Inici Actualitat S’instal·len els primers 15 hàbitats artificials Biohut de l’estat al Club Nàutic...

S’instal·len els primers 15 hàbitats artificials Biohut de l’estat al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

Aquest dijous s’han instal·lat al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols 15 hàbitats artificials Biohut per protegir els peixos alevins dels seus potencials depredadors fins que augmentin de talla. Es tracta del primer port de l’estat espanyol en participar d’aquest projecte, que ja compta amb milers de Biohuts instal·lats en països com França o Dinamarca.

La finalitat del club nàutic ganxó amb aquest projecte és triple: en primer lloc, augmentar el nombre de peixos donant refugi i aliment als alevins i evitant que altres espècies depredadores de mida més gran se’ls mengin; en segon lloc, la sensibilització i el respecte envers al mar, que es treballaran per mitjà de la instal·lació de quatre Biohuts “mini” addicionals que es poden treure de l’aigua per fer formació als infants d’entre 8 i 12 anys amb divulgació de la vida subaquàtica al port; i en tercer lloc, anualment es faran estudis científics amb recompte d’espècies i es coneixerà el comportament i l’evolució en el temps de les espècies marines dins del port.

La instal·lació dels Biohuts sota els pantalans del CNSFG ha anat a càrrec de l’empresa Ecocean, una entitat que vetlla per la restauració ecològica i el suport a les funcions dels ecosistemes que ha escollit el club ganxó per participar al projecte per les seves aigües netes, els pantalans flotants i la fondària superior als 8 metres del seu port.

A partir d’ara, s’haurà d’esperar prop d’un any per veure els Biohut plens de vida. Un equip de submarinistes i biòlegs locals serà l’encarregat d’estudiar-ne l’evolució. També s’organitzaran jornades d’aprenentatge amb l’alumnat de les escoles per connectar el port i la ciutat i sensibilitzar­-lo sobre la vida marina que hi ha al port.

El projecte Biohut

Les estructures artificials com els ports es van dissenyar per a usos específics i no són hàbitats adaptats per a que els peixos creixin, a causa de les pertorbacions, els pocs hàbitats, la manca de recursos alimentaris i els nombrosos depredadors. No obstant això, estan situades en zones poc profundes i alguns peixos juvenils s’hi instal·len amb poques possibilitats de supervivència.És en aquest context que neix Biohut, un projecte que pretén portar l’hàbitat artificial adaptat als ports per tal de reduir l’impacte d’aquestes infraestructures en elsecosistemes aquàtics i marins i proporcionar les funcions clau dels hàbitats de cria: refugi i recurs alimentari.

Compromís amb el medi ambient

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols és una entitat sense ànim de lucre amb més de 60 anys d’història que vetlla per la promoció del mar i les activitats que se’n deriven. Amb l’adhesió al projecte Biohut, reafirma el seu compromís amb la cura del medi ambient, que treballa amb accions com el control diari de la qualitat de l’aigua o el conveni vigent que manté amb el grup ecologista Natura Sterna per la preservació de les fanerògames marines.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Lectura del manifest en el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia, davant l’Ajuntament el 17 de maig

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia, una data que vol recordar que la discriminació i violència...

Cantata Els Tres Desitjos de Rafael Patxot, aquest divendres al Guíxols Arena amb 300 nenes i nens

Aquest divendres no us perdeu la Cantata Els Tres Desitjos de Rafael Patxot, una proposta engegada des de l'Arxiu Municipal i l'Escola de...

L’Antic Hospital acull una exposició fotogràfica de Valentí Fargnoli

Centenars d'espais culturals d'arreu del món treuen múscul, la setmana del 14 al 22 de maig, amb motiu de la Diada dels...

Els metges gironins premien els doctors Sans i Beltran i el servei de neurologia del Trueta i Santa Caterina

El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) ha lliurat aquesta tarda els setens premis Bonastruc ça Porta a la trajectòria professional mèdica en un acte...

COMENTARIS