Inici Actualitat S’instal·len els primers 15 hàbitats artificials Biohut de l’estat al Club Nàutic...

S’instal·len els primers 15 hàbitats artificials Biohut de l’estat al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

Aquest dijous s’han instal·lat al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols 15 hàbitats artificials Biohut per protegir els peixos alevins dels seus potencials depredadors fins que augmentin de talla. Es tracta del primer port de l’estat espanyol en participar d’aquest projecte, que ja compta amb milers de Biohuts instal·lats en països com França o Dinamarca.

La finalitat del club nàutic ganxó amb aquest projecte és triple: en primer lloc, augmentar el nombre de peixos donant refugi i aliment als alevins i evitant que altres espècies depredadores de mida més gran se’ls mengin; en segon lloc, la sensibilització i el respecte envers al mar, que es treballaran per mitjà de la instal·lació de quatre Biohuts “mini” addicionals que es poden treure de l’aigua per fer formació als infants d’entre 8 i 12 anys amb divulgació de la vida subaquàtica al port; i en tercer lloc, anualment es faran estudis científics amb recompte d’espècies i es coneixerà el comportament i l’evolució en el temps de les espècies marines dins del port.

La instal·lació dels Biohuts sota els pantalans del CNSFG ha anat a càrrec de l’empresa Ecocean, una entitat que vetlla per la restauració ecològica i el suport a les funcions dels ecosistemes que ha escollit el club ganxó per participar al projecte per les seves aigües netes, els pantalans flotants i la fondària superior als 8 metres del seu port.

A partir d’ara, s’haurà d’esperar prop d’un any per veure els Biohut plens de vida. Un equip de submarinistes i biòlegs locals serà l’encarregat d’estudiar-ne l’evolució. També s’organitzaran jornades d’aprenentatge amb l’alumnat de les escoles per connectar el port i la ciutat i sensibilitzar­-lo sobre la vida marina que hi ha al port.

El projecte Biohut

Les estructures artificials com els ports es van dissenyar per a usos específics i no són hàbitats adaptats per a que els peixos creixin, a causa de les pertorbacions, els pocs hàbitats, la manca de recursos alimentaris i els nombrosos depredadors. No obstant això, estan situades en zones poc profundes i alguns peixos juvenils s’hi instal·len amb poques possibilitats de supervivència.És en aquest context que neix Biohut, un projecte que pretén portar l’hàbitat artificial adaptat als ports per tal de reduir l’impacte d’aquestes infraestructures en elsecosistemes aquàtics i marins i proporcionar les funcions clau dels hàbitats de cria: refugi i recurs alimentari.

Compromís amb el medi ambient

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols és una entitat sense ànim de lucre amb més de 60 anys d’història que vetlla per la promoció del mar i les activitats que se’n deriven. Amb l’adhesió al projecte Biohut, reafirma el seu compromís amb la cura del medi ambient, que treballa amb accions com el control diari de la qualitat de l’aigua o el conveni vigent que manté amb el grup ecologista Natura Sterna per la preservació de les fanerògames marines.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS