacèutics obtinguts de manera fraudulenta

Els homes falsificaven receptes mèdiques per obtenir medicaments i aprofitaven la visita a l’establiment per furtar altres productes La...

COMENTARIS