Inici Actualitat JOAQUIM CLARÀ ESTAÑOL “QUIMET”, “IN MEMORIAM”

JOAQUIM CLARÀ ESTAÑOL “QUIMET”, “IN MEMORIAM”

En Joaquim Clarà Estañol, més conegut com “Quimet”, ens va deixar el passat diumenge 19 de setembre del 2021, als 69 anys d’edat. Ha destacat especialment en les vessants d’empresari de la restauració com també com a polític local  entre els anys 1995 i 2019. Sense oblidar la seva implicació en l’associacionisme ganxó, participant de forma activa en l’Associació Turística Guixolenca, així com també, amb el seu pas per la junta de la Cambra de Comerç de la ciutat, on hi va entrar el 1991 per la branca d’Alimentació, sota la presidència de Josep Donatiu Junqué.

Clarà, nat l’11 de maig del 1952 i de caràcter afable i alegre, sempre estarà relacionat amb el món de la restauració. En concret amb el bar restaurant Montserrat, que van impulsar els seus pares Joan Clarà Rissech i Montserrat Estañol Dalmau l’any 1949, canviant-li poc després el nom per restaurant, Can Salvi. El local es deia abans cafè Savoy. Un negoci, ubicat al passeig de Sant Feliu, que va mantenir fins al 2016.

Del pare va heretar aquella simpatia, però també la seva implicació amb la societat, sense oblidar la vessant esportiva, essent un gran aficionat del RCE Espanyol. Va ser promotor de les mostres de cuina i pastisseria, junt amb d’altres restauradors, organitzades des de l’Associació Turística Guixolenca, impulsant la restauració de Sant Feliu de Guíxols. També va ser associat a la Cuina de l’Empordanet, president de l’Escola de Futbol de Sant Feliu de Guíxols i membre del Patronat de Turisme de la Costa Brava en representació de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols.

Persona amb un gran do de gent, va treballar en la millora del bé comú implicant-se en la vida política ganxona, formant part de diversos governs i assumint diverses responsabilitats, destaca la seva primera etapa al govern, del 1999 al 2007, en què va ser tinent d’alcalde i regidor delegat de les àrees econòmiques de Comerç, Turisme i Indústria. En altres governs posteriors, va assumir altres carteres, com les de Mobilitat i Seguretat Viària o les de Serveis Municipals, Platges i Neteja.

No podem acabar sense recordar el seu tarannà, disposat a ajudar a tothom, impulsant i contribuint accions socials de tot tipus.

Adéu amic. Descansa en pau.

Joan Puig

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

Artiflora de Platja d’Aro revalida el Premi d’Or de millor garden de l’Estat, Portugal i Andorra 2021

El passat 5 d’octubre, coincidint amb el 50è aniversari de la fira d’Iberflora a València, la fira per a professionals del sector...

Castell-Platja d’Aro participa en el programa 30 Plus que subvenciona la inserció laboral en el Baix Empordà

La sisena edició del Programa 30 Plus permetrà portar a terme 60 insercions laborals subvencionades en empreses del Baix Empordà. Això són...

L’Associació Esportiva de Pesca Marítima de Sant Feliu de Guíxols, campiona d’Espanya de curricà coster

El passat 9 d’octubre, l’Associació Esportiva de Pesca Marítima de Sant Feliu de Guíxols va celebrar el XVI Campionat d’Espanya de Curricà Coster a la...

Ja tenim projecte guanyador dels pressupostos participatius

Aquesta proposta ha rebut el 33,7% de les votacions, un total de 310 vots. El cost del projecte,...

COMENTARIS