Inici Actualitat ALFONS HEREU, president Associació d’Amics de la Música dels Anys 60 (AAMA60)

ALFONS HEREU, president Associació d’Amics de la Música dels Anys 60 (AAMA60)

President:  Sr. ALFONS HEREU

Alfons Hereu, president de l’associació d’amics de la música dels anys 60

President:  Sr. ALFONS HEREU

  • OBJECTIUS
    Que la gent que fos de la nostra època, o que simplement li agradi la música d’aquells anys, pugui gaudir dels músics, cantants i conjunts de l’època, fer-los un reconeixement, muntar “guateques” inspirats en aquells d’abans, actuacions musicals, fires de discos de col·lecció, etc. Dient els anys 60, vull remarcar que és genèric, ja que també tenen cabuda els anys 50, 70 i de vegades inclús alguna cosa dels 80.
  • QUANTITAT D’ASSOCIATS

L’associació va ser creada l’any 1999, sota la presidència de l’Enric Àguila (A.C.S.) Al principi vàrem arribar a ser 400. Amb el temps la cosa es refreda, altres s’esborren, canvien de compte, altres malauradament ens deixen. Al principi teníem molts socis del Pla de l’Estany i la Garrotxa, però en fundar-se una associació semblant a Olot, òbviament per proximitat es varen fer socis d’aquesta. Va haver-hi un temps que feien una espècie de ruta amb sopars i festes entre St. Feliu, Girona, Banyoles i Olot, i al ser dues associacions, diguem que ens vàrem repartir els socis. Actualment estem sobre els 250.

  • COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

Durant un any i escaig no hem pogut fer res. Òbviament, la junta vàrem decidir no cobrar les quotes d’aquest any. Cada any fèiem diverses coses i hem quedat una mica parats, tot i que ara retornem a preparar activitats.

  • HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?

Oficialment mai. L’Ajuntament ens posa les taules i para-sols pel Mercadisc. Inclús ens han comprat llibres dels varis que hem editat però muntant econòmic, no. Ens munten l’escenari quan organitzem alguna actuació musical. Pel Mercadisc (fira del disc de col·leccionistes) demanàvem la voluntat als firaires, però cadascú feia el que volia i es va decidir fer un preu fix per taula, 10 €. A partir d’aquí, cada persona que ven, tria quantes taules vol per exposar els seus discos, i tantes taules, tants euros. Amb el que es recull d’això, es paga l’actuació de fi de festa, i procurem sortir a la pau, ja que és l’objectiu com a associació sense ànims de lucre.

  • QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

Seria ideal poder disposar d’un local, però molt amablement el Casino Guixolenc ens cedeix una sala per les reunions de junta. També tenim un acord amb la sala Las Vegas per fer “guateques” o actuacions amb grups de renom i pels sopars de socis també tenim un acord amb l’hotel S’agaró. S’havia parlat fa anys de fer un local d’entitats a St. Feliu, però de moment no s’ha fet i ens espavilem com podem. Ens agradaria poder augmentar el nombre de socis, perquè cada cop que organitzes un festival, pel cap baix te’n vas als 800 €, o més depenent de qui facis venir. Evidentment no pots pujar la quota dels socis (12 € anuals) perquè potser en perdríem alguns.

ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

M’agradaria fer una mica d’explicació de les nostres activitats. Volem fer abans d’acabar l’any el “guateque” a Las Vegas, el sopar de socis amb conjunt musical inclòs, i l’entrega dels premis AAMA-60 si trobem algun artista d’aquells anys que vulgui o pugui venir, ja que també es van fent grans. Fa anys que volem portar la Guillermina Motta, però per motius de salut no ha pogut ser. Hem tingut gent coneguda cada any en els nostres esdeveniments. Podríem parlar de Los Cheyenes, Los Sirex, Los Mustang, Los Pájaros Locos, Tony Ronald, Lone Star, algun periodista com en Xavier Castillón, el pianista de TVE Alfred Domènech, Los Módulos, Los Salvajes, Los Catinos, etc. Som l’única associació de tot Catalunya, i crec que tot Espanya, que fa homenatges a aquestes velles glòries de la música. Portem ja 23 fires del disc, 15 “guateques” i 6 nits dels anys 60 a la plaça del Mercat. L’any 2010 amb col·laboració de la Coral Cypsella vàrem fer cançons dels anys 60.
Dit això, convidem a tothom que vulgui formar part de la nostra família a què es faci soci.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Lectura del manifest en el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia, davant l’Ajuntament el 17 de maig

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia, una data que vol recordar que la discriminació i violència...

Cantata Els Tres Desitjos de Rafael Patxot, aquest divendres al Guíxols Arena amb 300 nenes i nens

Aquest divendres no us perdeu la Cantata Els Tres Desitjos de Rafael Patxot, una proposta engegada des de l'Arxiu Municipal i l'Escola de...

L’Antic Hospital acull una exposició fotogràfica de Valentí Fargnoli

Centenars d'espais culturals d'arreu del món treuen múscul, la setmana del 14 al 22 de maig, amb motiu de la Diada dels...

Els metges gironins premien els doctors Sans i Beltran i el servei de neurologia del Trueta i Santa Caterina

El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) ha lliurat aquesta tarda els setens premis Bonastruc ça Porta a la trajectòria professional mèdica en un acte...

COMENTARIS