- Advertisement -
Inici Clubs i Associacions ASSOCIACIÓ FOTOGRÀFICA I CINEMATOGRÀFICA DE ST. FELIU

ASSOCIACIÓ FOTOGRÀFICA I CINEMATOGRÀFICA DE ST. FELIU

President:  Sr. JOSEP VIDAL

OBJECTIUS
Aquesta associació es va crear el 1962. Tot va començar amb la nevada d’aquell any quan els aficionats de l’època varen voler fer un recull de documents gràfics. L’objectiu és difondre tant fotografia com cinema, i organitzar concursos fotogràfics, sobre tot la Fotolliga Social, en la qual s’escullen uns temes durant 8 mesos a l’any i cada mes es un tema diferent. També és un fet de trobada per gent que vol aprendre fotografia i/o cinema, i a mes contrastar material que obtingui la gent.

QUANTITAT D’ASSOCIATS

Actualment som 79 associats. La seu social la tenim al Centre Cívic de Tueda des de fa un any, tot i que és un lloc simbòlic perquè les reunions encara no sabem ben bé on les farem.

COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

Com que les nostres son molt de trobades, reunions de gent per veure pel·lícules o per contrastar fotos, ens ha afectat al 100%. Ara sembla que podrem reprendre les nostres activitats de manera presencial amb l’aixecament del confinament. Havíem plantejat fer trobades telemàticament, es a dir, fer concursos digitals únicament, però es perd l’esperit de relació, les visualitzacions en directe o el simple fet de tocar la fotografia ja revelada.

HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?

No, i justament al contrari. Una de les decisions que vàrem prendre tot just a la primera onada de la pandèmia va ser fer una donació.  Els diners de les quotes de socis que anaven destinats a la compra de material per les nostres activitats es varen donar a l’Hospital de Palamós i a l’Asil Surís de St. Feliu de Guíxols altruistament, a l’hora que vàrem decidir congelar dites quotes de socis durant un any. També s’ha de dir que per les dificultats i traves burocràtiques que suposa demanar subvencions, ja fa tres anys que es va decidir no demanar-ne.

QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

Principalment el local. A la nostre ciutat hi ha una carència molt important en el tema. Es necessitaria un lloc, ja no només com a espai de reunió, si no com a lloc per poder fer projeccions . En això coincidim la majoria d’associacions locals, algun espai que fos un lloc de trobada cultural en general, un local d’entitats, un lloc polivalent, en definitiva un Hotel d’Entitats, on poguéssim tenir certa llibertat d’horaris per poder-nos ajustar a les necessitats de totes les persones membres de qualsevol associació.

ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

Ara finalment celebrarem l’assemblea que porta temps posposada. Volem tornar a reprendre les nostres activitats, tot i que sigui en grups mes reduïts. Fer sortides, reprendre la Fotolliga, que és una de les activitats mes emblemàtiques de l’associació, etc.

Si li podem dir etapa post-Covid, esperem que la gent no tingui por a tornar a l’associacionisme, i que la majoria d’aquestes tornin al seu tarannà de sempre. Per exemple, hem patit casos com l’Associació Gironina de Fotografia que ha plegat definitivament per falta de relleu i d’implicació. A través seu fèiem reunions i trobades de totes les associacions gironines del ram, i era un punt de trobada i d’intercanvi d’opinions entre els fotògrafs amateurs de la província. Des d’aquí convidem a aficionats d’altres poblacions a unir-se a nosaltres si no disposen a prop seu d’una associació similar i sempre seran ben rebuts.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Es presenta el projecte de “Rutes de Cassà, vila surera”

El regidor de Promoció Econòmica i Cultura, Joan Casabó, el regidor de Governació, Marià Montsunyer  i l’alcalde, Robert Mundet, amb l’àrea de...

ACTIVITATS SANT FELIU DE GUÍXOLS 1 AL 30 D’ABRIL DE 2023

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com...

“Vull que la meva col·lecció perduri” Tomàs Pla, fundador, propietari i director del museu de la joguina de Sant Feliu de Guíxols

Després de 23 anys, Tomàs Pla va decidir vendre l’edifici on hi ha el museu des del...

Tossa aprova definitivament el projecte de la nova llar d’infants a la zona escolar

L'Ajuntament de Tossa ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'una nova llar d'infants a la zona escolar. El projecte, que té...

COMENTARIS