- Advertisement -
Inici Actualitat L’Associació torna a “treure pit” contra la vulnerabilitat que genera el càncer...

L’Associació torna a “treure pit” contra la vulnerabilitat que genera el càncer de mama

• L’Associació Contra el Càncer fa una crida social per a corregir la iniquitat que provoca el càncer de mama del qual van ser diagnosticades 5.407 persones a Catalunya el 2020 • El càncer de mama provoca vulnerabilitat laboral en el 15% de les persones amb aquesta malaltia • Segons l’estudi de l’Associació “Toxicitat financera del càncer mama”, el 34% de les malaltes ha perdut el seu treball degut a la malaltia • El 70% de les dones amb càncer de mama ha perdut el seu salari o gairebé tots els seus ingressos • L’Associació posa a la venda una sèrie de productes solidaris per a “Treure pit per elles”

Amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, que cada any té lloc el 19 d’octubre, l’Associació Contra el Càncer a Girona torna a llançar la campanya “Treu pit” i posa de manifest que el càncer de mama fa més vulnerables a les dones que desenvolupen aquesta malaltia.

L’organització fa una crida social per a corregir la iniquitat que existeix entorn del càncer i, concretament en el càncer de mama, del qual es van diagnosticar 5.407 nous casos l’any passat a Catalunya (520 d’ells a Girona) i que provoca que el 15% de les dones que tenen aquesta malaltia estiguin en situació d’extrema vulnerabilitat econòmica i laboral.

La vulnerabilitat de la dona amb càncer de mama

El càncer és igual per a totes les persones, però no totes les persones són iguals davant el càncer. En l’estudi de l’Associació Contra el Càncer “Toxicitat financera en el càncer de mama”, aquesta afirmació és evident ja que s’estima que un diagnòstic de càncer de mama genera de mitjana, entre despeses directes i pèrdua d’ingressos, 41.834€ durant la malaltia. Així, una dona amb càncer de mama té unes despeses directes de 9.242€ i una pèrdua d’ingressos de 32.578€ durant la malaltia.

Si en el moment del diagnòstic la dona està en atur, cobra un salari per sota del mínim interprofessional o és autònoma, la situació s’agreuja provocant que el 15% de les diagnosticades passin a entrar en un estat de vulnerabilitat laboral.

L’estudi també assenyala que gairebé un 34% de les malaltes ha perdut el seu treball o s’ha vist obligada a deixar-lo a causa de la malaltia; el 70% ha perdut el seu salari o gairebé tots els seus ingressos i prop del 36% es veu obligada a perdre 11 mesos de treball.

El càncer de mama, el segon més freqüent per darrere del de càncer de còlon i seguit pel càncer de pròstata, afecta actualment a 138.390 persones a Espanya i genera desigualtat a l’hora d’enfrontar-se a la malaltia. Corregir aquesta iniquitat és l’objectiu de l’Associació, implicant a tota la societat i treballant per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables a causa de la malaltia.

“Treu pit” per les més vulnerables

En aquesta nova edició, l’Associació torna a “Treure pit” per les dones més vulnerables. La campanya està orientada a assenyalar l’agreujament de la vulnerabilitat que provoca un diagnòstic de càncer en la dona. A més, l’Associació també demana ajuda a la societat per a continuar donant serveis i arribar a més dones amb extrema vulnerabilitat a través dels seus serveis gratuïts d’atenció social, psicològica, benestar físic i orientació sanitària, entre d’altres.

Productes solidaris per recolzar a les dones amb càncer de mama

Amb motiu de la campanya “Treu pit”, l’Associació, posa a la venda articles solidaris la recaptació dels quals va destinada als programes d’atenció psicològica, social i benestar físic per a pacients i les seves famílies; i a fomentar la recerca en càncer de mama. Els articles solidaris es poden adquirir a través de la seva botiga en línia tienda.contraelcancer.es i a les següents taules informatives i de venda de merchandising:

 • Durant tot el mes d’octubre · Seu de l’Associació Contra el Càncer a Girona (Carrer Albereda, 3-5, Edifici Fòrum)
 • Dissabte, 16 d’octubre de 10 a 13h i de 17 a 20h · Gran Jonquera Outlet & Shopping
 • Dilluns, 18 d’octubre de 10 a 13h · Plaça Sant Esteve d’Olot
 • Dimarts, 19 d’octubre · Plaça d’Espanya de Blanes
 • Dimarts, 19 d’octubre · Plaça de l’Església i Plaça París
 • Dissabte, 23 d’octubre de 10 a 13h · Plaça Francesc Calvet i Rubalcaba de Girona (Mercat del lleó)
 • Dissabte, 23 d’octubre de 17 a 20h · Carrer de Santa Clara de Girona
 • Dissabte, 23 d’octubre de 17 a 20h · Plaça del Barco de Girona
 • Dissabte, 23 d’octubre · Plaça de l’Església de Maçanet de la Selva
 • Dissabte, 23 d’octubre · Rambla de Sant Feliu de Guíxols
 • Diumenge, 24 d’octubre · Plaça Grabulosa de Sant Hilari Sacalm

Així mateix, a Maçanet de la Selva, el dissabte 23 d’octubre, també s’ha organitzat una Masterclass de Zumba solidària a les 12h. a la Plaça de l’Església de Maçanet de la Selva.

La solidaritat de tots permetrà prestar més serveis a les dones més vulnerables enfront del càncer de mama per a cobrir les seves necessitats i garantir que s’enfronten al càncer amb les millors condicions.

Suma’t al rosa

Una altra de les iniciatives de sensibilització social adreçada a la població general i a les dones afectades per aquesta patologia, és la que porta per lema “Suma’t al rosa”. Aquest eslògan, representa una crida, un moviment que simbolitza la lluita contra el càncer de mama i, sobretot, un punt de vista positiu i solidari per a tota la població.

Entre les principals activitats preparades per l’Associació Contra el Càncer, destaca un any més la il·luminació de color rosa d’edificis d’arreu del Catalunya amb la voluntat que esdevingui un símbol de la lluita contra aquest tipus de càncer i compartir amb la societat la lluita contra la malaltia. A dia d’avui, tenim confirmats la il·luminació de la façana de l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament de Blanes, el sortidor de la Plaça Dr. Grabulosa de Sant Hilari, l’oficina d’atenció al client d’Agrienergia de Banyoles, la torre de control de l’Aeroport Internacional de Girona-Costa Brava.

També participaran en la campanya 500 establiments de la província de Girona, mitjançant la decoració dels seus aparadors de color de rosa. Aquesta iniciativa s’ha mobilitzat en col·laboració amb l’Associació Girona Centre Eix Comercial, l’Associació de Banyoles Comerç i Turisme, Guíxols Comerç i Turisme, l’Associació de Comerç i Turisme de Sant Hilari Sacalm, l’Associació de Comerciants de Lloret de Mar, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre i una vintena d’establiments de Maçanet de la Selva.

Una nova marca per una nova realitat social

L’Associació Contra el Càncer, conscient dels canvis produïts en la societat i en les persones afectades per càncer, ha decidit adaptar i canviar amb elles per a adaptar-se a aquesta nova realitat i defensar els seus drets per a fer-li front al càncer des de la igualtat d’oportunitats.

El càncer és igual per a tots, però no totes les persones són iguals davant el càncer. Aquesta és una realitat que necessita d’una transformació social per a aconseguir equitat per a prevenir el càncer, viure amb ell i accedir als resultats de la recerca independentment del lloc de residència o el nivell socioeconòmic.

La nova marca de l’Associació vol reflectir el que realment és l’organització: una organització pròxima, professional, dinàmica i independent que treballa perquè totes les persones siguin iguals enfront del càncer.

L’Associació Contra el Càncer, 68 anys d’experiència en la lluita contra el càncer

L’Associació Contra el Càncer és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 68 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Catalunya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

Forma part del seu ADN està al costat de les persones, pel que el seu treball s’orienta a ajudar-les a prevenir el càncer; estar amb elles i les seves famílies durant el procés de la malaltia si se li diagnostica; i millorar el seu futur amb l’impuls de la investigació oncològica.

En aquest sentit, a través de la seva Fundació Científica, l’Associació aglutina la demanda social d’investigació contra el càncer, finançant per concurs públic programes d’investigació científica oncològica de qualitat. A dia d’avui, és l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer: a Catalunya, ha invertit 28,8M€ en 106 projectes d’investigació.

Integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes d’investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. A Girona, l’Associació Contra el Càncer està estructurada en 38 delegacions locals, compta amb més de 178 persones voluntàries, 4.536 socis i sòcies i 14 professionals.

Durant el 2020 l’Associació Contra el Càncer a Girona ha atès 993 persones afectades per la malaltia. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS