Inici Actualitat Ciuró: "La nova llei d'arrendaments ha de garantir el dret a l'habitatge,...

Ciuró: “La nova llei d’arrendaments ha de garantir el dret a l’habitatge, els drets del llogater i evitar l’especulació”

El Departament de Justícia preveu portar a Govern la memòria preliminar de la llei aquest mes d’octubre La futura llei regularà les noves formes de lloguer d’habitatges com el d’habitacions o masoveria urbana

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, afirma que la “nova llei d’arrendaments de béns ha de garantir el dret a l’habitatge, evitar l’especulació i establir un marc jurídic que també respecti els drets del llogater”. Segons Ciuró, que ha inaugurat les Jornades de Dret Civil Català a Tossa de Mar,  aquesta llei “ha d’ajudar a construir un mercat de lloguer més estable, jurídicament segur i socialment més equitatiu”.

La titular de Justícia ha assegurat que el nou text legislatiu “solucionarà l’actual manca de regulació de les noves formes de lloguer d’habitatge com poden ser el d’habitacions, el concepte de masoveria urbana, i millorarà el règim de formalització del contracte.” Per això, ha remarcat que  “la nova llei serà un text molt complet i ponderat que respondrà el repte de protegir totes les parts i adaptar-se a la realitat actual”.

“Ens hi juguem molt i s’ha d’interlocutar amb tothom. Tots els agents han de poder-hi dir la seva, sense vetos ni costures prèvies”, ha puntualitzat Ciuró.

Ciuró ha explicat que el Departament de Justícia, juntament amb la Comissió de Codificació de Dret Civil de Catalunya, estan treballant per enllestir la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei d’arrendament de béns – la LAU catalana- , així com una regulació del dret civil extracontractual que s’haurà d’incorporar al llibre VI del Codi civil català. El Departament de Justícia preveu portar a Govern aquest octubre la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei d’arrendament de béns.

Per acabar la seva intervenció, la titular de Justícia ha posat de relleu que les lleis “són un reflex dels valors d’una societat, i la nostra- ha dit-  és una societat compromesa i solidària on volem que tothom tingui oportunitats de prosperar i de viure amb dignitat”.


Regulació del lloguer avalada per experts juristes

Els treballs de redacció del l’avantprojecte de llei van a càrrec de la Comissió de Codificació de Catalunya, que és l’encarregada de dissenyar, desenvolupar i revisar el dret civil propi de Catalunya. Totes les lleis que conformen el Codi civil de Catalunya s’actualitzen a partir de les propostes fetes per la Comissió de Codificació, que està formada per experts juristes, com ara acadèmics, notaris, registradors i advocats de reconegut prestigi.

Jornades de Dret Català

Les XXI Jornades de Dret Català, que tenen lloc avui i demà a Tossa de Mar, tracten aquesta edició sobre la “Compravenda, arrendaments i les noves modalitats tast d’ús temporal de béns”.

A l’acte d’inauguració, també hi han assistit el director general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, Joan Ramón Casals; la vicepresidenta del Tribunal Constitucional, Encarna Roca; el magistrat del Tribunal Constitucional, Juan Antonio Xiol; el president del Consell de Garanties Estatutàries; Joan Egea i el president de la Comissió Jurídica Assessora, Albert Lamarca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

Artiflora de Platja d’Aro revalida el Premi d’Or de millor garden de l’Estat, Portugal i Andorra 2021

El passat 5 d’octubre, coincidint amb el 50è aniversari de la fira d’Iberflora a València, la fira per a professionals del sector...

Castell-Platja d’Aro participa en el programa 30 Plus que subvenciona la inserció laboral en el Baix Empordà

La sisena edició del Programa 30 Plus permetrà portar a terme 60 insercions laborals subvencionades en empreses del Baix Empordà. Això són...

L’Associació Esportiva de Pesca Marítima de Sant Feliu de Guíxols, campiona d’Espanya de curricà coster

El passat 9 d’octubre, l’Associació Esportiva de Pesca Marítima de Sant Feliu de Guíxols va celebrar el XVI Campionat d’Espanya de Curricà Coster a la...

Ja tenim projecte guanyador dels pressupostos participatius

Aquesta proposta ha rebut el 33,7% de les votacions, un total de 310 vots. El cost del projecte,...

COMENTARIS