Inici Actualitat Les jornades fotogràfiques de Platja d’Aro, virtuals

Les jornades fotogràfiques de Platja d’Aro, virtuals

Les restriccions per la pandèmia, després de fer-les posposar al maig, ara traslladarà les activitats a la retransmissió per internet Sí que es podrà visitar l’exposició a la Masia Bas

Després de posposar la seva edició 2020, prevista pel mes de maig, arran de la pandèmia de Covid-19, Castell-Platja d’Aro celebrarà finalment les VII Jornades Fotogràfiques en dos caps de setmana, el del 23 al 25 d’octubre i el de 31 d’octubre i l’1 de novembre.

Tot i que inicialment havien de ser en format híbrid, finalment es faran només virtualment, a causa de l’enduriment de les restriccions preventives contra el contagi. Les sessions estaran obertes gratuïtament tant al públic professional com a l’amateur.

‘Més enllà de la fotografia’”

El leitmotiv de la setena edició de les jornades és Més enllà de la fotografia i vol estudiar el procés d’un projecte fotogràfic, des de la seva concepció a la seva presentació final, tot prenent consciència del rol del cos com a eina del fotògraf. L’objectiu és ensenyar als fotògrafs com enfocar un projecte i com enriquir els propis projectes amb recursos com ara el fotollibre, el vídeo, l’àudio o la música, i com evitar les defectes habituals de la professió. El programa de les jornades inclou 8 activitats per streaming entre conferències, masterclass, tallers, exposicions i seminaris de la mà de professionals emergents i de prestigi:

24/10 Txema Salvans – El otollibre com a eina del creixement del discurs

25/10 Mercè Ribera – El cos com a eina del fotògraf

25/10 Josep Algans – Experiències compartides – Art i Fotografia

25/10 Oriol Miñarro – El projecte d’autor – Construcció i deconstrucció

31/10 David Linuesa – el multimèdia fotogràfic

01/11 Laia Abril – Creative editing

Totes les activitats de les jornades seran gratuïtes però farà falta inscripció prèvia .

7 anys de jornades

Les Jornades Fotogràfiques de Castell-Platja d’Aro les organitzen anualment des del 2014 l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, la Biblioteca Mercè Rodoreda i l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada, que forma part de Fotoplatjadaro i té per objectiu incentivar la cultura fotogràfica al municipi. Al llarg de l’any, organitzen plegats diverses exposicions, cursos i activitats per fomentar la passió per la fotografia.

L’exposició de les obres guanyadores, ‘Educant la Mirada’, fins al 29 de novembre

Coincidint amb les VII Jornades Fotogràfiques s’inaugurarà l’exposició de les obres dels 5 guanyadors i els 7 finalistes del VII Concurs Internacional de Projectes Fotogràfics “Educant la Mirada”, que enguany va rebre la participació de 385 projectes provinents de 41 països diferents. La mostra és un testimoni de les inquietuds socials i culturals de cada autor i de les possibilitats narratives i estètiques de la fotografia.

Els guanyadors de l’edició 2020 es van anunciar el mes de maig, en plena pandèmia. El primer premi va ser per l’espanyol Antonio Aragon amb “Childhoodlost”, el segon per JuiChing (Taiwan) i el seu “Afternight” i el tercer per Tony Tirado (Espanya) amb “Oxímoron”. El premi jove va ser l’espanyol Javier Clemente amb “Pastores” i el premi local per “Efímera” d’Alba de Ming.

L’exposició s’inaugurarà el 23 d’octubre (19.30h) virtualment i es podrà visitar gratuïtament fins el 29 de novembre a l’exterior de la biblioteca i la Masia Bas.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS