- Publicitat -
Inici Actualitat APOSTA PEL TURISME ACCESSIBLE I INCLUSIU A CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I...

APOSTA PEL TURISME ACCESSIBLE I INCLUSIU A CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGÁRO

Propera presentació del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà al municipi

Afavorir el turisme accessible és una de les noves apostes de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i com a primer pas ha programat el cicle d’activitats, formació i accions de sensibilització Murmuracions, que es desenvoluparà de manera continuada. En el marc del mateix, aquest octubre ha organitzat una acció de conscienciació sobre infants amb TEA de la mà de l’Associació Viu Autisme a les escoles del municipi -Els Estanys, Fanals d’Aro i Vall d’Aro-; i conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, una taula rodona sobre turisme inclusiu amb representants del món de la comunicació, el turisme i l’esport.

El passat dijous 21 d’octubre a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, amb emissió en directe per Televisió Costa Brava i servei de traducció amb llenguatge de signes hi van participar Francisco Sardón i Miguel Carrasco de la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física; Josep Maria Solé, director de Support Girona; Sylvana Mestre i Gabril Gorce de Play and Train; Manu Heras de l’Associació Multicapacitats; Montse Nualart, tècnica de turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà; Isabel Godoy, tècnica de turisme inclusiu i sènior del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Jenny Xufré, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

En aquest context a primers d’any es va celebrar la primera edició del Curs d’Accessibilitat Turística a Platja d’Aro, organitzat conjuntament per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament i l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà per a empreses d’allotjaments, activitats i serveis turístics, comerços, entitats i institucions de la comarca, amb l’objectiu de posar en valor l’accessibilitat de les destinacions i generar un nou valor competitiu, diferencial i qualitatiu.

Una formació emmarcada en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà que també acredita, des de l’any 2020, equipaments i serveis turístics segons l’oferta vers l’usuari final -visual, auditiva, en cadira de rodes, mobilitat reduïda o necessitats especials per a les famílies- un cop superada la visita d’inspecció i validació a càrrec d’un empresa especialitzada. El municipi ha obtingut en el seu primer any d’implementació quatre distintius per a l’Oficina de Turisme (on per exemple aquest estiu s’hi ha instal·lat un bucle magnètic per a persones amb dificultats auditives), la Platja Gran, l’Hotel  Planamar i el Càmping Valldaro. Alhora, sis establiments més han iniciat els tràmits d’adhesió (l’Ajuntament i el Consell Comarcal subvencionen el 50% del cost de l’auditoria); i el consistori treballa per la validació també de Cala Sa Conca i del Palau d’Esports i Congressos.

Justament, el dimarts 16 de novembre, també la Sala d’Actes de l’Ajuntament acollirà una nova presentació del pla comarcal d’accessibilitat, una experiència pionera a Catalunya impulsada pel Consell Comarcal del Baix Empordà amb la participació del Patronat de Turisme Girona Costa Brava i el Consorci de les Vies Verdes, que a  nivell comarcal ja ha acreditat 25 propostes de turisme inclusiu, amb la voluntat de generar un nou pol d’atracció. Alhora, abans no acabi l’any, també acollirà una nova edició de la formació especialitzada en llenguatge de signes adreçada a l’empresariat local distribuïda en sis jornades, i que dona continuïtat a la primera experiència realitzada el curs passat.

En l’àmbit de l’accessibilitat el municipi ha estat pioner a Catalunya amb la instal·lació, des de fa dos anys, de plaques amb pictogrames que ajuden a adaptar l’entorn ciutadà i incrementar l’autonomia de les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA), que sovint no han desenvolupat el llenguatge oral i es comuniquen a través de sistemes alternatius com les imatge. Una iniciativa de l’Associació Viu Autisme amb el finançament de CaixaBank i l’Ajuntament i la col·laboració de l’Associació d’Empresaris ADEM, que vetlla perquè aquesta senyalització s’estengui més enllà dels equipaments públics. Alhora el consistori i Viu Autisme són impulsors de la càtedra especialitzada d’estudi sobre l’espectre autista a la Universitat de Girona.

El municipi també acull l’Open Internacional Adaptat de Tennis Taula, activitats de submarinisme inclusiu de la mà de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques, i en la darrera edició del Festival de Balls Esportius s’hi va celebrar la modalitat Wheelchair a nivell nacional. Alhora s’han inventariat i geolocalitzat totes les places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda -actualment 144- i s’està treballant per garantir-ne que estiguin en les millors condicions. També en l’ampliació del Parc dels Estanys de Platja d’Aro, actualment en execució, s’hi preveu senyalització informativa adaptada amb codis QR i Braile.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Toni Carrión liderarà l’oposició de forma constructiva i exigent des del primer dia

En un entorn d'abstenció generalitzada, la candidatura de Junts a Sant Feliu de Guíxols ha estat l’opció que més ha crescut a...

Obertura d’un nou establiment al mercat municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Jam ibèricos és un projecte familiar ple d'ilusió i passió, amb idees originals on combinem els anys d'experiéncies d'atenció a públic amb...

LOPD Montoliu, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

LOPD Montoliu és una empresa amb més de 15 anys d’experiència en l’àmbit legal a la llei de protecció de dades, implantant...

El pregó de la Festa Major de Cassà recorda els vint anys d’història del Centre Cultural Sala Galà

Ara fa un mes que el Centre Cultural Sala Galà va celebrar el 20è aniversari, i el pregó de la Festa Major...

COMENTARIS