Inici Actualitat Casal de la Gent Gran SALVADOR ESPRIU Entrevista al President, ROSSEND...

Casal de la Gent Gran SALVADOR ESPRIU Entrevista al President, ROSSEND SERRADELL

  • Com us ha afecta la pandèmia?

Evidentment, ens ha afectat com a tothom, però s’ha de dir que decessos per causa de la Covid-19 entre els nostres associats, n’hi ha hagut molt pocs. De fet, molts no volien sortir de casa, i es va fer a principis del 2021 una prova pilot per engrescar-los a venir, juntament amb el Casal de Tueda. Al principi va costar que hi hagués afluència, però a poc a poc s’han anat recuperant les assistències. Ara està tot pràcticament normalitzat, sempre seguint les normes del Procicat, és a dir, que si la situació ho requerís, hauríem de tornar al punt de partida. S’ha de dir també, que encara hi algunes persones que tenen una mica de por. Si abans de la pandèmia comptàvem amb una setantena d’usuaris cada tarda, ara potser estem només a la trentena.

  • Quants associats sou?

Abans de la pandèmia, el 2019, vàrem arribar a 640. Amb la Covid-19, el 2020, ja havien pagat uns 400, però amb el confinament molts no varen poder venir a pagar la seva quota, i vàrem decidir que no podent-se fer activitats, els que ja havien pagat se’ls va convalidar la quota per l’any següent. Tot i així, hi va haver qui es va esborrar i ara mateix estem a pocs més de 500 associats.

  • Heu rebut algun tipus d’ajut?

Quan nosaltres vàrem entrar com a junta, ara fa 4 anys, sabíem que les juntes anteriors rebien subvencions de l’Ajuntament. Això encara continua i això permet fer diverses activitats, sempre i quan arribem a certs paràmetres establerts pel mateix Ajuntament.

  • Quines són les vostres necessitats?

Necessitats sempre n’hi ha, òbviament. En certa mesura l’Ajuntament ens ajuda. Últimament teníem les cortines del local social tant velles, que vam demanar que ens les canviessin i finalment ho vam aconseguir.

Una altre mancança és l’espai. El bar ens permet utilitzar la zona de taules com a zona lúdica, tot i que no ens pertoca. A nosaltres ens aniria bé tenir una sala gran per gent que ve a jugar a jocs de taula, i si fos en exclusivitat aquesta sala, ens permetria treballar molt més i fer més actes. Tot i que ja anem fent diverses activitats, a vegades demanes una sala per fer quelcom i ens solem trobar que està ocupada. Potser seria aquesta la nostra necessitat més gran, L’ESPAI. De totes formes, som conscients que hi ha el que hi ha, i que l’Ajuntament fa tot el que pot referent a aquest tema.

  • Quins són els objectius a seguir?
    Com a qualsevol casal de gent gran, l’objectiu és aconseguir que aquesta gent, per raons de la seva edat, tinguin el suport necessari contra la solitud. Aquella persona que ha perdut el cònjuge, per exemple, que pugui comptar amb un lloc d’esbarjo, passar la tarda, jugar a billar, o gaudir del ball setmanal entre moltes altres coses.
  • Vol fer alguna reflexió final?

Estem molt contents de portar el Casal. Ens agradaria que la gent anés venint més sovint fins a poder tornar al punt d’abans de la Covid-19.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

DARRERA EXPOSICIÓ DE L’ANY AL CASTELL DE BENEDORIENS DE CASTELL D’ARO AMB UNA COL.LECTIVA D’ARTISTES LOCALS DE L’1 D’OCTUBRE AL 27 DE NOVEMBRE

Inauguració de la mostra i presentació del catàleg commemoratiu dissabte 1 d’octubre Darrera exposició de l’any a les sales...

Edicte d’aprovació de la modificació (actualització de preus) d’un projecte d’obres Expedient núm. 66102021000016 / aps

Expedient núm. 66102021000016 / aps Edicte d’aprovació de la modificació (actualització de preus) d’un projecte d’obres

L’OPERATIU D’ESTIU 2022 DE LA POLICIA LOCAL DE CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ REALITZA 4.000 ACTUACIONS ENTRE EL 23 DE JUNY I L’11...

Es redueix el nombre de robatoris tant a domicilis com en establiments comercials Un cop finalitzat l’operatiu especial d’estiu...

Èxit de convocatòria al segon Festival “D’Aquí” de Sant Feliu de Guíxols

El Festival aposta pel talent de casa, i tots els participants (música, gastronomia, comerç) han de ser de Sant FeliuTots els dies,...

COMENTARIS