Inici Actualitat 9è FESTISURF COSTA BRAVA DISSABTE 18 DE SETEMBRE A PLATJA D’ARO AMB...

9è FESTISURF COSTA BRAVA DISSABTE 18 DE SETEMBRE A PLATJA D’ARO AMB LORD DIABOLIK, TIBURONA, LOS CAPITANES I DANI NEL•LO & LOS SAXOFONISTAS SALVAJES

Quatre concerts consecutius amb reserva prèvia d’entrades al Palau d’Esports i Congressos

Novena edició del FestiSurf Costa Brava (www.festisurfcostabrava.com), dissabte 18 de setembre (20.30 h) al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, el festival que aposta per fer arribar el millor surf-rock al cor de la Costa Brava, a les darreries de l’estiu, un estil que té l’origen a la Califòrnia als anys 60. En la present edició els quatre concerts consecutius es concentren, com és habitual en una sola jornada amb aforament limitat i reserva prèvia d’entrades al lloc web del festival: 3 euros amb consumició o 5 euros amb consumició i xapa commemorativa Organitza l’entitat local Arocinema amb el suport institucional de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

Enguany hi actuarà el duet franco-espanyol Lord Diabolik amb els seus sons psicotròpics; Tiburona, un trident femení madrileny amb aromes dels seixanta amb la contundència, ben dosificada, del punk llatinoamericà i la urgència del garatge; Los Capitanes i els seu rock’n’roll accelerat amb tints de garatge; i Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes, una banda amb alguns dels millors músics de rhythm’n’blues, jazz i rock’n’roll de l’escena estatal per explorar l’essència del saxofonista salvatge, però desenvolupant la seva pròpia veu.

Amb el pas de les successives edicions, FestiSurf Costa Brava ha anat modulant espais, programació i horaris a la recerca del millor format per consolidar i donar identitat pròpia a l’un festival de les comarques de Girona dedicat de manera íntegra al gènere. Una programació que en vuit anys ha acollit les actuacions, entre d’altres, de Los Coronas, Lost Acapulco, Los Tiki Phantoms, Redneck Surfers, The Barbwires, Oh! Gunquit o Los Mambo Jambo Arkestra, The Masonics o John Blair & Els A-Phonics, MFC Chicken o The Phantom Surfers (i també havia programat l’actuació de David Marks, membre original de The Beach Boys, que es va suspendre per motius meteorològics).

Alhora FestiSurf Costa Brava configura una de les cincs propostes musical d’estiu al municipi aquest 2021 (musica.platjadaro.com) on també han destacat: 7è Festival Xalaro d’Espectacles Familiars amb Dàmaris Gelabert i El Pot Petit, entre d’altres; 24è Festival Nits de Jazz amb Selva Big Band, Girona Jazz Project o BCN Sax Quartet; 8è Desemboca Rock’n’Roll Festival amb Los Bengala, Fetus, Ian Kay i Corcs Drum&Organ; i la 38a Cantada d’Havaneres amb Port Bo, Els Cremats i Susana del Saz. També s’han fet audicions de sardanes per escoltar i havaneres en petit format, i les actuacions musicals de les Festes Majors de S’Agaró, Platja d’Aro (Els Amics de les Arts, Buhos, Momo o La Principal de La Bisbal) i Castell d’Aro (Beth, Hotel Cochambre o La Selvatana).

FESTISURF COSTA BRAVA

Dissabte 18 de setembre de 2021 · 21 h

Palau d’Esports i Congressos · Platja d’Aro

www.festisurfcostabrava.com

Gratuït · Aforament limitat · Reserva prèvia (3-5 euros)

Lord Diabolik

Duet francès-espanyol de Perpinyà amb sons psicotròpics. Dos personatges que uneixen veterania i desvergonyiment juvenil. A la guitarra i veu l’antic membre de Hawaii Men Franky Zwiller Frankystein; i a la bateria, baix i veu Théo Camps El Nene.

El seu disc de debut Ne Juge Pas, és també la primera referència del segell de Càceres Wild Cave, on s’executen de manera totalment desinhibida cançons que poden semblar d’altres, o fins i tot versions, però que fan seves amb un desvergonyiment natural, lliure i ple d’optimisme. Poden tocar i imitar el so yé-yé francès dels 60, el black rhythm’n’blues, el garatge, els descampats sud-americans, l’USA Fuzz o els Killer Spy, Dos emmascarats que conviden a tothom a la seva festa de suor, a la litúrgia de la dansa, la calor, els amics i l’emoció.

Tiburona

Tiburona convida a un bany en els mars del so salvatge, per sacsejar el cos i ballar amb Laura, Rita i Supercarmen. Les sirenes del Manzanares ofereixen els seus nous cants on conflueixen els aromes dels 60 amb la contundència, ben dosificada, del punk llatinoamericà i la urgència del garatge.

Però no tot és pau i harmonia en els dominis de Tiburona, i no dubten a ensenyar els ullals als que donen opinions no demanades, en enviar a passeig als venedors de fum o a assenyalar a les futures víctimes d’un amor prohibit. I en un exercici de civisme i bones pràctiques, també adverteixen de la presència dels depredadors que aguaiten darrere d’una finestreta.

Los Capitanes

Formats l’any 2018 a Madrid per Albert Ginés (guitarra), Al Bigotes (bateria), Babi (baix) i Rafa (veu i guitarra); tots ex-membres d’altres bandes (Panches Surfers, Tikis del Ritmo i The Dark Colours Since 1685, entre altres). Los Capitanes ofereixen un rock’n’roll accelerat, amb tints de garatge i unes lletres que parlen de festes i alcohol, d’amors frustrats i de mariners vinguts a menys.

A principis de 2020 van decidir convidar a pujar al vaixell a Amalia (ex-component de l’antic grup Juanita Banana, esdevenint quintet tot guanyant consistència en el seu so. Los Capitanes presenten una proposta carregada de garatge, punk, rock’n’roll i surf: una barreja d’estils a ritme de cops de rem.

Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes

Després d’un any i mig girant amb gran èxit, el músic i compositor presenta la continuació d’aquesta aventura que reivindica el paper del saxòfon dins la música popular en la seva faceta més visceral i subversiva. Ara, Nel·lo porta la seva proposta musical més enllà de l’homenatge: explora l’essència del saxofonista salvatge per desenvolupar la seva pròpia veu.

S’acompanya del mateix sextet de músics que han treballat amb ell des de l’inici del projecte, una banda amb alguns dels millors músics de rhythm’n’blues, jazz i rock’n’roll de l’escena estatal. Aquest nou repertori ofereix dotze joies en la tradició del saxo més salvatge, una tradició que Nel·lo entén com una cadena de músics que arrenca als anys 50 i de la que ell mateix és una baula contemporània.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Edicte d’aprovació definitiva d’un projecte d’obres

Expedient núm. 66102018000002 / aps Per acord de Ple, adoptat en la sessió del dia 26 de gener de...

Domini nord-americà en l’edició més internacional dela VolCAT Platja d’Aro

Una jornada on es decidia tot. Cames cansades del primer esforç de l´any. Haver-se recuperat era clau per rendir al màxim a...

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

COMENTARIS