- Publicitat -
Inici Actualitat Èxit de la 50GuíxolsMedes, la regata organitzada ininterrompudament més antiga de Catalunya

Èxit de la 50GuíxolsMedes, la regata organitzada ininterrompudament més antiga de Catalunya

Els guanyadors de la regata i dels lingots de plata han estat Joel Brosa (solitaris), Tito Moure (A2) i Martí Gelabert (tripulació)

Una trentena d’embarcacions i 86 navegants han participat a la 50GuíxolsMedes del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, la regata organitzada ininterrompudament més antiga de Catalunya que aquest 11 i 12 de setembre ha celebrat els 50 anys.

En solitaris, Joel Brosa del Reial Club Marítim de Barcelona s’ha imposat com a guanyador, seguit de David Garcia del mateix Club i d’Alfonso Cesar del Club Marítim Torredembarra en tercera posició.

En A2, la victòria ha estat per Tito Moure (Club Vela Blanes), seguit d’Oscar Chaves en segon lloc i de Gerard Figueras (Club Nàutic Costa Brava – Club Vela Palamós) en tercera posició. 

Finalment, en tripulació, l’or ha estat per Martí Gelabert del Club Nàutic Port d’Aro, la plata per Ramon Garriga del mateix club i el bronze per Miquel Delclos del Reial Club Marítim de Barcelona.

Tots els participants a la regata han aconseguit finalitzar la prova excepte un vaixell, que s’ha retirat. Els primers participants van arribar a la línia de meta al voltant de les dotze de la nit i els darrers, que van topar amb més encalmades, ho han fet passades les onze del matí del diumenge.

Entrega de premis

Els guanyadors de la competició han rebut nou lingots de plata com a premi: un quilo per al primer, mig quilo per al segon i un quart de quilo per al tercer de cada categoria. 

A l’entrega de premis hi han participat el president del Club Nàutic, Albert Rosés, el regidor d’esports de Sant Feliu de Guíxols, David Oliveras, Xavier Torres com a president de la Federació Catalana de Vela i Ramon Armadàs per part de la Fundació Damm.

Una festa social i esportiva

L’edició del 50 aniversari de la regata ha estat més que un esdeveniment esportiu i ha adquirit també un important caràcter social. Per aquest motiu, es va fer una crida a la població de Sant Feliu de Guíxols per anar a la punta del moll a acomiadar els vaixells participants al tret de sortida de la prova.

També s’ha celebrat un dinar popular amb tots els participants i les seves tripulacions, l’entrega d’una placa a Joaquim Pla Bartrina com a impulsor de la regata fa mig segle i un homenatge als qui l’han fet gran i un sorteig de multitud de regals de nàutics. Totes les activitats s’han fet a l’aire lliure i respectant totes les mesures de seguretat per prevenir contagis de covid-19.

Pel president del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, Albert Rosés, “aquesta cinquantena edició de la regata ha estat un gran homenatge a l’esforç extraordinari que el Club Nàutic fa des d’antic per potenciar l’esport de la vela a Sant Feliu de Guíxols. Estem molt agraïts a tots els participants que durant cinquanta anys l’any fet possible, així com als nostres patrocinadors i col·laboradors”.

La GuíxolsMedes, s’organitza amb el suport de la Diputació de Girona, la Federació Catalana de Vela i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i els darrers anys ha incorporat al seu nom el topònim de la ciutat. També són clau per la seva celebració els patrocinadors de la regata: Fundació Damm, Escola Nàutica Mediñà, Fast Mast, Punta Brava Sailing, Helena Jornet Finques i Metropol Nàuticas.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Toni Carrión liderarà l’oposició de forma constructiva i exigent des del primer dia

En un entorn d'abstenció generalitzada, la candidatura de Junts a Sant Feliu de Guíxols ha estat l’opció que més ha crescut a...

Obertura d’un nou establiment al mercat municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Jam ibèricos és un projecte familiar ple d'ilusió i passió, amb idees originals on combinem els anys d'experiéncies d'atenció a públic amb...

LOPD Montoliu, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

LOPD Montoliu és una empresa amb més de 15 anys d’experiència en l’àmbit legal a la llei de protecció de dades, implantant...

El pregó de la Festa Major de Cassà recorda els vint anys d’història del Centre Cultural Sala Galà

Ara fa un mes que el Centre Cultural Sala Galà va celebrar el 20è aniversari, i el pregó de la Festa Major...

COMENTARIS