Inici Actualitat Nova edició de la Fira del Tap i el Suro

Nova edició de la Fira del Tap i el Suro

Miquel Noguer, President de la Diputació de Girona, i Gemma Geis, Consellera de Recerca i Universitats del Govern de la Generalitat inauguraran la nova edició de La Fira-Mercat del Tap i el Suro que torna després de ser suspesa l’any passat per la pandèmia. Aquest esdeveniment posa de manifest la tradició de Cassà com a poble taper i de l’empremta de la indústria surera al territori.

Hi haurà  activitats durant tot el cap de setmana, per totes les edats, a continuació us en destaquem algunes:

Pela del suro a la sureda de Can Vilallonga

Pela del suro amb el pelador cassanenc Eloi Madrià. Entén la pela com un acte de respecte i agraïment, i alhora de diàleg, cap a l’arbre.

Presentació de l’experiència turística ‘De l’arbre al tap, del tap a la taula’ a càrrec del Consorci de les Gavarres

Presentació de l’experiència turística “De l’arbre al tap, del tap a la taula”, una iniciativa que vol donar a conèixer el món del suro i el seu patrimoni. Combina la pela de suro en una sureda de les Gavarres, una visita cultural al patrimoni urbà vinculat al suro de Cassà de la Selva i Palafrugell i finalitza  amb una degustació de vins. La presentació anirà a càrrec d’Anabel Marín del Consorci de les Gavarres.

Mostra d’escocells amb suro

En el marc de la fira, la Fundació ICSuro desenvoluparà una prova pilot d’escocells dels arbres amb suro al passeig Vilaret. Es tracta d’un projecte de reciclatge de taps de suro l’objectiu del qual és donar-los una segona vida mitjançant la seva recollida, trituració i mescla amb coles. Aquesta iniciativa obre les portes a convertir un residu en matèria primera per diferents solucions constructives.

Exposició de fotografies ‘Súber’ de Manu Trillo.

Súber és una exposició que tracta del procés de la pela del suro en quatre països de la Mediterrània (el Marroc, Portugal, Espanya i Itàlia). El súber és el teixit vegetal mort que protegeix d’altres teixits de l’interior d’una planta sigui per deshidratació, danys mecànics, insectes o herbívors. El súber, juntament amb el càmbium suberós i el floema, formen l’escorça del tronc. Aquesta exposició està cedida pel Museu del Suro de Palafrugell i durant la fira la podreu visitar a la sala del suro de Can Trinxeria.

Presentació de la Suropèdia

La Fundació ICSuro serà a l’escenari Àgora de la fira per presentar la Suropèdia, un nou web divulgatiu d’ambició internacional que vol ser una eina viva, gratuïta i a l’abast de tothom que tingui inquietuds sobre el món del suro i busqui una plataforma on resoldre’ls. La presentació serà dissabte 12 de juny a les 11:00 h.

Demostració de l’antic ofici de taper

Tornarem a sentir les llescadores i les barrines picant les llesques de suro. I veurem com antigament, sobretot les dones, feien la tria dels taps.

Escape room sobre el suro

“SubeRescat” ´és una proposta familiar pensada per apropar el suro com a producte natural, altament versàtil i de proximitat a la població i conscienciar de l’interès dels boscos mediterranis mitjançant un joc d’enigmes per a tota la família.

A més d’aquestes activitats també trobareu tallers infantils, espectacles per petits i grans, debats i xerrades sobre el món del suro i podreu fer degustació de vins o menjar als foodtrucks de la fira.

Podeu consultar el programa de la fira i fer reserves a la web: www.firadeltap.cat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Llagostera i Cassà de la Selva estrenen el un nou cicle conjunt de música JAZZ C-65

Tindrà lloc els dies 8 i 22 de juliol amb les actuacions d'Àlex Cassanyes i Seven Sides, i al finalitzar les actuacions...

El 93% de les famílies amb fills a escoles públiques de Sant Feliu de Guíxols volen la jornada contínua

L'Ajuntament tornarà a demanar al Departament d'Educació que se'ls concedeixi per evitar "greuges comparatius" amb pobles propers L'Ajuntament de...

Se celebra el dia de l’Orgull LGBTI a Platja d’aro

Torna un any més la celebració del dia de l'Orgull LGBTIQ+ a Platja d'aro, aquest cop amb un seguit d'activitats variades per...

UN CONJUNT DE 49 PROPOSTES CONFIGUREN EL PROGRAMA D’ESTIU 2022 DE VISITES GUIADES I ACTIVITATS DE DESCOBERTA A CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ

Oferta amb guia local, familiars o teatralitzades amb reserva prèvia obligatòria La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell...

COMENTARIS