Inici Actualitat GRAN CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI LA NIT DE SANT JOAN PER PRIMER...

GRAN CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI LA NIT DE SANT JOAN PER PRIMER COP SIMULTÀNIAMENT A CASTELL D’ARO, A PLATJA D’ARO I S’AGARÓ

El municipi recupera bona part de la programació habitual d’activitats d’estiu

Dimecres 23 de juny, és la nit de sant Joan i, un any més el cel del municipi s’il·luminarà amb un espectacular castell de focs d’artifici (23.30 h), que per primer cop es realitzarà simultàniament a les tres viles: a la zona de l’institut Ridaura de Castell d’Aro, a l’espai nord de la Platja Gran (Cavall Bernat) i a l’entorn del parc de Sant Ramon de S’Agaró. D’aquesta manera, l’Ajuntament, organitzador de l’esdeveniment, vol posar en valor els atractius i la personalitat pròpia de cadascuna de les seves viles, i alhora diversificar els punts de concentració de públic per evitar aglomeracions.

Com es tradició al municipi, aquesta proposta pirotècnica marca l’inici del calendari d’activitats d’estiu, que enguany recupera bona part de la programació habitual, amb algunes novetats i també amb adaptacions per fer-les compatibles amb les mesures de protecció arran de la COVID-19. Tot i això, visitants, turistes i residents podran gaudir d’unes 200 activitats d’àmbits diversos: música, visites guiades, esports, exposicions d’art, animació infantil i familiar, etc. El pròleg de les mateixes ha estat el cap de setmana anterior a Sant Joan (19 i 20 de juny) amb la celebració del 7è Festival Xalaro d’Espectacles Familiars amb 18 propostes de 15 companyies (Dàmaris Gelabert, El Pot Petit, Pere Rafart o la proposta multidisciplinària Cabaret Xalaro).

Les altres propostes musical de l’estiu al municipi són el 24è Festival Nits de Jazz amb Selva Big Band, Girona Jazz Project o BCN Sax Quartet, entre d’altres (divendres del 2 de juliol al 6 d’agost); el 8è Desemboca Rock’n’Roll Festival amb les formacions Los Bengala, Fetus, Ian Kay i Corcs Drum&Organ (dissabte 3 de juliol), la 38a Cantada d’Havaneres amb Port Bo, Els Cremats i Susana del Saz (dissabte 10 de juliol), i el 9è FestiSurf Costa Brava amb Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes, Los Capitanes, Tiburona, Lord Diabolik (dissabte 18 de setembre). També hi haurà el cicle sardanes i havaneres en petit format amb 10 propostes, i les actuacions musicals de les Festes Majors de S’Agaró (del 15 al 18 de juliol), Platja d’Aro amb Els Amics de les Arts i Buhos, entre d’altres (de l’11 al 15 d’agost) i Castell d’Aro (del 6 al 12 de setembre).

En relació al turisme familiar es recupera l’espai de Miniclub a la Platja Gran -ludoteca per a infants de 3 a 12 anys- i s’estrena el Babyclub per a famílies amb nadons; i hi haurà diverses activitats d’animació al Passeig Marítim com en altres punts del municipi (tallers, vols d’estels, visita de personatges infantils, etc.) i noves sessions d’hipopressius, de ioga en família o de Desperta (ioga integral en el moment de la sortida del sol); i d’autocinema amb els films Shrek, La La Land i Padre no hay más que uno. La Biblioteca Mercè Rodoreda també proposa sessions de contes i tallers d’estiu. Alhora es pot fer la gimcana On és en Xalarí?: amb l’ajuda d’un plànol cal buscar el dibuix de la mascota de Turisme Familiar en petites plaques en els punts més emblemàtics del municipi. En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar en el mateix planell i, un cop completades totes, lliurar-lo a l’Oficina de Turisme on es rebrà un regal commemoratiu.

El cicle exposicions d’art  el configuren les propostes d’escultura de gran forma de Martí Rom i Santiago Gimeno al Parc dels Estanys de Platja d’Aro; les pintures de Pere de Ribot, Joaquim Chancho, Àlvar Suñol al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro; i la col·lectiva d’obra gràfica Polígrafa a la Masia Bas de Platja d’Aro. L’oferta de visites guiades la configuren els itineraris pel Nucli antic de Castell d’Aro, el Camí de ronda de S’Agaró, la Vil·la romana de Pla de Palol de Platja d’Aro; i les dues propostes al Parc dels Estanys: l’escultòrica i la naturalista. També la hi haurà Fira de Brocanters cada divendres i diumenge d’estiu i el nou cicle de presentacions literàries Més literatura, més biblioteca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisment -

LO MÉS POPULAR

Artiflora de Platja d’Aro revalida el Premi d’Or de millor garden de l’Estat, Portugal i Andorra 2021

El passat 5 d’octubre, coincidint amb el 50è aniversari de la fira d’Iberflora a València, la fira per a professionals del sector...

Castell-Platja d’Aro participa en el programa 30 Plus que subvenciona la inserció laboral en el Baix Empordà

La sisena edició del Programa 30 Plus permetrà portar a terme 60 insercions laborals subvencionades en empreses del Baix Empordà. Això són...

L’Associació Esportiva de Pesca Marítima de Sant Feliu de Guíxols, campiona d’Espanya de curricà coster

El passat 9 d’octubre, l’Associació Esportiva de Pesca Marítima de Sant Feliu de Guíxols va celebrar el XVI Campionat d’Espanya de Curricà Coster a la...

Ja tenim projecte guanyador dels pressupostos participatius

Aquesta proposta ha rebut el 33,7% de les votacions, un total de 310 vots. El cost del projecte,...

COMENTARIS