- Advertisement -
Inici Actualitat Brot de Covid-19 a la residència geriàtrica Sant Josep de Cassà de...

Brot de Covid-19 a la residència geriàtrica Sant Josep de Cassà de la Selva

Comunicat oficial sobre el brot de Covid-19 a la residència geriàtrica Sant Josep de Cassà de la Selva

Des de la Residència Sant Josep i l’ajuntament de Cassà emetem un comunicat conjunt per informar de la situació actual a la residència i de l’evolució del brot de Covid-19 que ha afectat  usuaris i treballadors les darreres setmanes.

La direcció de la residència ha informat puntualment a les famílies amb persones residents o usuàries del centre de dia de l’evolució dels casos així com de les mesures preses al centre.

Actualment i segons els resultats de les proves PCR efectuades el passat 16 de setembre en el darrer cribratge es va confirmar que no hi havia cap cas positiu.

Avui, dia 21 de setembre es realitzarà un nou cribratge a les persones usuàries de la Unitat de convivència i la zona del menjador. Aquests usuaris pertanyen a dos grups de convivència, dels cinc grups que estan sectoritzats actualment.

A més a partir d’ahir ja es permeten les visites de familiars als altres grups, seguint les mesures preses el Departament de Salut.

Evolució dels casos des de l’inici del brot

La darrera setmana d’agost es van detectar quatre casos positius de Covid-19 entre els usuaris de la residència, aquests usuaris van ser traslladats al centre Puig d’en Roca, la resta d’usuaris es van mantenir en aïllament preventiu amb control exhaustiu de símptomes, seguint les recomanacions del Departament de Salut.

Posteriorment, el dia 30 d’agost es va detectar un cas positiu entre un dels treballadors de la residència i es van suspendre les visites de familiars.  El dia 1 de setembre es van fer noves proves PCR a totes les persones usuàries i es va suspendre l’activitat del Centre de Dia.

Els resultats de les proves del dia 1 van indicar que hi havia 7 casos nous a la residència i 1 cas a una usuària del Centre de Dia. El dia 2 de setembre es va procedir a sectoritzar la residència destinant una zona per atendre positius (zona vermella) i una altre pels contactes (zona groga).

El dia 5 de setembre es van detectar 3 nous casos positius entre els usuaris que ja estaven aïllats preventivament, tanmateix, el dia 8 de setembre estava programat un nou cribratge a tots els usuaris i treballadors de la residència.

El dia 7 de setembre es van detectar 4 casos positius  entre els usuaris de la residència que van ser traslladats a la zona vermella, habilitada per l’atenció de positius, també es va detectar un nou cas entre els treballadors que va seguir el protocol d’aïllament habitual.

Els primers casos que havien donat positiu ja  havien superat el període de quarantena ,que   havien sigut traslladats temporalment al centre Puig d’en Roca van poder tornar al centre.

Després del cribratge efectuat el dia 8 de setembre es van detectar els darrers dos casos positius entre els usuaris residents i es van traslladar a la zona habilitada per a casos positius a la mateixa residència.

Finalment el dia 16 es va produir el nou cribratge a tots els usuaris i treballadors amb el resultat negatiu de totes les proves.

En el transcurs del brot, s’ha detectat un total de 25 casos positius i s’han confirmat quatre defuncions, tres d’elles a la residència i una a l’hospital Josep Trueta, d’un usuari que tenia altres patologies.

Avui es realitzaran les proves PCR a dos grups d’usuaris i s’han restablert les visites per als altres grups de residents, segons els resultats d’aquestes noves proves s’establiran noves mesures preventives per aquests dos grups de convivència.

La direcció de la residència ha emès comunicats periòdics per a tots els familiars de les persones residents informant sobre la situació global de la residència i les mesures preses a més de comunicats específics per a les famílies amb usuaris positius o que eren contactes d’altres casos detectats.

Us mantindrem informats dels resultats de les noves proves PCR que es realitzaran durant el dia d’avui i de les possibles actualitzacions de mesures de control.

Les dades epidemiològiques a Cassà

En la darrera setmana a Cassà, el risc de rebrot ha baixat fins als 131 punts, la RT ha baixat fins a 0’86  i s’han confirmat 5 casos positius en tot el municipi. La tendència al municipi és positiva, especialment la darrera setmana en nombre de contagis i en el risc de rebrot.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS