Inici Actualitat Moltes famílies aprofiten el cap de setmana de Nadal per visitar el...

Moltes famílies aprofiten el cap de setmana de Nadal per visitar el Pessebre Vivent de Castell d’Aro

Encara estan previstes dues representacions més els dies 1 i 2 de gener

Moltes famílies han aprofitat les celebracions de Nadal per complementar-les amb activitats en família. A la Vall d’Aro, una de les activitats estrella d’aquest cap de setmana nadalenc ha estat el Pessebre Vivent de Castell d’Aro, una tradició ben arrelada en aquestes dates ben especials.

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro, el més antic de Catalunya, es va posar en marxa el cap de setmana abans de Nadal, els dies 18 i 19 de desembre.

L’any passat es va suspendre per les restriccions de la pandèmia. El president del pessebre vivent de Castell d’Aro, Josep Genís, ha explicat que han tornat “amb moltes ganes” i es mostra satisfet de l’acollida que està tenint. El dia de la inauguració van visitar-lo 1.300 persones, bona mostra de les ganes que tenen les famílies d’intentar mantenir una certa normalitat dins la sisena onada de la Covid, extremant al màxim les precaucions.

El calendari d’aquest any inclou sis representacions. Els dies 18 i 19, Nadal i Sant Esteve, i els dies 1 i 2 de gener (el pròxim cap de setmana).

Genís reconeix que el fet de ser el més antic de Catalunya –data del 1959- els dóna “un cert atractiu” respecte d’altres, però destaca que l’entorn que els ofereix el poble “és idoni” per poder fer la representació.

A propòsit d’això, el president del pessebre vivent de Castell d’Aro recorda que els preparatius del pessebre comencen cap a l’octubre i agraeix la “feinada” que fan totes les persones que intervenen. “Aquí és una tradició. La gent surt del dinar de Nadal ràpid per preparar la representació. Per a nosaltres és molt important”, explica Genís.

Per poder visitar el pessebre vivent cal anar amb mascareta i mantenir les distàncies de seguretat per evitar contagis. L’objectiu, explica Genís, és evitar grans aglomeracions de persones i, per això, hi ha un control de l’aforament. “Evitem grans grups de gent i també demanem i estem al cas que la gent no s’aturi”, ha remarcat. En el cas dels figurants, Josep Genís ha explicat que han de guardar la distància de seguretat en cas que no siguin del mateix bloc familiar.

L’any 2019, el Pessebre castellarenc va rebre 9.000 visitants. El pessebre vivent de Castell d’Aro és reconegut com el més antic de Catalunya i va ser creat pel mossèn Gurmesind l’any 1959. Inclou més de 300 figurants que representen escenes de l’antic testament i d’altres clàssiques que es poden veure en altres pessebres i que estan, moltes d’elles, dedicades a professions i oficis.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

En marxa el Pla de Sostenibilitat Turística que invertirà 1,2 milions d’euros a Tossa

Es signarà un conveni entre la Secretaría de Estado de Turismo del govern espanyol, el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat i l'Ajuntament...

LA PROPOSTA “EL NAIXEMENT DE PLATJA D’ARO. EL MAR S’EMPASSA AL CASTELL” D’ALBERT LÓPEZ GUARDONADA AMB L’11è PREMI DE RECERCA LOCAL JORDI COMAS

S’anuncia nova modalitat per al Millor Treball de Recerca de Batxillerat sobre el municipi El projecte d’investigació, El naixement...

COMENTARIS