- Advertisement -
Inici Actualitat La Policia Local deté 5 persones i n’investiga 2 més en poc...

La Policia Local deté 5 persones i n’investiga 2 més en poc més d’una setmana

L’”estafa del retrovisor” a una persona gran, una baralla a la sortida d’una discoteca, falsificació documental o tràfic de drogues són alguns dels motius

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro va detenir cinc persones, va investigar-ne dues i va denunciar-ne dues més per la LO 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana en poc més d’una setmana en diferents actuacions policials.

La primera de les actuacions es va produir el passat 11 d’agost, quan els sistemes de videovigilància de la policia local van donar l’alerta d’entrada al municipi d’un vehicle amb matrícula francesa relacionat amb l’”estafa del retrovisor”.

En aquest tipus d’estafa, els autors provoquen o simulen una topada contra un vehicle ocupat per una persona d’edat avançada i l’enganyen perquè els avanci el cost de la reparació del retrovisor tot al·legant que el procediment serà més àgil i econòmic que no fer-ho amb la companyia asseguradora. Si la víctima no disposa de diners en efectiu, els autors s’ofereixen fins i tot per acompanyar-la a un caixer automàtic perquè enretiri els diners.

Un cop la policia local va rebre l’alerta d’entrada d’aquest vehicle, es va fer el seguiment del mateix mitjançant les càmeres de seguretat del municipi. D’aquesta manera es va poder observar que dues persones baixaven del vehicle sospitós i s’acostaven a parlar amb un home d’edat avançada. Instants després, un dels dos sospitosos de l’estafa va pujar al vehicle de la víctima i tots dos van iniciar la marxa, seguits de ben a prop del vehicle dels sospitosos.

Paral·lelament, diferents patrulles de la policia local van iniciar la recerca dels dos vehicles. El vehicle francès, amb un dels dos sospitosos, va poder ser aturat immediatament per la policia, mentre que el vehicle de la víctima va agafar sobtadament la carretera C-65 en direcció Palamós i no va poder ser interceptat inicialment.

Finalment, després de diferents gestions i de la col·laboració de mossos, es va poder identificar els dos autors i prendre declaració a la víctima on va expressar que s’havia sentit intimidada i coaccionada pels estafadors després d’haver-lo acusat d’uns danys que no havia provocat. Inicialment li van demanar 2400 euros, però la víctima va acabar pagant uns 200 euros que portava en efectiu a la cartera.

Als dos autors, d’origen francès i amb antecedents en delictes contra el patrimoni, se’ls acusa d’un delicte d’estafa, coaccions i amenaces.

Una altra actuació policial es va produir el passat 12 d’agost, quan al voltant de les 01:00 hores, agents de la policia local van ser alertats que s’estava produint una baralla tumultuària en una zona propera a una discoteca del municipi. Les patrulles es van desplaçar al lloc i van observar com un grup de 10 persones s’estava barallant. Quan es va procedir a identificar les parts, un dels intervinents va empentar i intentar colpejar als agents actuants, motiu pel qual va ser detingut. Mentre es produïa la detenció, es van acostar a la posició dels agents una cinquantena de joves que sortien de la discoteca i que van escridassar els intervinents proferint-los diferents insults a la vegada que exigien que deixés el detingut en llibertat. Al lloc es van desplaçar fins a 5 dotacions policials entre policia local i mossos d’esquadra que van establir un cordó policial per, posteriorment, fer marxar els joves de la zona. Mentre es restablia l’ordre en aquest punt, es va iniciar una nova baralla entre dues persones just al davant de la comissaria de la policia local. Quan un dels policies va identificar les parts, un dels joves que es barallava va agredir-lo donant-li un cop de puny.

Tant aquest darrer jove com l’anterior tenien 21 anys, no tenien antecedents policials previs i van ser detinguts per un delicte de resistència, desobediència greu i atemptat contra els agents de l’autoritat.

A més a més, altres dos joves van ser denunciats en virtut de la LO 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana per desobeir els agents de l’autoritat i obstaculitzar-los contínuament la feina intentant sobrepassar reiteradament el cordó policial que s’havia establert per a controlar el grup d’exaltats.

La tercera de les actuacions es va produir el 13 d’agost, quan es va detenir un home marroquí per tràfic de drogues. Els fets es van produir a les 01:30 hores, quan una patrulla de paisà de la policia local va presenciar com dues persones efectuaven un intercanvi de diners i de petites bossetes, i seguidament marxaven en direccions oposades. Una d’aquestes persones va manifestar haver quedat voluntàriament amb l’altra part per comprar-li dos embolcalls de cocaïna. Després d’escoltar les explicacions d’aquesta persona, es va escorcollar l’altre, trobant-li amagat a la part interior de la samarreta diferents bossetes amb substàncies estupefaents i un rotlle de bitllets fraccionats amb un total de 1.160 euros. Per aquest motiu, es va detenir aquesta persona per un delicte contra la salut pública.

El detingut, de 21 anys, no tenia antecedents previs.

Durant la darrera setmana, la Policia Local de Castell-Platja d’Aro també ha instruït dos atestats penals per falsificació documental de vehicles i plaques de matrícula estrangeres.

En el primer cas es va investigar una persona d’origen marroquí que portava unes plaques de matrícula belgues sense les corresponents mesures de seguretat. Observant les plaques de matrícula i la documentació del vehicle es va comprovar que la persona havia falsificat les plaques de matrícula perquè les originals del vehicle eren temporals d’exportació i es trobaven caducades. El falsificador va donar-les l’aparença d’unes plaques ordinàries de Bèlgica per evitar que es descobrís que no disposaven de vigència per a circular.

En el segon cas es va detenir una persona d’origen belga que va falsificar la documentació del vehicle, ja que circulava amb un cotxe amb matrícula holandesa temporal. Quan els agents van efectuar les comprovacions pertinents es van adonar que les plaques de matrícula temporals estaven caducades des de l’any 2017, però el permís de circulació que presentava estava en vigor fins a finals d’agost d’aquest any. Un cop efectuades gestions amb els serveis policials de trànsit d’Holanda es van poder verificar les sospites dels agents actuants, ja que la documentació es trobava falsificada i el vehicle aturat en el control policial estava donat de baixa des de l’any 2017 a Holanda.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

TOLEDO, GESTIÓ IMMOBILIÀRIA, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

Toledo Gestió Immobiliària 1966, SL. neix fa més de 50 anys amb la vocació d'oferir un servei integral dins del sector immobiliari.Va...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ ESTRENA CAMPANYA COMERCIAL DE PRIMAVERA AMB LA POSSIBILITAT DE GUANYAR UN FIAT PANDA HÍBRID

Butlletes de participació amb la compra mínima de 20 euros en els establiments adherits Amb l’arribada de l’època primaveral...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ RENOVA EL CONTRACTE D’ADJUCACIÓ DEL SERVEI D’ABASTAMENT D’AIGUA AMB AQUALIA PER ALS PROPERS 25 ANYS

En els primers 6 anys es realitzaran inversions de millora valorades en 7 milions d’euros L'Ajuntament de Castell d’Aro,...

L’associació Cocogat ha esterilitzat prop de 400 gats a Tossa en els darrers 3 anys

Les colònies felines de la població tenen quasi el 100% de gats esterilitzats gràcies a la col·laboració entre aquesta entitat...

COMENTARIS