- Publicitat -
Inici Actualitat 24a edició del festival nits de jazz a Platja d’Aro amb sis...

24a edició del festival nits de jazz a Platja d’Aro amb sis concerts gratuïts al nou espai masia Bas cada divendres del 2 de juliol al 6 d’agost

Boogalizer, Girona Jazz Project, BCN Sax Quartet, Selva Big Band, Taller de Músics…

El Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro (www.nitsdejazz.com) es manté en el programa d’actes de l’estiu 2021 al municipi, adaptant en la seva 24a edició consecutiva alguns dels seus principals trets característics a les noves circumstàncies. La programació es concentra en sis concerts gratuïts cada divendres del 2 de juliol al 6 d’agost (23 h) al nou Espai Masia Bas, el recinte exterior adequat pel consistori per a tots els espectacles musicals d’estiu de gran format. L’aforament és limitat i cal retirar entrada prèvia al lloc web entrades.platjdaro.com, una setmana abans de cada concert (també es poden obtenir de manera presencial al Punt d’Informació Turística de l’Avinguda de S’Agaró -cada dia 10-14 h i 17-21 h-). Organitza l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb el suport institucional de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Hi actuarà Boogalizer (divendres 2 de juliol) amb el so inspirat en el soul i la música llatina; Pol Omedes Quintet & Mayte Alguacil (divendres 9 de juliol) amb un concert amb una sonoritat post-bop amb pinzellades de música afro-cubana; Girona Jazz Project (divendres 16 de juliol), dirigits per Ramon Cardo i un repertori al més pur estil de l’era daurada del swing; BCN Sax Quartet & Francesc Capella (divendres 23 de juliol) amb la interpretació complerta de Raphsody in Blue de George Gershwin i altres estàndards de l’autor; Selva Big Band (divendres 30 de juliol) repassant les millors bandes sonores del cinema en clau de jazz; i Perico Sambeat & Taller de Músics Ensemble (divendres 6 d’agost), un espectacle jazz contemporani que fusiona la veterania del saxofonista i la joventut dels alumnes del centre de formació musical.

Enguany, el festival canvia per segon cop consecutiu el seu característic escenari principal de Cavall Bernat, a cel obert, al nord de la Platja Gran, arran de la pandèmia de la COVID-19. L’estiu de 2020 és van programar cinc concerts a l’interior del Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro. Manté però igualment els seus principals trets característics: una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però amb una mirada internacional. També, amb el jazz com a punt de partida, s’apropa als estils musicals que el complementen: gospel, swing, soul, blues o musicals, entre d’altres. Alhora manté la gratuïtat per agrair la complicitat d’un públic heterogeni, agraït i fidel durant gairebé un quart de segle.

Es dona continuïtat a més dues dècades de programació ininterrompuda -es va iniciar de manera modesta amb dues actuacions l’estiu de 1998- amb un currículum de 170 concerts amb la presència de noms com Sant Andreu Jazz Band, Big Mama, Ignasi Terraza, Monica Green, BCN Jazz Orquestra, Divinas, Big Band Jazz Maresme o Llibert Fortuny o Myriam Swanson, entre molts altres. Alhora les Nits de Jazz configuren una de les cincs propostes musical d’estiu al municipi: 7è Festival Xalaro d’Espectacles Familiars amb Dàmaris Gelabert i El Pot Petit, entre d’altres (19 i 20 de juny), 8è Desemboca Rock’n’Roll Festival amb Los Bengala, Fetus, Ian Kay i Corcs Drum&Organ (dissabte 3 de juliol), 38a Cantada d’Havaneres amb Port Bo, Els Cremats i Susana del Saz (dissabte 10 de juliol), i el 9è FestiSurf Costa Brava amb Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes, Los Capitanes, Tiburona, i Lord Diabolik (dissabte 18 de setembre). També hi ha programa un cicle sardanes i havaneres en petit format, i les actuacions musicals de les Festes Majors de S’Agaró(del 15 al 18 de juliol), Platja d’Aro (de l’11 al 15 d’agost) i Castell d’Aro (del 6 al 12 de setembre).

FESTIVAL NITS DE JAZZ

Espai Masia Bas · Platja d’Aro

Divendres del 2 de juliol al 6 d’agost de 2021

www.nitsdejazz.com

Gratuït amb reserva prèvia · entrades.platjadaro.com

Divendres 2 de juliol

Boogalizer · Ara mateix!

Dani Txarnego, veu; Ivó Oller, trompeta; Martí Serra, saxo tenor; Tom Johnson, trombó; Victoria Yánez, piano i Fender Rhodes; Matías Míguez, baix; Albert Sabater, percussió I Àlex Ventura, bateria i timbal.

Els Boogalizer ens conviden a submergir-nos en el seu so inspirat en el soul i la música llatina. Boogaloo en estat pur, on tots els elements clàssics hi són presents: una secció de vents brillant, cantant, cors i base contundent. Aquest concert ens convida a boogalitzar i a fer una festa amb música de qualitat. La música sempre ens ha connectat, sempre ens ha alliberat, sempre ens ha estimulat. Ara més que mai, mantinguem la tradició!

Divendres 9 de juliol

Pol Omedes Quintet & Mayte Alguacil

Mayte Alguacil, veu; Pol Omedes, trompeta; Joan Monné, piano; Pau Sala, contrabaix; i Andreu Pitarch, bateria

D’entre els músics més sorprenents i inquiets de la nova generació, el trompetista i compositor Pol Omedes és una de les revelacions més estimulants de l’escena del jazz, guardonat, entre d’altres, amb el Premi al Jove Talent (2020), concedit per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM). Mayte Alguacil és una de les millors veus de la nova generació d’intèrprets de jazz clàssic de la nostra escena. Un concert amb una sonoritat post-bop amb pinzellades de música afro-cubana, oferint un aire fresc, potent i dinàmic.

Divendres 16 de juliol

Girona Jazz Project · The Savoy Ballroom Classics

Ramon Cardo, direcció, saxo tenor. Albert Comaleras, Genís Bou, Adrià Bauzó, Xavi Molina i Jordi Casas, saxos. Joan Mar Sauqué, Jordi Fontanillas, Raül Gallego, Albert Clapés i Marina Feliu, trompetes. Isidre Palmada, Pablo Martín, Eduard Prats i Joan Palacio Serra, trombons. Francesc Ubanell, guitarra; Àlex Carbonell, piano; Joan Motera, contrabaix I Ramon Prats, bateria.

Girona Jazz Project és una formació amb més d’una dècada de trajectòria dedicada a crear projectes de qualitat en l’àmbit del jazz i de les músiques improvisades, col·laborant amb artistes de renom mundial com Maceo Parker, Bob Mintzer, Electrodeluxe, Perico Sambeat o Guillermo Klein. En aquesta ocasió, dirigits per Ramon Cardo, s’endinsen en un nou repertori al més pur estil del swing, repassant els millors temes d’aquesta era daurada de les big bands i del jazz, creat per fer ballar els amants del gènere.

Divendres 23 de juliol

BCN Sax Quartet & Francesc Capella · Rhapsody in Blue & Gershwin

Francesc Capella, piano; David Salleras, saxo soprano; Daniel Molina, saxo alt; Antoni Cotanda, saxo tenor; i Joan Soler, saxo baríton.

El quartet de saxofons BCN Sax Quartet ens presenta un projecte jazzístic en col·laboració amb el gran pianista Francesc Capella. Un programa espectacular centrat en la interpretació del genial concert  per piano de George Gershwin: Raphsody in Blue. Gaudirem dels grans estàndards del creador, així com de l’estrena absoluta d’un dels músics referents del jazz del nostre país, el compositor i saxofonista Ernesto Aurignac. 

Divendres 30 de juliol

Selva Big Band · Cinema & Big Band

Solistes: Sandra Fern, veu; David Poblete, piano; Dan Posen, trompeta; i David Nuri, saxo tenor

Les millors bandes sonores i els temes més emblemàtics en clau de jazz d’algunes de les pel·lícules més representatives de la història del cinema. Des de Breakfast at Tiffanys (1961) a La La Land (2016), passant per 007 James Bond, Cabaret (2001), A Space Odyssey (1968), Casablanca (1942), o Chicago (2002).

Divendres 6 d’agost

Perico Sambeat & Taller de Músics Ensemble

Perico Sambeat, saxo; Alba Morena, veu; Roger Calduch, bateria; Héctor Cervera, trompeta; Marta Durán, saxo tenor; Pere Alcón, trombó; Llorenç Colomar, piano; Álvaro Imperial, guitarra elèctrica; i Sergio Cañizares, contrabaix.

Amb més de 30 anys de trajectòria professional i més de 25 discs com a líder, Perico Sambeat és el saxofonista espanyols de major projecció internacional. Destaquen els seus treballs amb grans figures com Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheney, Dave Douglas o Enrique Morente, entre molts altres. Des de setembre de 2020 lidera un projecte creatiu i pedagògic amb vuit joves del Taller de Músics, creant un espectacle de jazz contemporani amb temes d’ell mateix i de l’Ensemble. Una proposta plena de talent i energia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Toni Carrión liderarà l’oposició de forma constructiva i exigent des del primer dia

En un entorn d'abstenció generalitzada, la candidatura de Junts a Sant Feliu de Guíxols ha estat l’opció que més ha crescut a...

Obertura d’un nou establiment al mercat municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Jam ibèricos és un projecte familiar ple d'ilusió i passió, amb idees originals on combinem els anys d'experiéncies d'atenció a públic amb...

LOPD Montoliu, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

LOPD Montoliu és una empresa amb més de 15 anys d’experiència en l’àmbit legal a la llei de protecció de dades, implantant...

El pregó de la Festa Major de Cassà recorda els vint anys d’història del Centre Cultural Sala Galà

Ara fa un mes que el Centre Cultural Sala Galà va celebrar el 20è aniversari, i el pregó de la Festa Major...

COMENTARIS