- Advertisement -
Inici Actualitat PLATJA D’ARO RECUPERA EL MINICLUB A LA PLATJA GRAN I ESTRENA EL...

PLATJA D’ARO RECUPERA EL MINICLUB A LA PLATJA GRAN I ESTRENA EL NOU ESPAI DE BABY CLUB PER FER MÉS AGRADABLE UN DIA DE PLATJA AMB NADONS

També es programa un ampli ventall d’activitats familiars i per a tots els públics

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, recupera aquest estiu el Miniclub Ludoteca Infantil de la Platja Gran (confluència amb Av. Costa Brava), que no es va poder organitzar l’any passat arran de la pandèmia de la COVID-19; alhora que hi incorpora com a novetat l’espai Babyclub, pensat per a famílies amb nadons de 0 a 3 anys. Ambdós disposen de més de 200 m2 degudament senyalitzats i estan en actiu gairebé dues setmanes més que en la darrera edició: del 25 de juny al 12 de setembre (11-14 h i 16-19 h), i són gratuïts i no requereixen de reserva prèvia.

El Miniclub s’adreça a infants de 3 a 12 anys, que poden gaudir-ne una hora al dia; i enguany les entrades i les sortides es realitzarà en franges de 10 minuts tot coincidint amb les hores en punt per garantir el control d’aforament i la traçabilitat dels participants. L’espai està dinamitzat per un equip educatiu de monitores i monitors amb coneixements d’idiomes. S’hi ofereixen tallers, manualitats o jocs de platja entre d’altres activitats (el servei només se suspèn en cas de pluja). La proposta té una mitjana de participació de més de 3.000 infants cada estiu.

Just al costat del Miniclub, enguany s’hi estrena el Babyclub per a famílies amb fills de 0 a 3 anys, un espai de lliure accés però amb aforament limitat, amb un conjunt de serveis adaptats a les necessitats dels nadons per gaudir d’un dia de platja amb comoditat. A l’interior d’un mòdul amb aire condicionat hi ha canviador, trones, microones, nevera, rentamans i espai d’alletament; i a l’exterior una zona l’obra i un espai per desar-hi els cotxets infantils. Els nadons han d’estar acompanyats en tot moment dels seus pares o tutors i un monitor o monitora els ajudarà i assessorarà sobre els serveis de l’espai i les possibilitats d’utilització.

Més enllà del Mini Club i del Festival Xalaro celebrat el passat cap de setmana, durant tot l’estiu s’han programat moltes altres propostes per a les famílies: sessions d’hipopressius cada dilluns i divendres a la Pineda de Riuet de Platja d’Aro i dimecres al Miniclub (9.30-10.30 h) del 28 de juny al 3 de setembre (les mares poden anar-hi acompanyades dels seus nadons); i ioga en família (infants de 5 a 12 anys) dimarts i dijous (19-20 h) al Parc de Sant Ramon de S’Agaró del 29 de juny al 2 de setembre. Per a les dues activitats les places són limitades i cal fer reserva prèvia (2 euros) al portal entrades.platjadaro.com o bé al Punt d’Informació Turística de l’Av. de S’Agaró de Platja d’Aro.

El dilluns 28 de juny (18-21 h) al Passeig Marítim de Platja d’Aro (c/ Verdaguer) també s’inicia el programa d’animació d’estiu per tots els públics amb la proposta Peixos, un espai d’activitats interactives per conèixer el nostre mar i tot allò que cal fer per mantenir-lo net (gratuït i no cal reserva prèvia). Durant el juliol i l’agost hi haurà tallers de maquillatge, de malabars i de bombolles de sabó; rocòdrom i visita d’en Xalarí, també a la Plaça Poeta Sitjar de Castell d’Aro i a la Plaça Sant Pol de S’Agaró. Cada dijous hi haurà activitats en diferents ubicacions del Passeig Marítim amb talleres de maquillatge, globoflèxia, confecció de xates o d’estels o la visita d’en Xalarí, el personatge que acompanya les accions, activitats i promocions turístiques del municipi adreçades al públic familiar, i que aviat presentarà a la Xalarina, la seva germana petita.

Justament, durant tot l’estiu -com la resta de l’any- es pot realitzar autònomament la gimcana On és en Xalarí? Amb l’ajuda d’un plànol cal buscar-lo, dibuixat en una dotzena de petites plaques instal·lades en els punts més emblemàtics en cada vila del municipi, ja que hi ha tres gimcanes independents a Castell d’Aro, a Platja d’Aro i a S’Agaró. En cada placa hi ha un codi numèric que cal anotar en el mateix planell i, un cop completat, retornar-lo a l’Oficina de Turisme, on es rebrà un obsequi protagonitzat per en Xalarí: un joc de memòria, una capsa de colors o un peluix. Encara hi haurà més possibilitats gràcies al programa Estiueja a la biblio! de la Biblioteca Mercè Rodoreda amb sessions de contes, tallers i espectacles. També s’ofereixen visites guiades, sessions d’autocinema i les Festes Majors de S’Agaró, Platja d’Aro i Castell d’Aro.

Un conjunt de propostes pròpies del municipi reconeguda amb el guardó Platja en família,  concedit per l’Agència Catalana de Turisme des de l’any 2014. Per aconseguir-la i consolidar-la cal la implicació de les empreses locals, generant millores en allotjament, restauració i oci que facilitin l’estada del públic familiar; i des de l’àmbit municipal la implantació, entre d’altres accions, de mesures de seguretat actives i passives, informació en idiomes o el disseny d’una programació d’activitats específica per al públic familiar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS