Inici Actualitat PLATJA D’ARO ESTRENA MASCOTA DE TURISME FAMILIAR, L’ESTIU QUE RECUPERA EL MINICLUB...

PLATJA D’ARO ESTRENA MASCOTA DE TURISME FAMILIAR, L’ESTIU QUE RECUPERA EL MINICLUB A LA PLATJA GRAN I ESTRENA EL NOU ESPAI DE BABYCLUB

La Xalarina formarà parella amb el seu germà gran, fins ara protagonista principal

El municipi de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró va assolir l’any 2014 el segell de Platja en Família (inicialment anomenat Destinació de Turisme Familiar i que només tenen 25 espais del país) concedit per l’Agència Catalana de Turisme. En el marc de les actuacions vinculades amb aquest distintiu de qualitat, es va crear fa uns anys la figura d’en Xalarí, la mascota protagonista de les activitats, accions i campanyes de promoció destinades al públic familiar. Ara presentat també la Xalarina, la seva germana petita, en un aposta per la diversitat de gènere i per l’accessibilitat i el turisme inclusiu, i justament per això porta ulleres, com un dels seus elements característics. Els dos personatges són recreacions a partir de les il·lustracions originals de XuxuLanstrum.

Justament, tant la Xalarina i en Xalarí, ja són els protagonistes de la nova Guia de Turisme Familiar editada per l’Oficina de Turisme. La publicació recull els recursos que s’ofereixen en aquest àmbit -activitats, patrimoni, esport, espais naturals, establiments certificats, etc.- combinant-los amb diverses pàgines de jocs i entreteniments. També són presents en la nova decoració del Miniclub i el Babyclub instal·lats a la Platja Gran (confluència Av. Costa Brava). El primer s’ha recuperat enguany, després de suspendre’l l’estiu passat arran de la pandèmia de la COVID-19; i el segon és novetat per a famílies amb nadons de 0 a 3 anys. Ambdós disposen de 250 m2 degudament senyalitzats i estan en servei del 25 de juny al 12 de setembre (11-14 h i 16-19 h), són d’accés gratuït i no requereixen de reserva prèvia.

El Miniclub s’adreça a infants de 3 a 12 anys, dinamitzat per un equip de monitores i monitors amb coneixements d’idiomes. S’hi ofereixen tallers, manualitats o jocs de platja entre d’altres activitats (només se suspèn en cas de pluja i està limitat a una hora al dia). El Babyclub és un espai de lliure accés amb un conjunt de serveis adaptats a les necessitats dels nadons per gaudir d’un dia de platja amb comoditat. A l’interior del mòdul amb aire condicionat hi ha canviador, trones, microones, nevera, rentamans i espai d’alletament; i a l’exterior, zona l’ombra i un espai per desar-hi els cotxets infantils (els nadons han d’estar acompanyats en tot moment).

Altres propostes d’estiu són el Festival Xalaro d’Espectacles Familiars (a finals de juny),sessions d’hipopressius i de ioga en família; actuacions, animacions i tallers a l’aire lliure; el programa d’activitats Estiueja a la Biblio!, visites guiades teatralitzades o propostes en el marc de les Festes Majors. També es por realitzar autònomament la gimcana On és en Xalarí?: amb l’ajuda d’un plànol cal buscar-lo, dibuixat en una dotzena de petites plaques instal·lades en els punts més emblemàtics en cada vila del municipi: hi ha tres gimcanes independents a Castell d’Aro, a Platja d’Aro i a S’Agaró. En cada placa hi ha un codi numèric que cal anotar en el mateix planell i, un cop completat, retornar-lo a l’Oficina de Turisme, on es rebrà un obsequi, que com a novetat s’hi ha incorporat calcomanies protagonitzades per en Xalarí i la Xalarina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

El carnaval de la Costa Brava Centre segueix endavant

25, 26 i 27 de febrer. Aquestes són les dates que es van anunciar fa uns mesos per la celebració del carnaval de...

La Diputació de Girona subvenciona l’Ajuntament de Sant Feliu amb 8.900€ per lluitar contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha rebut una subvenció de 8.900€ de la Diputació de Girona per combatre la pobresa energètica....

Noves mesures antiCovid a partir de la matinada de dijous a divendres

El Govern elimina la limitació de la mobilitat nocturna, però prorroga set dies més la resta de mesures per contenir la Covid-19...

Enxampen dues persones amb productes farmacèutics obtinguts de manera fraudulenta

Els homes falsificaven receptes mèdiques per obtenir medicaments i aprofitaven la visita a l’establiment per furtar altres productes La...

COMENTARIS