Inici Actualitat Casal de la Gent Gran SALVADOR ESPRIU Entrevista al President, ROSSEND...

Casal de la Gent Gran SALVADOR ESPRIU Entrevista al President, ROSSEND SERRADELL

  • Com us ha afecta la pandèmia?

Evidentment, ens ha afectat com a tothom, però s’ha de dir que decessos per causa de la Covid-19 entre els nostres associats, n’hi ha hagut molt pocs. De fet, molts no volien sortir de casa, i es va fer a principis del 2021 una prova pilot per engrescar-los a venir, juntament amb el Casal de Tueda. Al principi va costar que hi hagués afluència, però a poc a poc s’han anat recuperant les assistències. Ara està tot pràcticament normalitzat, sempre seguint les normes del Procicat, és a dir, que si la situació ho requerís, hauríem de tornar al punt de partida. S’ha de dir també, que encara hi algunes persones que tenen una mica de por. Si abans de la pandèmia comptàvem amb una setantena d’usuaris cada tarda, ara potser estem només a la trentena.

  • Quants associats sou?

Abans de la pandèmia, el 2019, vàrem arribar a 640. Amb la Covid-19, el 2020, ja havien pagat uns 400, però amb el confinament molts no varen poder venir a pagar la seva quota, i vàrem decidir que no podent-se fer activitats, els que ja havien pagat se’ls va convalidar la quota per l’any següent. Tot i així, hi va haver qui es va esborrar i ara mateix estem a pocs més de 500 associats.

  • Heu rebut algun tipus d’ajut?

Quan nosaltres vàrem entrar com a junta, ara fa 4 anys, sabíem que les juntes anteriors rebien subvencions de l’Ajuntament. Això encara continua i això permet fer diverses activitats, sempre i quan arribem a certs paràmetres establerts pel mateix Ajuntament.

  • Quines són les vostres necessitats?

Necessitats sempre n’hi ha, òbviament. En certa mesura l’Ajuntament ens ajuda. Últimament teníem les cortines del local social tant velles, que vam demanar que ens les canviessin i finalment ho vam aconseguir.

Una altre mancança és l’espai. El bar ens permet utilitzar la zona de taules com a zona lúdica, tot i que no ens pertoca. A nosaltres ens aniria bé tenir una sala gran per gent que ve a jugar a jocs de taula, i si fos en exclusivitat aquesta sala, ens permetria treballar molt més i fer més actes. Tot i que ja anem fent diverses activitats, a vegades demanes una sala per fer quelcom i ens solem trobar que està ocupada. Potser seria aquesta la nostra necessitat més gran, L’ESPAI. De totes formes, som conscients que hi ha el que hi ha, i que l’Ajuntament fa tot el que pot referent a aquest tema.

  • Quins són els objectius a seguir?
    Com a qualsevol casal de gent gran, l’objectiu és aconseguir que aquesta gent, per raons de la seva edat, tinguin el suport necessari contra la solitud. Aquella persona que ha perdut el cònjuge, per exemple, que pugui comptar amb un lloc d’esbarjo, passar la tarda, jugar a billar, o gaudir del ball setmanal entre moltes altres coses.
  • Vol fer alguna reflexió final?

Estem molt contents de portar el Casal. Ens agradaria que la gent anés venint més sovint fins a poder tornar al punt d’abans de la Covid-19.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

El GREC ha completat la recerca de les peces de l’antiga portalada de l’església romànica

El resultat del treball de recuperació de les peces de l'antiga portalada romànica de l'església ha superat les expectatives del Grup de...

S’Agaró serà la seu central del Medcruise

S'Agaró serà la seu central del Medcruise que se celebrarà del 24 al 27 de maig. Durant aquests dies es faran diverses...

La Trailwalker 2022, una de les més dures dels últims anys

La Trailwalker va tornar a ser el centre d'atenció en l'àmbit esportiu a la província de Girona aquest cap de setmana. Una edició amb més de...

OLGA ANDRINO EXPOSA LA SEVA PROPOSTA “ABSÈNCIES I MULTITUDS” AL CASTELL DE BENEDORMIENS

Olga Andrino (Àvila, 1959) exposa el conjunt multidisciplinari Absències i multituds -dibuix, pintura, escultura i instal·lacions-, al Castell de Benedormiens de Castell...

COMENTARIS