Inici Actualitat Les exportacions catalanes creixen un 24,8% fins al tercer trimestre

Les exportacions catalanes creixen un 24,8% fins al tercer trimestre

Les vendes a l’exterior pugen un 18,3% el setembre i se situen en els 6.881 milions d’euros

Les exportacions catalanes han tancat els nou primers mesos de l’any en 59.112,8 milions d’euros, segons les dades publicades aquest dilluns pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Aquesta xifra suposa un augment del 24,8% respecte al mateix període del 2020. Les importacions fins al tercer trimestre han estat de 65.328,8 milions d’euros, un 18,8% més que l’any passat. El mes de setembre, les vendes a l’exterior han arribat als 6.881 milions, un 18,3% més, mentre que les importacions han suposat 8,090,6 milions, un 21,8% més. Els principals sectors exportadors són els productes químics, els béns d’equip i l’alimentació, les begudes i el tabac.

Catalunya ha aportat 6,2 punts a l’augment de les vendes exteriors espanyoles, que és del 22,1%. Després de Catalunya, la comunitat que més ha aportat ha estat Madrid, amb una contribució de 3,9 punts a l’augment, i representant el 12,3% del total de les vendes a l’exterior.
Quant a les dades del mes de setembre, la major contribució és de Madrid, amb 5,4 punts del 21,9% d’augment global, amb unes exportacions que representen el 13,5% del total. Catalunya és, en aquest mes concret, la segona amb més contribució, aportant 4,6 punts a l’increment total amb unes exportacions que suposen el 24,3% del total espanyol.

Per Sectors, entre gener i setembre, el 29,4% del total de les exportacions catalanes van ser del sector dels productes químics, amb un augment del 21,5% interanual fins als 17.357,1 milions d’euros. Les vendes a l’exterior de béns d’equip van representar 9.903,3 milions, un 16,8% del total, amb un increment del 31,3% anual, mentre que les d’alimentació, begudes i tabac, un 15,5% del total, van créixer fins al 14% amb 9.188,4 milions d’euros.
Si es tenen en compte exclusivament les dades del mes de setembre, el sector més exportador continua sent el químic, amb 2.1884, milions d’euros (31,8% del total, i amb un augment del 39,2%). En canvi, l’alimentació ocupa el segon lloc, amb un 16,3% de les vendes, creixent un 22% fins als 1.122,9 milions. Els béns d’equip suposen el 15,6% de les exportacions del mes de setembre, amb un augment del 17,4% que les situa en 1.074,1 milions d’euros.

Per Demarcacions, les exportacions de la demarcació de Barcelona en els nou primers mesos de l’any han suposat 45.312,8 milions d’euros, un increment del 25,1%. A Girona les vendes a l’exterior fins al tercer trimestre tanquen amb 4.861 milions d’euros (+15,3%), a Lleida aconsegueixen 1.867,6 milions (+15,6%), mentre que a Tarragona són 7.070,9 milions d’euros (+33,3%).
Si es consideren només les xifres de setembre, les exportacions barcelonines aconsegueixen els 5.175, milions d’euros, amb un augment del 18,4%. A Girona, se situen en 539,6 milions (+13,8%), a Lleida representen 274,2 milions d’euros (+33,7%) i a Tarragona 891,3 milions (+16%).

Contacteu amb La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols · Passeig del Mar, 40 · Tel: 972 32 08 84 · info@cambrastfeliu.com

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

Aparadora’m: l’Ajuntament engega una prova pilot en diversos locals comercials buits per dinamitzar el comerç de la ciutat

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha engegat una campanya que, sota el nom d’Aparadora’m, pretén condicionar els aparadors de diversos locals...

Més de 400 alumnes participen a les classes d’educació viària a Cassà

Aquests dies s'estan fent classes d'educació viària a les diferents escoles i a l'Institut de Cassà. Un agent de...

Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes i desmantellen una plantació de marihuana en un habitatge a Cassà

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’investigació de la comissaria de Girona amb la col·laboració...

Nova edició del ‘Temps d’uriços’ de Sant Feliu de Guíxols

Aquest any torna a Sant Feliu de Guíxols una nova edició del ‘Temps d’uriços’. La campanya gastronòmica impulsada des de l’Ajuntament i...

COMENTARIS