Inici Actualitat Fira Patchwork a Sant Feliu de Guíxols

Fira Patchwork a Sant Feliu de Guíxols

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols s’ha sumat i farà costat a la Fira del Patchwork que organitza l’associació turística guixolenca per aquest proper dissabte 18 de setembre al passeig del Mar, davant la casa patxot, actual edifici de la Cambra de Comerç.

Així doncs, en la seva línia habitual, la Cambra col·labora amb aquesta iniciativa amb la voluntat de fomentar el comerç i la participació ciutadana. Convida a la gent dels altres pobles que visitin Sant Feliu de Guíxols i dóna impuls a totes les iniciatives que engeguen les entitats i associacions de la ciutat, com ha fet sempre i que ara cal més que mai.

La fira es celebrarà de les 10 del matí a les 20h del vespre i tindrà un total de 22 expositors distribuïts al passeig del mar, a la zona de davant la casa patxot, seu de la Cambra de Comerç. Comptarà amb una carpa on s’impartiran tallers durant tot el dia. També hi haurà a la Sala de Plens de la Cambra de Comerç, una exposició de peces de patchwork acabades i de Quilts.  A més, aquest mateix dia romandrà obert el Museu del rellotge, a la primera planta d’aquest mateix edifici.

El patchwork és una tècnica de costura que consisteix a crear peces tèxtils unint diferents tipus de tela donant lloc a mosaics acolorits i originals. Els seus orígens són incerts, però es creu que ja ho usaven els egipcis, i va experimentar un auge a Amèrica del Nord en els anys 30 a causa del moment de carestia que es vivia. Aquesta era una manera d’obtenir noves peces de manera econòmica recorrent al reciclatge de teles. Ara podem trobar en botigues productes elaborats amb aquesta tècnica, però també moltes persones ho empren com a hobby.

La tècnica es pot usar de diferents maneres. És molt comú emprar-la per a elaborar cobertors (en aquest casos es diu Quilt i varia lleugerament perquè cal unir-la al procés d’embuatat) i fundes originals amb retalls. Aquests també s’utilitzen per a crear quadres o per a fer figures, amb algunes variacions en els processos.
Els talls de les teles es poden efectuar amb diferents formes geomètriques, però les més emprades perquè són més fàcils també a l’hora de cosir, són les quadrades.

Us hi esperem a tots i totes tant pels que us voleu iniciar com els que ja sou amants del Patchwork! No us la podeu perdre!

Contacteu amb La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols · Passeig del Mar, 40 · Tel: 972 32 08 84 · info@cambrastfeliu.com

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

PROGRAMA DE TALLERS, XERRADES I BICICLETADES DEL 16 AL 21 DE SETEMBRE EN MOTIU DE LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE 2021

Hi destaca l’activitat Vine a l’institut amb bicicleta el proper dimarts 21 de setembre L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja...

9è FESTISURF COSTA BRAVA DISSABTE 18 DE SETEMBRE A PLATJA D’ARO AMB LORD DIABOLIK, TIBURONA, LOS CAPITANES I DANI NEL•LO & LOS SAXOFONISTAS SALVAJES

Quatre concerts consecutius amb reserva prèvia d’entrades al Palau d’Esports i Congressos Novena edició del FestiSurf Costa Brava (www.festisurfcostabrava.com),...

Fira Patchwork a Sant Feliu de Guíxols

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols s’ha sumat i farà costat a la Fira del Patchwork que organitza l’associació...

S’obren les inscripcions per a la Casa Lila 2021-2022

El funcionament de les activitats, grups i espais continuaran condicionats a l’evolució i la normativa vinculada a la pandèmia

COMENTARIS