- Advertisement -
Inici Actualitat JA ES POT VISITAR L'EXPOSICIÓ DE L'ARTISTA QUIMETA SERRA A SANT FELIU...

JA ES POT VISITAR L’EXPOSICIÓ DE L’ARTISTA QUIMETA SERRA A SANT FELIU DE GUÍXOLS

  • Les creacions de l’artista Quimeta Serra en una exposició-homenatge a la Casa Blasco, a l’entorn del Monestir

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols homenatja l’artista Quimeta Serra, nomenada Filla Predilecta de la Ciutat l’any 2015, en una exposició amb la seva obra més recent, i que s’ha situat a la Casa Blasco, al recinte del Monestir, des del dia 2 d’agost fins al 31 d’agost de 2021.Una àmplia mostra de peces, de diferents etapes creatives, ens porten a contemplar les composicions de la Quimeta, batejada popularment pel cantautor Josep Andújar com ‘la Dama del Fang’, per la seva intensa relació en l’àmbit de la ceràmica al llarg de la seva vida artística. Una mostra que ensenyarà la ceràmica, però també hi veurem la part més recent, amb olis, aquarel·les, tècniques mixtes, noves creacions, i noves formes d’experimentar amb els volums, textures, colors i materials.Els visitants que assisteixin a la mostra trobaran una Quimeta una mica diferent a altres exposicions, perquè les temàtiques també han estat variades: des del seu univers més personal, el mar i la badia de Sant Feliu de Guíxols, es va tendint a les composicions fetes amb flors, la recreació de paisatges, personatges amb robes sedoses com pamel·les, barques, bicicletes, globus i molts altres nous referents que s’han anat incorporant en la creativitat d’aquesta ganxona il·lustre.La mostra està organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, comissariada per Carmela Llobet i Eva Motas, i amb la col·laboració de les entitats i associacions culturals Cocu i Mascanada 6.Es podrà veure tots els dies de la setmana, a la tarda, en horari de 17 a 20 hores, ininterrompudament, amb entrada gratuïta. Amb aquesta mostra, l’Ajuntament convida visitants i amants del món de l’art a fer una volta per l’univers creatiu de la nostra admirada artista.____Un dia abans de l’obertura al públic es va fer una inauguració limitada a l’entorn més proper de l’artista. La limitació venia imposada a causa de les mesures anti-covid i al fet que l’espai visitable és de petites dimensions. Quimeta Serra es va emocionar i va manifestar en tot moment que estava “radiant de felicitat”. Tal com anava repetint, “estic molt feliç, no em puc creure que realment estigui tan contenta, m’han preparat una grandíssima exposició”.Va rebre de l’alcalde, Carles Motas, un ram de flors per a l’ocasió i el cantautor i amic seu Josep Andújar va obsequiar-la amb la música -de nova creació- d’un dels poemes d’Andújar dedicats a l’artista (“El més tendre dels petons”). Aquesta poesia fins al moment no tenia música. I alhora va cantar la cèlebre peça “La dama del fang”, dedicada a la Quimeta. En grups reduïts es va fer la visita guiada a la Casa Blasco.Els visitants teniu tot el mes d’agost, a les tardes, per visitar l’exposició de Quimeta Serra.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Es presenta el projecte de “Rutes de Cassà, vila surera”

El regidor de Promoció Econòmica i Cultura, Joan Casabó, el regidor de Governació, Marià Montsunyer  i l’alcalde, Robert Mundet, amb l’àrea de...

ACTIVITATS SANT FELIU DE GUÍXOLS 1 AL 30 D’ABRIL DE 2023

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com...

“Vull que la meva col·lecció perduri” Tomàs Pla, fundador, propietari i director del museu de la joguina de Sant Feliu de Guíxols

Després de 23 anys, Tomàs Pla va decidir vendre l’edifici on hi ha el museu des del...

Tossa aprova definitivament el projecte de la nova llar d’infants a la zona escolar

L'Ajuntament de Tossa ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'una nova llar d'infants a la zona escolar. El projecte, que té...

COMENTARIS