Inici Actualitat JA ES POT VISITAR L'EXPOSICIÓ DE L'ARTISTA QUIMETA SERRA A SANT FELIU...

JA ES POT VISITAR L’EXPOSICIÓ DE L’ARTISTA QUIMETA SERRA A SANT FELIU DE GUÍXOLS

  • Les creacions de l’artista Quimeta Serra en una exposició-homenatge a la Casa Blasco, a l’entorn del Monestir

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols homenatja l’artista Quimeta Serra, nomenada Filla Predilecta de la Ciutat l’any 2015, en una exposició amb la seva obra més recent, i que s’ha situat a la Casa Blasco, al recinte del Monestir, des del dia 2 d’agost fins al 31 d’agost de 2021.Una àmplia mostra de peces, de diferents etapes creatives, ens porten a contemplar les composicions de la Quimeta, batejada popularment pel cantautor Josep Andújar com ‘la Dama del Fang’, per la seva intensa relació en l’àmbit de la ceràmica al llarg de la seva vida artística. Una mostra que ensenyarà la ceràmica, però també hi veurem la part més recent, amb olis, aquarel·les, tècniques mixtes, noves creacions, i noves formes d’experimentar amb els volums, textures, colors i materials.Els visitants que assisteixin a la mostra trobaran una Quimeta una mica diferent a altres exposicions, perquè les temàtiques també han estat variades: des del seu univers més personal, el mar i la badia de Sant Feliu de Guíxols, es va tendint a les composicions fetes amb flors, la recreació de paisatges, personatges amb robes sedoses com pamel·les, barques, bicicletes, globus i molts altres nous referents que s’han anat incorporant en la creativitat d’aquesta ganxona il·lustre.La mostra està organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, comissariada per Carmela Llobet i Eva Motas, i amb la col·laboració de les entitats i associacions culturals Cocu i Mascanada 6.Es podrà veure tots els dies de la setmana, a la tarda, en horari de 17 a 20 hores, ininterrompudament, amb entrada gratuïta. Amb aquesta mostra, l’Ajuntament convida visitants i amants del món de l’art a fer una volta per l’univers creatiu de la nostra admirada artista.____Un dia abans de l’obertura al públic es va fer una inauguració limitada a l’entorn més proper de l’artista. La limitació venia imposada a causa de les mesures anti-covid i al fet que l’espai visitable és de petites dimensions. Quimeta Serra es va emocionar i va manifestar en tot moment que estava “radiant de felicitat”. Tal com anava repetint, “estic molt feliç, no em puc creure que realment estigui tan contenta, m’han preparat una grandíssima exposició”.Va rebre de l’alcalde, Carles Motas, un ram de flors per a l’ocasió i el cantautor i amic seu Josep Andújar va obsequiar-la amb la música -de nova creació- d’un dels poemes d’Andújar dedicats a l’artista (“El més tendre dels petons”). Aquesta poesia fins al moment no tenia música. I alhora va cantar la cèlebre peça “La dama del fang”, dedicada a la Quimeta. En grups reduïts es va fer la visita guiada a la Casa Blasco.Els visitants teniu tot el mes d’agost, a les tardes, per visitar l’exposició de Quimeta Serra.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

9è DESEMBOCA ROCK’N’ROLL FESTIVAL DISSABTE 2 DE JULIOL A LA SALA POLIVALENT DE CASTELL D’ARO AMB LES RENCARDS, LOS MALINCHES, THE ODDBALLS I LES...

Quatre concerts gratuïts nocturns i l’endemà concert-vermut matinal amb Rusted Novena edició del Desemboca Rock’n’Roll Festival (www.desemboca.com), dissabte 2...

Llagostera i Cassà de la Selva estrenen el un nou cicle conjunt de música JAZZ C-65

Tindrà lloc els dies 8 i 22 de juliol amb les actuacions d'Àlex Cassanyes i Seven Sides, i al finalitzar les actuacions...

El 93% de les famílies amb fills a escoles públiques de Sant Feliu de Guíxols volen la jornada contínua

L'Ajuntament tornarà a demanar al Departament d'Educació que se'ls concedeixi per evitar "greuges comparatius" amb pobles propers L'Ajuntament de...

Se celebra el dia de l’Orgull LGBTI a Platja d’aro

Torna un any més la celebració del dia de l'Orgull LGBTIQ+ a Platja d'aro, aquest cop amb un seguit d'activitats variades per...

COMENTARIS