- Advertisement -
Inici Actualitat 7è FESTIVAL XALARO D’ESPECTACLES FAMILIARS DE PLATJA D’ARO EL CAP DE SETMANA...

7è FESTIVAL XALARO D’ESPECTACLES FAMILIARS DE PLATJA D’ARO EL CAP DE SETMANA 19 I 20 DE JUNY AMB DÀMARIS GELABERT, EL POT PETIT I XX FORMACIONS MÉS

Dissabte 19 de juny emissió en directe del programa Via Lliure de RAC1 amb Xavi Bundó

Setena edició del Festival Xalaro de Platja d’Aro (www.xalaro.cat), el cap de setmana 19 i 20 de juny de 2021, el primer de la Costa Brava dedicat al públic familiar, enguany amb un programa de 18 espectacles de música, circ, màgia, humor i instal·lacions interactives, gimcana per a tots els públics, una sorpresa a càrrec d’en Xalarí -la mascota de les activitats familiars al municipi- i l’emissió en directe i de cara al públic del programa radiofònic Via Lliure de RAC1 amb Xavi Bundó al capdavant (dissabte 19 de juny de 10 a 14 h des del Passeig Marítim amb c/ Verdaguer). Entre les propostes destaquen els concerts de Dàmaris Gelabert i El Pot Petit, i les dues sessions de la proposta multidisciplinari Cabaret Xalaro. Organitza la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

El consistori recupera el festival després de la suspensió de l’edició 2020 arran de la COVID-19, i enguany adapta algun dels seus formats a la situació actual. Així, tot i que es manté la franja horària de tarda i vespre, s’eixamplen els escenaris més enllà del Passeig Marítim i la Platja Gran per ampliar els espais de les actuacions, i algunes són en recintes a l’aire lliure però amb aforament limitat i reserva prèvia d’entrades al lloc web entrades.platjadaro.com a partir de dimarts 8 de juny a les 11 h (gratuïts, excepte Dàmaris Gelabert i El Pot Petit amb un cost de 2 euros que es destinaran al projectes socials) o bé al Punt d’Informació Turística que s’instal·larà a partir del 14 de juny a l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro. El festival manté l’ambició en la programació amb 18 propostes de 15 companyies i artistes: els dibuixos en 3 dimensions sobre el terra de Toni Ortiz; les instal·lacions interactives de Guixot de 8, Quiràlia, Tombs Creatius i Silent Disco Kids; l’animació musical itinerant de La Dinamo; la màgia de Pere Rafart; la música de Dàmaris Gelabert i El Pot Petit (en cadascun d’aquests concerts en Xalarí té una gran sorpresa preparada per a tots els públics); l’humor de José Luis Redondo; i les propostes circenses de Duo Laos, Kari, Karol, La Fem Fatal i Yldor Llach.

També es pot gaudir durant els dos dies (com també la resta de l’any) de la gimcana On és en Xalarí? Una proposta que porta el nom de la mascota del turisme familiar del municipi: amb l’ajuda d’un plànol cal buscar-lo dibuixat en una dotzena de petites plaques instal·lades en els punts més emblemàtics de Platja d’Aro. En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar en el mateix planell i, un cop completades totes, cal lliurar-lo a l’Oficina de Turisme on es rebrà un regal commemoratiu. Amb el pas de les successives edicions, el Festival Xalaro ha anat modulant espais, programació i horaris a la recerca de la comoditat del públic assistent i la millora global d’una programació que amb sis edicions ha acollit les actuacions, entre d’altres de Pep Bou, Els Amics de les Arts, Macedònia, Sant Andreu Jazz Band, Brodas Bros, The Gramophone Allstars Big Band, Pep Plaza, Heavy per Xics, Pepa Plana i Toti Toronell, Lax’n’Busto, Dàmaris Gelabert, Cia. La Tal, The Risas, Orchestra Fireluche, Gossos, The Hanfris Quartet, Guillem Albà i La Marabunta, La Tresca i la Verdesca, Cia. La Bleda, Obeses, Peyu, Reggae per Xics o Xiula, entre d’altres.

Alhora el Festival Xalaro configura una de les cincs propostes musical d’estiu 2021 al municipi (musica.platjadaro.com): 24è Festival Nits de Jazz amb Selva Big Band, Girona Jazz Project o BCN Sax Quartet, entre d’altres (divendres del 2 de juliol al 6 d’agost); 8è Desemboca Rock’n’Roll Festival amb Los Bengala, Fetus, Ian Kay i Corcs Drum&Organ (dissabte 3 de juliol), 38a Cantada d’Havaneres amb Port Bo, Els Cremats i Susana del Saz (dissabte 10 de juliol), i 9è FestiSurf Costa Brava amb Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes, Los Capitanes, Tiburona, Lord Diabolik (dissabte 18 de setembre). També hi haurà sardanes i havaneres en petit format, i les actuacions musicals de les Festes Majors de S’Agaró (del 15 al 18 de juliol), Platja d’Aro (de l’11 al 15 d’agost) i Castell d’Aro (del 6 al 12 de setembre).

FESTIVAL XALARO

19 i 20 de juny de 2021

www.xalaro.cat

Aforament limitat · Reserva prèvia entrades.platjadaro.com

DISSABTE 19 DE JUNY

10-14 h · Passeig Marítim (c/ Verdaguer)

Via Lliure de RAC1

Emissió en directe i de cara al públic (a partir de les 9 h) del magazín matinal líder del cap de setmana a Catalunya, amb Xavi Bundó al capdavant. Notícies, tertúlia i seccions habituals i nous continguts a l’entorn del Festival Xalaro i del conjunt del municipi de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

16 h · Espai El Pop (Passeig Marítim-c/ Església)

Toni Ortiz · Dibuixos 3D

Amb una tècnica molt innovadora, l’artista aconsegueix transformar una simple superfície de terra pla, en un mural en tres dimensions. El públic es pot situar sobre el dibuix, el qual, vist des d’un únic punt de mira, crea la perfecta il·lusió de que es troben realment en un escenari ple d’aventures, màgia o poesia.

17-20 h · Espai El Peixet (Passeig Marítim-c/Miramar)

Guixot de 8 · L’altra vida de les coses (instal·lació interactiva)

Ara, cada joguina només serveix per una sola cosa i cada comandament dóna una sola ordre. Això fa que la nostra imaginació es vagi fent petita sense que ens en adonem. Cal doncs estimular-la i buscar una segona vida als objectes quotidians que ja no fem servir i que sempre havíem pensat que només servien per fer una sola cosa. És una petita revolució.

17-20 h · Espais El Cranc (Passeig Marítim-c/ Marina)

Quiràlia · Jocs gegants en petit format (instal·lació interactiva)

Juguem educant, eduquem jugant! Aquesta és la fórmula de Quiràlia. El joc, l’aprenentatge, les vivències, la descoberta i l’experimentació són bons vehicles per transmetre actituds, aptituds i valors als infants i joves. La vida és joc i volem seguir jugant!

18 h (1a sessió) i 21 h (2a sessió) · Espai La Medusa (Plaça Major)
Pere Rafart · PEREsonal (màgia)

Cal reserva prèvia (gratuït) · entrades.platjdaro.com

Pere Rafart va deixar una feina fixa a una multinacional per viure de l’il·lusionisme. De forma sorprenent, sis anys després, encara sobreviu. PEREsonal és un show familiar on el mag mostra alguns dels seus millors efectes de collita pròpia, en un espectacle àgil, interactiu i còmic.

18 h (1a sessió) i 21 h (2a sessió) · Espai L’Estrella de Mar (Plaça del Mil·lenari)
CABARET XALARO (diversOs espectacles d’humor i circ)

Duo Laos (circ)

Espectacle d’acrobàcia en duo, tango i comèdia. Un viatge a un univers argentí, creant un ambient únic amb picardia i humor. Una invitació a conèixer i endinsar-se en el món d’una parella amb marcades característiques pròpies i d’un país a on l’acceptació de la inestabilitat i la presència de la flexibilitat és fonamental per a subsistir.

José Luis Redondo (humor)

Si tot lliga, et deixaré lligat. Situació còmica amb desequilibris i equilibris, ampolles de vidre, ball, habilitats i bestieses… i el que emergeixi.

Kari (circ)

Una artista emergent nascuda a Polònia. Des de fa 9 anys viu a Barcelona. La seva disciplina principal és el hula hoop a on hi barreja el moviment, la manipulació d’objectes i el malabarisme. Treballa de forma intuïtiva i personal, explicant històries que exploren tot el ventall d’emocions humanes i buscant el seu propi llenguatge a través d’aquest joc popular.

Kerol (circ)

Un home al límit de l’esquizofrènia ens convida a viatjar entre plecs del seu cervell. Personatge sorneguer, tendre, sarcasme i bogeria. Una sorprenent miscel·lània de malabars excèntrics i beatbox pallasso. Espectacle premiat el 2011 amb la Medalla de Plata del Festival Mondial du Cirque de Demain en París.

La Fem Fatal (circ)

La tècnica del trapezi doble està plena de deixades, agafades, lliscades, impactes, ritme, acrobàcia i molta física. El seu repte… fer que durant 10 minuts el públic ho entengui com un tot, com un traç al paper sense aixecar-ne el llapis;  i mostrar una peça d’alta intensitat tècnica on el moviment mai pari, sense talls.

Yldor Llach (circ)

La música comença. Les rodes de la bicicleta s’eleven del terra, cap al cel. Una bicicleta artística, ballarina, portadora de piruetes i acrobàcies, i un artista, portador de somriures arreu del món. Tot serà possible: poseu-vos còmodes, gaudiu de l’espectacle, i prepareu-vos per formar-ne part.

19 h (1a sessió) i 22 h (2a sessió) · Itinerant

La Dinamo · Music on cycles (música)

Una formació única de músics sobre rodes que trenca esquemes amb un concert itinerant d’alt voltatge i una festa de carrer trepidant a ritme de funk. L’asfalt es converteix en un escenari improvisat. Un vehicle fet de bicicletes rovellades transporta set músics que reparteixen funk a tot aquell qui es creua al seu camí. La intensitat musical hipnotitza els vianants, l’actitud dels músics és frenètica i la improvisació constant fa el moment irrepetible.

19.30 h · Espai El Cavallet de Mar (Masia Bas)

Dàmaris Gelabert · Mou el cos (música) + Gran sorpresa d’en Xalarí!

Cal reserva prèvia (2 euros, destinats a projectes socials) · entrades.platjdaro.com

La música i el cos no es poden separar, aquest és el lema d’aquest nou concert de l’artista i la seva banda, que proposa a les famílies no parar de moure’s seguint el ritme i les coreografies de diversos estils: funk, disco, salsa, country, polca, celta, jazz… Un repertori basat en les seves cançons més populars i d’altres de noves, amb onze músics a l’escenari, dues noves joves cantants, i la participació de la Clara Martínez com a coreògrafa i ballarina de claqué en alguns dels temes.

20-23 h · Espai El Cranc (Passeig Marítim-c/ Marina)

Silent Disco Kids (instal·lació interactiva)

Una discoteca on hi regna un silenci absolut? On la música t’arriba directament i la gent balla però no se sent res? On tothom es mou a un ritme diferent? On un color, una mirada, un moviment et connecten en un instant de felicitat absoluta? Pares i fills gaudeixen d’una experiència única escoltant i ballant al ritme de diferents cançons, aportant un espectacle innovador i contemporani.

DIUMENGE 20 DE JUNY

16-19 h · Espai El Peixet (Passeig Marítim-c/Miramar)

Guixot de 8 · L’altra vida de les coses (instal·lació interactiva)

Ara, cada joguina només serveix per una sola cosa i cada comandament dóna una sola ordre. Això fa que la nostra imaginació es vagi fent petita sense que ens en adonem. Cal doncs estimular-la i buscar una segona vida als objectes quotidians que ja no fem servir i que sempre havíem pensat que només servien per fer una sola cosa. És una petita revolució.

16-19 h · Espais El Cranc (Passeig Marítim-c/ Marina)

Quiràlia · Jocs gegants en petit format (instal·lació interactiva)

Juguem educant, eduquem jugant! Aquesta és la fórmula de Quiràlia. El joc, l’aprenentatge, les vivències, la descoberta i l’experimentació són bons vehicles per transmetre actituds, aptituds i valors als infants i joves. La vida és joc i volem seguir jugant!

17-20 h · Espai L’Estrella de Mar (Plaça del Mil·lenari)

Tombs Creatius · Petits secrets en conserva (instal·lació interactiva)

Tenim secrets guardats. Però se’ns escapen. Potser mirant pel forat del pany, es descobreixen perspectives impossibles. Potser escoltant converses dissimulades per telèfon o sentint els sons ocults al voltant es destapa tot el que està amagat. No sabem què hi ha a dins de l’ou misteriós, ni darrere de cada porta. Només si us deixeu endur per la curiositat i us atreviu a jugar, descobrireu tota la història, el nostre secret més íntim, l’origen de tot plegat. Potser jugar és el secret.

18 h · Itinerant

La Dinamo · Music on cycles (música)

Una formació única de músics sobre rodes que trenca esquemes amb un concert itinerant d’alt voltatge i una festa de carrer trepidant a ritme de funk. L’asfalt es converteix en un escenari improvisat. Un vehicle fet de bicicletes rovellades transporta set músics que reparteixen funk a tot aquell qui es creua al seu camí. La intensitat musical hipnotitza els vianants, l’actitud dels músics és frenètica i la improvisació constant fa el moment irrepetible.

19 h · Espai El Cavallet de Mar (Masia Bas)

El Pot Petit · Vull cantar i vull ballar (música) + Gran sorpresa d’en Xalarí!

Cal reserva prèvia (2 euros, destinats a projectes socials) · entrades.platjdaro.com

Un espectacle molt festiu que combina la música, els titelles, les danses i amb el que petits i grans passaran una molt bona estona. Un concert amb els millors temes dels nostres quatre discs: Canta amb el Pot Petit, Ritmes i Rialles, A l’aventura! i El Pot Petit-10 anys.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

TOLEDO, GESTIÓ IMMOBILIÀRIA, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

Toledo Gestió Immobiliària 1966, SL. neix fa més de 50 anys amb la vocació d'oferir un servei integral dins del sector immobiliari.Va...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ ESTRENA CAMPANYA COMERCIAL DE PRIMAVERA AMB LA POSSIBILITAT DE GUANYAR UN FIAT PANDA HÍBRID

Butlletes de participació amb la compra mínima de 20 euros en els establiments adherits Amb l’arribada de l’època primaveral...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ RENOVA EL CONTRACTE D’ADJUCACIÓ DEL SERVEI D’ABASTAMENT D’AIGUA AMB AQUALIA PER ALS PROPERS 25 ANYS

En els primers 6 anys es realitzaran inversions de millora valorades en 7 milions d’euros L'Ajuntament de Castell d’Aro,...

L’associació Cocogat ha esterilitzat prop de 400 gats a Tossa en els darrers 3 anys

Les colònies felines de la població tenen quasi el 100% de gats esterilitzats gràcies a la col·laboració entre aquesta entitat...

COMENTARIS