Inici Actualitat Fira Patchwork a Sant Feliu de Guíxols

Fira Patchwork a Sant Feliu de Guíxols

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols s’ha sumat i farà costat a la Fira del Patchwork que organitza l’associació turística guixolenca per aquest proper dissabte 18 de setembre al passeig del Mar, davant la casa patxot, actual edifici de la Cambra de Comerç.

Així doncs, en la seva línia habitual, la Cambra col·labora amb aquesta iniciativa amb la voluntat de fomentar el comerç i la participació ciutadana. Convida a la gent dels altres pobles que visitin Sant Feliu de Guíxols i dóna impuls a totes les iniciatives que engeguen les entitats i associacions de la ciutat, com ha fet sempre i que ara cal més que mai.

La fira es celebrarà de les 10 del matí a les 20h del vespre i tindrà un total de 22 expositors distribuïts al passeig del mar, a la zona de davant la casa patxot, seu de la Cambra de Comerç. Comptarà amb una carpa on s’impartiran tallers durant tot el dia. També hi haurà a la Sala de Plens de la Cambra de Comerç, una exposició de peces de patchwork acabades i de Quilts.  A més, aquest mateix dia romandrà obert el Museu del rellotge, a la primera planta d’aquest mateix edifici.

El patchwork és una tècnica de costura que consisteix a crear peces tèxtils unint diferents tipus de tela donant lloc a mosaics acolorits i originals. Els seus orígens són incerts, però es creu que ja ho usaven els egipcis, i va experimentar un auge a Amèrica del Nord en els anys 30 a causa del moment de carestia que es vivia. Aquesta era una manera d’obtenir noves peces de manera econòmica recorrent al reciclatge de teles. Ara podem trobar en botigues productes elaborats amb aquesta tècnica, però també moltes persones ho empren com a hobby.

La tècnica es pot usar de diferents maneres. És molt comú emprar-la per a elaborar cobertors (en aquest casos es diu Quilt i varia lleugerament perquè cal unir-la al procés d’embuatat) i fundes originals amb retalls. Aquests també s’utilitzen per a crear quadres o per a fer figures, amb algunes variacions en els processos.
Els talls de les teles es poden efectuar amb diferents formes geomètriques, però les més emprades perquè són més fàcils també a l’hora de cosir, són les quadrades.

Us hi esperem a tots i totes tant pels que us voleu iniciar com els que ja sou amants del Patchwork! No us la podeu perdre!

Contacteu amb La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols · Passeig del Mar, 40 · Tel: 972 32 08 84 · info@cambrastfeliu.com

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

El SOC obre dues línies d’ajuts per fomentar la contractació de més de 7.000 joves

Són ajuts a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat per a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys durant un any i...

ELS TRES MUNICIPIS DE LA VALL D’ARO DECIDEIXEN POSPOSAR EL CARNAVAL AL CAP DE SETMANA DE L’1 D’ABRIL DE 2022

Les colles de Carnaval de Castell-Platja d'Aro S'Agaró, Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, d'acord amb els seus respectius Ajuntaments,...

El carnaval de la Costa Brava Centre segueix endavant

25, 26 i 27 de febrer. Aquestes són les dates que es van anunciar fa uns mesos per la celebració del carnaval de...

La Diputació de Girona subvenciona l’Ajuntament de Sant Feliu amb 8.900€ per lluitar contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha rebut una subvenció de 8.900€ de la Diputació de Girona per combatre la pobresa energètica....

COMENTARIS